Baby,idem si k Vám zase raz po radu.Mam skoro 9 mesačného syna.Zaviedli sme prikrmy ovocné, zeleninovo-masove,obilné kaše, jogurty.Skusame chlebik,rohliky.A akosi neviem ako pokračovať. Na internete som toho veľa počítala, ale nejako sa v tom strácam.Mohli by ste mi,prosím, poradiť ako pokračovať?Viem,že od 10mesiaca môžeme chlebik natrieť, ale ďalej by som potrebovala nejaký postup napr.kedy môžeme rybu.A ešte by som sa chcela spýtať, či má syn správny jedalnicek, ci nemám niečo zmeniť?Jedálniček: Medzi 5:00 až 5:30 UM,medzi 9:00 až 9:30 ovocie s piškótami,alebo Marina keksami,alebo jogurtom,medzi 12:00 až 12:30 zeleninovo-masovy prikrm,medzi 15:00az16:00 obilna kasa a medzi 18:30 až 19:00 ma posledné jedlo UM.Dakujem moc vopred za rady.
@katka269 ahoj, 9mes mozes už kľudne aj syr dať, tvrdý ako napríklad Eidam, cestovinky, už aj rybu kľudne - pstruh napríklad, losos až neskôr ten je mastný dosť, ja som v tom čase už začala aj so strukovinami-červená šošovica napríklad. Mne teda mala začala dosť skoro jesť to čo my, respektíve ona od začiatku negovala prikrmy, rozjedla sa až po zuboch a hlavne keď som jej to už začala dochucovať soľou.. nemám jej to za zle, veľa krat by som to ani ja nejedla 😄 čiže my sme pomerne skoro nabehli na rezim čo jeme my to aj mala ale teda samozrejme nejaké obmedzenia mala.. ja som v tom čase /9mes./ začala dávať kúsky uz a pomaličky sa učila jedavat sama.. robila som jej aj lievance z ovsenych vlociek, bieleho jogurtu, banánu a vajicka, tie majú úspech do dnes.. od 10mes mala naše plnotučné mlieko /do jedla, nie na pitie/, pudingy napríklad som skúšala a postupne už fakt mozes všetko.. pri tých deťoch platí len skúšať že čo vlastne budú chcieť a bude im chutiť..
@katka269 Keksy aj piskoty ak maju cukor urcite zrus. Tym kazis vsetku svoju snahu o zdravy jedalnicek.
Cestoviny, ryžu, strukoviny, zltko mas zavedene? Popozeraj si profil na Instagrame Pekne Papkaj, v Highlitoch tam ma rozdelené podla mesiacov príklady jedal, co kedy zavádzala a tak.. Veľmi napomocny profil
Moja malá má tiež desať mesiacov a máme skoro taký istý jedalnicek, Marina kekse nám dokonca poradila pediatrička, ja už som jej dala aj mozzarelu, na chlebík žervé alebo lucinu má to veľmi rada. Veľmi mi lubi špenát so zemiakmi a zltkom
@katka269 zrus Marina kekse, je to nekvalitná potravina
Radšej obyčajne piskoty alebo pomlete vločky