Ahojte, idem si po radu od tych, co maju skusenost.. moje 16 mesacne dieta vobec ale vobec nechce pit nic ine, ako mlieko. Nekojim uz, a zo zaciatku mi voda ani nebola odporucana pediatrom, vraj nepotrebuje a ani to nie je dobre davat. Lenze ako je starsia, nikdy nechcela ani vodu, ani caj, ani ovocnu stavu, nic vobec ani ochutene ani neochutene. Jedine co mozem, je davat co najredsie mlieko.. ale aj tak je to stale mlieko a to je jediny jej pitny rezim. Cize ked idem podla odporucani, vypije vyse litra mlieka denne. Ako ste naucili pit vase dieta vodu take, ktore ste mali obdobny problem? S jedlom problem nema, papa zeleninku, ovocie, ryzu.... vsetko podla odporucani a sladkosti nejedava.
skusili sme tiez hocijake flase, ci so slamkou, ci s cucikom ci z pohara pit,,,presne v 14.mesiacoch som ho od kojenia odstavila, nastal problem. jablko ma v sebe vodu, melon tiez, jogurt tiez, polievky mi papal, doktorka povedala, ze to si ja neuvedomujem, kde vsade je voda, to mu staci... co najviac "vodneho" ovocia davaj
Ona papa normalne jedlo ako ma. A tym, ze vsetko este zapija mliekom, je celkom buchta. Preto jej aj to mlieko riedim, lebo nechcem, aby mala mlieko ako stravu. Bo potom nechce jest uz zas ine. A ked jej pit nedam, tak zurvalo place, je umrncana. Mame asi 20 flasiek, poharikov, skusam vsetko a len mlieko a mlieko..
skus riedit mlieko vodou a kazdy druhy den viac a viac pridavat vodu. Alebo co mne vzdy a pri vsetko funguje. Ukazat prazdnu krabicu od mlieka, ze nie je, nemame, doslo. Ale ked chce mame cajik, vodu, stavu. Ked bude, ze smadna velmi tak sa napije. A v principe plati: dieta prijma to, co dostava.
@simca06022011 Ahoj, Noa keď mám 8 mesačne koľko čaju by podľa teba do dňa. Mala vypiť?
ja ked som dodojcila, tak mlieko som neponukla dalej, kravske je zbytočné a tie co su vhodnejsie pre. deti, ako ovčie myslim, to je mimo nasho rozpoctu... proste dookola som ponukala vodu, bez ohladu na reakciu, a jedneho dna odpila kusok, potom viac, a ked doslo mlieko kvoli tehotenstvu, tak zrazu krasne pije vodu bez problemov
Skusala si ponuknut vodu lyzickou? Alebo z klasickeho pohara? Nemyslim tie detske hrnceky a podobne kraviny. Normalny pohar ako pijes ty. Pripadne plastovy,aby si nebuchla zubky
@gabuliacik ano, aj klasicky pohar aj lyzicku. Lyzicku si dala jednu a vyfrkla. Vlastne to urobi vzdy ked pochopi, ze to nie je mlieko... vyfrkne:D klasicky pohar skoncil tak, ze to supla cele na seba, aj do nosa az som mala pocit ze sa snad utopi... 🤷♀️🤦♀️
Ano chapem. Tak skus ten poharik vecer ked bude sedkat vo vani. Mozno vramci hry troska glgne. Jasne ze treba dat velky pozor. Ale casom by jej mozno ta voda prestala vadit
Drzim velmi palce. Je to isto velke trapenie pre teba. Ale mysli na to,ze z toho isto vyrastie. To mliecko by som prestal riedit a nenahradzovala by som tym akoze tu vodu. Pokial papa zeleninu,prisun vody ma
nedavaj jej najredsie mlieko, davaj jej ho tak ako mas, tym padom ju to iba zasyti. Aj ked 16m uz by mohla vacsinu jedla mat normalneho... cize mlieko len ako doplnok. Myslim, ze ked mlieko proste nedostane, tak bude smadna a nieco si vypije. Inak mne mala tiez ziadne litre vody nepila.. mozno tak 2 deci caju/dzusu... fakt nepila. Dala si polievku, cucla sem tam daco.. a to mlieko pila vacsinou iba vecer uz, niekedy rano...