Dcerka dlhodobo malo papa a tym padom aj velmi pomaly pribera. Pravdepodobne su za tym aj zdravotne tazkosti, ktore s nou riesime.
Kazdopadne, nema niekto skusenost, ako by sa dala podporit chut do jedla u takeho maleho dietata? Aktualne je na UM a asi mesiac uz zavadzame aj prikrmy.
Za kazdu dobru radu vopred dakujem.
@diamond007 150g za mesiac
@pau_linka a koľko má kg a s koľkými sa narodil?
@pau_linka nenechajte sa hlavne vystresovat, je dôležité že nechudne a priberá...skúšať ponúkať UM aj v menších intervaloch ako po 3h ?
@diamond007 porodna hmotnost bola 4160g, v siestich mesiacoch ma presne 7kg. Zo zaciatku bola velka papkoska, aj priberanie islo fajn, ale postupom casu sa to zhorsuje. Momentalne vypije kazde tri hodiny cca 110ml mlieka, ked skratim interval, vypije menej a uz to "nedobehne", proste jej nechuti 😟 ona si sama ani po tych troch hodinach nepyta 🤷
Myslim,ze je uplne ok.
Ja mam skoro 9 mesacneho a ma 7800g. Prve 2 mesiace priberal 4nasobne. Este mi na poradni vraveli, ze ho prekrmujem, pricom to tak vobec nebolo, navyse polku vygrcal. Bol na mm a ja som mala ozaj tucne mlieko. Ako sme presli na um, priberanie sa radikalne spomalilo, navyse v 5 mesiacoch mu zacali opakovane bronchitidy a zapaly pluc. Vypije max 120ml mlieka, aj to obcas. Prikrmy je pekne. Ja to neriesim, pokial pribera a vidim, ze aa vo vyvine posuva vpred.
Moja Nelka bude mať zajtra 9 mesiacov pôrodná váha bola 3250g teraz má 7400g..vychudnutá nie je .Ale tiež nepriberá astronomickou rýchlosťou ,dĺžku má 71 cm.Stale je dojcena ,už dlho som nevážia ,koľko mliečka vypije ale príjmy papa po cca 150 až 170 ml ,niekoľkokrát denne ešte pýta aj mlieko.Takze za mňa je to tiež úplne v poriadku a nemusíš to vôbec riešiť .V polroku by malo dieťatko dosiahnuť dvojnásobok pôrodnej hmotnosti v roku trojnásobok,ale ak aj nedosiahne,nie je to tragédia .Keď je spokojná ,hladná nie je . Papá,koľko potrebuje 😉
Neviem ake mate ine zdravotne tazkosti, ale nevysetrovali dcerke vzhladom na ne nahodou nedostatok vitaminu B12? Suvisi totiz okrem ineho aj s nechutenstvom a slabsim priberanim. Ak jej to nezistovali, poprosila by som dr o vysetrenie, jeho doplnenim (v pripade nedostatku) sa moze vsetko relativne rychlo upravit.
@pau_linka šak to je krásna váha, moja má 6m a má tiež 6.5kg, mladšia mala v 6m ....6kg. nemôžeš brat to že posledný mesiac pribrala len 150g,
Nič si z toho nerob, prvé týždne priberaju deti omnoho viac ako ďalšie. Akoze pri 7kg dieťatku by som to voooobec neriešila 🙂
@pau_linka inak moja po roku mala a vypila maximálne 100ml, v noci po 70ml, takže mne nepríde málo tých 110ml
Ano aj to by som skúsila možno,čo píše @ja_mama
My sme mali takú fázu po covide ,že nechcela žiaden príkrm.do pusy ani dať ..aj keď mlieka pila dosť a doktorka pri mailovej konzultácii odporúčala dávať 1/4 pyridoxinu na podporu chuti do jedla ...ale nedavala som a mala sa po troch týždňoch rozpapala.Ono to chce len čas..keď aj spoznáva nové chute ...veľa nových veci ..Ale čo sa váhy týka ,nemusíš tonozaj vôbec riešiť .Malinká je na Tom úplne v pohode 😉
@pau_linka čo znamená malo priberá?
Kto povedal že malo? Tabuľky?