Ako podávať Infatrini mlieko dojčenému 13 mesačnému dieťaťu?

natalia13
11. apr 2013

Mam dievčatko je plne dojčené, zdravý psychomotorický vývoj, len malinko priberá. Váži 82500g. Je zdravá čulá samostatne chodí bez držania od 10 mesiacov. Mudr nam predpísala Infatrini po ktorom jeje aj chutí papať a priberá, ale aplikacia je u nas katastrofa. Vyskúšala som už snad vsetko. V strave mi ho zcíti a potom mi už nechce jesť. Podávame jej ho nasilu striekačkou ako liecivo, na nič lepšie sme neprišli za každú radu budem vdačná.

simulienka24
11. apr 2013

Aj my sme dostali infatrni tiez ho vobec nechce a mala ma len 7800gr a 11,5 mesiacov takze ste na tom este lepsie ako my 🙂 my sme skusali davat do vsetkeho mozneho a pit ho z flase nechce vobec...tiez je zdrava, cula...ked sa mozem opytat kolko vam mala pribrala? v akom casovom intervale?

luba41
11. apr 2013

píšeš, že maličká je šikovná, zdravá, prospieva, tak nevidím problém....každé dieťatko priberá inak...moja dcéra mala v 1 roku 7,71 kg /por. váha 3,05kg/ -zdravá, šikovná, kojená a MUDr. nemala potrebu riešiť jej priberanie.. priberala si a stále priberá svojím pomalým tempom...určite by som jej nasilu nedávala nejaké umelé zbytočné doplnky stravy.. 😉

kkl82
11. apr 2013

tiez si myslim, ze ma tvoja mala vahu v poriadku. oni tie tabulky su robene na deti na umelom mlieku a tam je toho popridavane tolko, ze z neho deti zbytocne priberaju. uz len kvoli tomu, ze su na baze kravskeho mlieka a pozri sa na teliatko, ako znasobi za prvy rok svoju vahu. jednoducho, kravske mlieko obsahuje tolko bielkovin, ze sa z neho rychlejsie pribera, nehovoriac o tom, ze do umeleho mlieka este pridavaju rastlinne tuky a cukry. nehovoriac o tom, kolko mamiciek este svoje ratolesti v tomto veku prikrmuje "pochutkami" typu pribinacik a brumik.
takze, ak je tvoja mala cula a sikovna, nevidim absolutne ziaden problem v jej vahe. minule tu bola nejaka mamicka, co sa pytala, ci je v poriadku, ze jej 18 mesacny syn ma len 8,5 kila. tiez to nikto neriesil, takychto deticiek je kopa. vobec nie je dolezite, kolko vazia, ale ich celkovy zdravotny stav a prospievanie.
ak dietatu nasilu nieco nutis, moze sa stat presny opak - ze mu jedlo znechutis. preto ju nechaj, nech ide svojim tempom. tvoja mala velmi dobre vie, preco tu umelinu neche.
a len tak pomimo, v letaku k infatrini sa spomina, ze je urcene pre deti do 8 kg, ktore zle prospievaju. ja to chapem tak, ze akekolvek dieta nad 8 kg je v poriadku, tak neviem, co pani doktorka riesi. ja by som jej to najradsej na tvojom mieste narvala niekam...

beton
11. apr 2013

tiez nevidim dovod, naco tlacit do dietata chemiu, ked nema problem. okolo roka sa porodna hmotnost zhruba strojnasobi. nepises, aku ste mali porodnu hmotnost. ak je dieta spokojne, pribera, hoci svojim tempom, tak nie je o com. este si ho porovnaj s telesnou konstrukciou seba a ocka. ked ste skor nizsi, tak to dieta asi prilis extremne rast nebude. absolutne sa nenechaj znepokojovat a pekne papajte a dojcite sa, ako vam to vyhovuje.

xlucia
12. apr 2013

rada je NEPODAVAT HO, lebo tvoja mala ho evidentne nepotrebuje. prospieva, naco "riesit" to co funguje???? a ze mozno nie je tabulkova? no a co , ved nie je stroj....