Ahojte mamičky, môj syn má pomaly 7 mesiacov, do prikrmov dávam už aj mäso, kuracie alebo morčacie, vôbec mu to nechutí, ledva zje jednu, dve lyžice, aj to už je veľa 😐ako ho oklamať, aby zjedol viac? Je mäso tak veľmi dôležité preňho? Ostatné zje bez problémov, zelenina, ovocie mu chutí, aj kašičku zje v pohode.
Moja má tiež dva mäso zje naozaj minimum.
A nemôžu byť potom deti napríklad chudokrvné???
Ked dáš príkrm obilninu + koreňovú zeleninu tak ti to nahradí mäso. Sú deti ktore proste maso nechcú ..:/ Skus dat fakt minimum masa a viac zeleniny aby to maso ani necítil a postupne zvyšuj.
@potvora1 skús iné napr teľacie. Je to drahšie, ale ja som malý kúsok kupovala pre tak malé dieťa a to som nakrájala na štvorce malé, aby sa to zmestilo do tej srandy na výrobu ľadu do tých kociek. Potom zabaliť a šup do mrazničky. Keď začína papať stačí málinko a neskôr pridáš. Ja som jednu takú kocočky dávala na dve dávky prikrmu. Tiež ak bolo viac tak mi to vypluli. A teraz má syn dva a pýta mäso, mäsoooo. 🤣
A veľmi rýchlo a chutne sa ti to urobí na pare v tlakovom hrnci, za 5 minút hotovo už len počkať kým sa hrniec odtlakuje a dá sa otvoriť. Úplne inak to chutí ako uvarené. Mixovala som to potom s tou vodou na ktorej sa to parilo, podľa potreby.
My nedavame vobec a je uplne v poriadku treba vyvazemu stavu vela zeleneho spenatu,brokolice.....a chudokrvny nebude ;)
@potvora1 nie len obylnina a zelenia, ale aj strukovina je potrebna, ak vynechvas maso ... nedavas ho prilis vela? ja som davala malicko, do porcie na obed 20 gramov, za malu lyzicu mixovanej zmesi. ja som si urobila viac, rozmixovala a potom po malych gulkach zamrazila, a potom uz len svacla k zeleninovej kasi. davala som od zaciatku aj telacie, vedela som si zohnat dobru bio kvalitu. tiez kralika, ak by si mala moznost .... kombinovala so najprv s chutami, ktore som vedela, ze ma rad - bataty, mrkvu, .... alebo napr taku omacku ako na svieckovu - mrkva, petrzlen, batat (zeler som nedavala este) a za lyzicku kyslej smotany do toho, alebo smotanoveho jogurtu a gulicku telacieho - to len tak lupal .... mal obdobie, ked maso vypluval, ale kvoli konzistencii, ked som prestala mixovat. tak som ho oklamala opat takymito omackami - on zjedol maso ani nevedel a nic nevyplul ... ja som mala v tyzdni 1 cisty zeleninovy obed, 1 so zltkom (prepelicie) a zvynych 5 s masom, ale ako som pisala - ziadne velke mnozstva. ked som ale davala napr cervenu sosovicu do prikrmu, maso som vynechala ... mam kamosku vegetarianku, ale malemu maso dava.
Keď doktorka zahlásila, že 6x týždenne mäso a 1x vajíčko (bielok) má jesť, tak ma skoro porazilo 😀 pretože ani ja nie som nejaký veľký žrút mäsa, tak som siahla po Bukovského starej knižke "vegetariánske dieťa"... Takže vôbec nemám strach, že keď mi dcérka zo začiatku nechcela jesť mäso. Netlačím na ňu. Keď máme aj my na obed, tak aj ona má... To sa postupne rozbehne... Sú deti, ktoré zjedia mäso a sú také, čo nie... Všetko chce čas... Ja som mala problém do 9mesiaca niečo aj do nej dať 🙂
presne - pozor, bielok je alergen, do roka by sa mal len zltok. az potom pomaly bielok .... v rodine maly po slepacich grckal napr, ale po prepelicich nie, tie znasal dobre. maju menj cholesterolu (ci ziadny?) a su lahsie stravitelne.
Nenut ho. Mam kamarata,ktory od malicka odmietal maso a cely zivot je vegetarian. Sem tam ponukni,ale netlac na neho.
Ani nasa nie je masova ani nikdy nebola, vajce zje obcas v palacinkach (ma 5rokov) a max chleba vo vajci....
Takze nenut pri pestrej vyvazenej strave sa zaobide aj bez masa
Ďakujem, vyskúšam tie rady, no samozrejme nútiť ho nebudem.
@potvora1 ja som ako babo tiez maso nechcela anechut doteraz. Mama tiez nenasla sposob,ako ho do mna napchat viac.. podla mna zatiaľ staci,ked zje len tolko. Su to prikrmy,cize dieta si zvyka na nove chute. Nasa mladsia dlho mala radsej moje mlieko a prikrmom vseobecne vela nedala..
moj bol sice velky papkac. ale maso nechcel az niekedy po roku zacal papat dovtedy ho odmietal a nedalo sa to nijak zakamuflovat stale na to prisiel. Nechcel kuracie ani morcasie. (mne cele tehotenstvo smrdelo najviac kuracina, ja som ho nemohla ani citit.Mozno preto neviem) Ale potom po roku som zohnala domace mlade hovadzie a kralika a to zacal konecne papat .Potom postupne sme sa dostali aj k inym druhom. Teraz ma 2 roky a tiez kuracie zje sem tam.Ostatne spapa pekne. Urcite nenutit, pride mu na chut neskor neboj.
@potvora1 a kolko toho masa davas? Zijem v zahranici a tu sa pre tak male dieta odporucalo tusim 15g masa alebo 20g ryby. To v tom mnozstve (250g) bolo ledva citit. Skus dat menej - 5-10g a ak to bude stale vadit, tak prosti viac strukovin a zeleninu bohatu na zelezo a malo by to byt v poriadku.
Ja nie som vegetarianka, ale mam vela kamaratov vegetarianov aj s malymi detmi a vela z nich sa radi Bukovskym, takze ak ti maso nebude chciet, skus nieco od neho vygooglit.
moja ma 2roky a maso zje max 1za 2tyzdne, do roka ho uplne vypluvala, za to rybu zje aj 3x do tyzdna