Baby, som na nervy. Moja 2r dcera vkuse vyjedá samé hlúposti, nič normálne mi nechce zjesť. Problém je, že naše babky ju naučili na uplne hlúposti. Keď som bola s našim druhým malým v pôrodnici, 4 dni ju pchali somarinami - salámy, klobásy, cukríky, zmrzlina. V tom čase mala len rok a trištvrte. Odvtedy sú jej stravovacie návyky katastrofálne. Všetko schovávame, lenze cim je staršia, tým viac špekuluje. Hocikam si prisunie stoličku, vylezie na kuchynskú linku, stiahne obrus zo stola, len aby sa dostala ku keksíkom, cokoladkam, tyčinkam atd. Muž zamkol špajzu (nie je tam kľúč, len ten štuplík na zamykanie), ona sa sama naučila odomykať a kým som isla pre mladšieho do izby, už mala čokoládu v rukách. Ja už fakt neviem. Nič navyše nekupujem, všetko sú hlúposti, čo nosia návštevy a my to schovávame, ale ja mam pocit, že sa dostane všade. A nie, nemáme megalomanské nábytky, aby som to vyložila tri metre od zeme. Dom je zariadený minimalisticky, okrem kuchynskej linky je v každej miestnosti len jednoduché zariadenie, takže sa fakt dostane všade.
2r si sama odomkne spajzu?
A to vsetok odkladaci priestor mate tak nizko, ze na to dosiahne dvojrocne dieta aj ked si prisunie stolicku? 🤔
Dala by som sladkosti do krabice od pracieho prášku a vyložila niekde, kam nedočiahne. Ešte takú nehrali, aby mi dvojročná prešla cez rozum
Zaujimave, moje deti v takom veku jedli iba to, co sme im dali. Zrejme je treba doma urobit poriadok😉
@dskjhfdlkdjhl Tiez mam 2,5 rocneho doma a teda ked poviem NIE, tak NIE 🤷...
Fuh ty to budes mat tazke, ked uz teraz nezvladas vychovu a to ma len 2r 🙈 no co ine ti istava? Vyhodit vsetko, alebo si to skladovat npr. vonku v nejakej nadobe, o ktorej ona nevie. Tazko sa mi veri, ze mate nabytok ako pre skriatkov doma.
Ale no….🤣 neexistuje ze nemate doma miesto kde sa nedostane….
A nedat. Nevyhovaraj sa na babky, viac je doma ako s nimi.
@oceanahory a vie si v tom veku same dieta presunut klasicku stolicku a liezt po kuchynskej linke? 😀
Ak to nebudeš mať doma, nič jej ruky nebude podávať.
Prípadne jej napeč nejaké sladké - zdravé maškrty, koláčiky.
Jednoduché riešenie ….neskladovat doma žiadne sladkosti mlsky a maskrtky
Môže špajzu otvoriť aj 10x nič tam nenájde
Alternatíva: piecť domáce koláčiky a slané pečivo
@sisa_s Jasne vie, to aj moj robi 😅, ale nedociahne na uplne najvyssie policky 🤷 a aj keby dociahol, vyberiem z ruky poviem NIE a mam po probleme.
Akože s 2r deckom si neporadíš v tomto hej? Vyhodím všetko, darujem, vezmem do roboty alebo lepšie skryjem.
@sisa_s áno, nakoľko to nie je klasický kľúč, len čierny štuplík na ľahké otočenie…
@sisa_s Mam aj fotku, ako dokaz 😅😅
@oceanahory tak ja som naivne zila v tom, ze 2r toto nedokaze 😀 zistim pri vlastnych detoch realitu 😀 dakujem
@sisa_s dá, môj nemá ani dva a už skúša kadečo 🤣🤣 minule som ho našla na stole s jablkom v ústach. Dôkaz 🤣🤣🤣
Ale k otázke, nemajte doma sladkosti. My ich nemáme, neje mi to ani dieťa. Co jeme my, dám aj malému. A druha vec, neexistuje ze v byte nemáte miesto kam dvojročné dieťa nedosiahne. Na chladničku napr? Nemáte skrinky v kuchyni? Lebo aj moje dieťa sa vyšplhá kade tade, no neexistuje aby dosiahol v linke na najvyššie miesto, tam si aj ja musím zobrať stoličku aby som dosiahla.
Alebo potom rázne nie. Keď poviem nie, znamená to nie. Hranice sa robia už v takomto veku, o par rokov ti môže skákať po hlave.
@beata_k áno, so stoličkou áno.. ako píšem, zijeme v novostavbe domu s nízko polozenymi oknami, takže kuchyňu nemáme až po strop a máme minimalisticky dizajn, žiadne obludné nábytku.. máme len jednu mensiu odkladaciu skriňu nad linkou.. vo vyvýšenom priestore je rúra, vstavaná mikrovlnka, chladnička.. druha časť kuchyne je umiestnená pod oknami, čiže tam nemáme žiadne poličky ani skrinky, keďže sú tam okna
@sisa_s Dokazu aj nemozne 😅😁
Detský zámok na skriňu? My mame z DM a drží to silno, môj 2,5ricny to nevie otvoriť, nemá toľko sily. Ja napr aj chemikálie skladujem v skrini s detským zámkom. Nemá k tomu prístup. A rodičom zdôrazniť, že nech nič nenosia, čo prinesú, slušne sa poďakovať, vrátiť im s tým, že keď budete u nich na návšteve, malá si z toho môže dať, doma sladkosti nejedavate.
Alebo môžeš urobiť kompromis - naučiť ju, že môže si dat sladke, napr po obede alebo na olovrant. Ale nie namiesto obeda. Alebo občas urobíš sladký obed, napr palacinky, pečene buchty. A keď už si dá sladké, tak vopred určiť množstvo. Ono zase není dobre úplne zakazovať, čím viac budeš sa tej téme venovať a budeš zakazovať, v voláš tým väčší odpor. A ty potrebuješ spolupracujúce dieťa.
Môžete zároveň čítať knižky alebo rozprávať príbehy o tom, ako sladkosti škodia zubom, o obezite, atď
naco mas potom sladkosti doma? Ked ich nevies schovat pred 2 rocnou, tak ich daj do pivnice, do kufra auta, zahrab do zahrady.........nie nemyslim to vazne len ironicky
@dskjhfdlkdjhl predstáv si, že kým som nešla do pôrodnice, jedla len to, čo som varila a čo som nachystala.. takisto sa u nas nepozeral televízor, ani sme pred ňou nepoužíval telefon.. žiaľ, 4 dni v pôrodnici a dva týždne zostavovania, ked trávila väčšinu času malá s rodinou, urobili svoje.. babky svojej vnucke dovolili kadečo a svokor je typ “ja ju mam rozmaznávať, nie vychovávať”.. takže jej dá ochutnať hocičo
nemam - nedam... ak neposluchne a napriek zakazu si berie proste tp povyhadzujem a hotovo .. v nedelu upiect zdravsi kolac a sladkost len ak si zasluzi ..ale treba to dorazne povedat aj straym rodicom
Veď ale so starými rodičmi bola 4 dni, teraz je doma s občasnou návštevou už koľko tri mesiace? To ste si za ten čas nedali rady?
@sisa_s áno, vie.. to myslíš vážne, že 2r dieťa si nevie poradiť a nikam nevylezie? Však vkuse niekam lozí. Mala si už 2r dieťa? Potom by ta to nemalo prekvapiť.. moja 2r pravidelne lezie kade tade v kutikoch, spúšťa sa na šmykľavkach, lezie do domčekov na ihrisku, vie ísť sama po schodoch.. nie všetky 2r deti sú bábätka zavesené len na mame
@biglovemom babky sa u nás striedali tri mesiace, keďže máme babatko.. takže miestami bola viac s nimi.. a predstáv si, nemáme megalomanské otrasné nábytky.. sme pár mesiacov v novostavbe, žiadne roldory tu nemáme.. Čadom bude v chodbe a v spálni, ale zatiaľ nemáme.. píšem vyššie, máme minimalisticky dizajn a v kuchyni je jedna vyvysena skrinka, kde so stoličkou dočiahne hocikto
Vyhoď co máte doma a každej návšteve to vráť alebo hoď do koša pred nimi. Kým nebude jesť normálne jedlo nebudú ani sladkosti maximálne ovocie.