Ako obmedziť nočné kŕmenie 2 ročnej dcérky?

lenkalea
28. máj 2012

Mamičky poraďte mi čo mám spraviť aby moja 2 ročná dcérka obmedzila nočné kŕmenie Sunarom. Pravidelne sa mi budí aj 4 krát za noc a pýta mlieko. To že jej nedám nepomôže, plače dostane záchvat a mám s ňou potom problém utíšiť, tak jej to mlieko dám. Máte alebo mali ste niektorá takýto problém, že tak veľa v noci dieťa papá? Som už dosť unavená a čaká nás od septembra škôlka. Neviem si rady. Za každú radu som 1000krát vďačná.

k_a_j_k_a
28. máj 2012

Ahoj, ja by som skusila nahradit sunar obycajnou vodou. U mojich oboch bab to fungovalo. Mali vtedy cca rok. Voda im tak nechutila a po dvoch - troch nociach zistili, ze sa kvoli nej neoplati vstavat a prespali celu noc.

bosoriak
28. máj 2012

Tu je problem: "plače dostane záchvat a mám s ňou potom problém utíšiť, tak jej to mlieko dám".
Isteze robi cirkus, ked tym docieli svoje. Pokial si rozhodnuta jej mlieko nedat, tak to urob. Mozes jej ponuknut vodu z pohara, ak je smadna. Mozes jej slubit, ze dostane mliecko rano k ranajkam (samozrejme to treba aj dodrzat). Ale neustup, inak vzdy docieli svoje.
Nechcem aby to vyznelo tak, ze deti treba zlomit, to v ziadnom pripade nie. Ale kym nie je clovek dosledny, tak bude plnit vsetky ich zelania a to rozhodne nie je ucelom rodicovstva 🙂

lulu1401
28. máj 2012

presne tak,dvojrocne deticky vedia co robia a ako to dosiahnut🙂mam doma dvojrocnu🙂mamine len pevne nervy a neustupit,mozno to bude trvat den,dva,tri ....len vydrzat a neustupit a ono potom same zisti,ze nepomaha plac,tak sa na to ,,vykasle,,🙂a este jedna vec:cez den vam papa normalne?alebo skor drobi🙂mam v okoli mamicky,ktore nevedia deti donutit papat a potom v noci spekuluju,lebo dobiehaju v noci to,co nedostali cez den,resp.,co nechceli cez den...JEST,pekny den prajem

stanislavao
28. máj 2012

ja som mala donedavna podobny problem. cca 2x sa budil na mlieko a ked som mu ho nedala, sice nerobil cirkus, ale mrncal, akoby zo spanku. vobec som nevedela spat. tak som mu radsej to mlieko dala a potom bol klud. ale preslo to samo od seba. teraz prespi celu noc, alebo je hore len raz, niekedy si mlieko vypyta, niekedy nie. ale pri starsom som nahradila mlieko dzusom, lebo som vedela, ze nemoze byt hladny. jedine moze byt smadny, tak sa napil a spal dalej. skuste jej dat vodu, caj, dzus. uvidite. alebo jedine pockat, kym to prejde samo.

wewe22
28. máj 2012

dieta dokaze manipulovat rodicom od malicka ja som sa o tom presvedcila pri mensej do 5 mesiacov sa kojila aj 10x za noc ja som uz padala dolu nosom tak som povedala dost a proste sme to nejaku chvilku vydrzali zo zaciatku ziapala ja som ju len troska tisila aby vedela ze sme sa na nu nevybodli a casom pochopila ze prso nebude tak spi az do rana treba len vydrzat a nepovolit ani o centimetr

szdan
28. máj 2012

My sme nočné kŕmenia uťali s ukončením dojčenia. Súhlasím s babami, že treba zo dve zo tri noci vydržať a ona zistí, že si nič nevymôže. Moja kamarátka to riešila tak, že malej dávala na noc na postielku fľašu s čajom, malá keď sa v noci zobudila sama si upila a spala ďalej. Mamina sa síce vyspí, ale ja si aj tak myslím, že dieťatko by si malo zvyknúť, že noc je na to, aby sa spalo a nie drúlal čajík alebo papalo mliečko. Keď cez deň riadne papá ako má, tak sa v noci určite nebudí na hlad, ale skôr, aby skúšalo čo všetko môže.

bodka13
28. máj 2012

je naozaj hladná? koľko vypije? ...budí sa 4x za noc -teda ak spí od 20 do 6(to je 10hodín),to vychádza zhruba každé 2,5hodiny -od hladu by mala vypiť koľko 😕 možno 200ml ....myslím,že to nevypije-iba si cucne a spí ďalej ....určite by som nahradila sunar čistou vodou a za pár dní si odvykne ...ak toľko vždy naozaj vypije,tak treba hľadať chybu aj v stravovaní cez deň ....držím palce 😵

anjelicek26
28. máj 2012

Ja som malu uplne prebrala, vzala ju do kuchyne, ponukla jej chlebik a ak bola smädna, vodu. Rozospatemu dietatu nic nevysvetlis. Ten chlebik si vzala 1x, srkla vodicky a sla spat. Prvu noc tento cirkus 3x, potom 1x, potom uz len pomrvenie, pomrnkanie a rano na ranajky obrovsky hlad 😀

btw. to ti potom vydrzi v noci necikat ked tolko pije? Moji by sa zarucene pri tom mnozstve docurali...

simsalabim
28. máj 2012

Ja som starsej dcere zacala mlieko riedit vodou - najprv 1/2 mlieka 1/2 vody, potom tusim 1/3 mlieka, zvysok voda a tak dalej...uz ked mala cca 20ml mileka a zvysok vody, zistila, ze sa jej koli tomu neoplati vstavat...ked mala uz len vodu, bolo po nocnom vstavani. Iste, bez placu sa to nezaobislo, protestovala uz ked mala iba 1/3 mlieka...to budenie koli mlieku je iba zlozvyk, nie hlad a vacsinou lahko odoznie, ked dieta zisti, ze mlieko nie je a namiesto neho je iba voda.... do tyzdna bolo po nocnom budeni.

monyccka
28. máj 2012

Myslim, ze hladas zazracne riesenie na praobycajny zvyk. Noc nie je na papanie ale na spanie a dvojrocne dieta je uz dost velke na to, aby v noci nebolo hladne. Vysvetluj cez den, ze v noci spime, len male babatka v noci papaju. V noci potom trvaj na tom, ze papa sa rano a za tyzden mas po probleme. Ale na "mám s ňou potom problém utíšiť, tak jej to mlieko dám" rovno zabudni, to sa bude pokojne budit aj do skolskeho veku, ked nato pojdes tak, ze vzdy dosiahne, co chce. V noci si potrebuje oddychnut aj zaludok, ktory uz cez den pojme mnozstvo potravy dostatocne na vyzivu detskeho telicka. A taktiez dieta potrebuje suvisly spanok, bez krmenia. A aj zubky sa odvdacia, ked nebudu celu noc nevycistene. Cize hlboky nadych a od dnes sa v noci neje ;)

mitinka
28. máj 2012

Ja mám tento istý problém no to čo píše @bosoriak si tu na činžiaku ani zdaleka dovolit nemožem..... by nás tu zožrali za živa... tiež som nad tým rozmýšlala a moja mama mi hovorí,že brat bl taký istý a ked bude starší tak s tým prestane... a prišla som aj na to,že ak ho dosť unavím prespí celu noc ale nie vždy sa to dá ☹ Tak myslí,že to nezmeníš a tým že jej to nedáš ak už je zvyknutá nedosiahneš nič bude len kričať a ak bývaš v činžiaku zožerú ťa ak bývaš v dome skús ale nedosiahneš tým nič,... ako ty si napr.zvyknutá varit každý den tak s tým neprestaneš 😀 😀 😀 blbý príklad ale pravda,... nezaučinkuje... 😉

ginger_fox
28. máj 2012

slecne povedz, ze jedlo do postele nepatri(z tvojho textu predpokladam, ze dcera pije mlieko z flaze v posteli) a ked si bude mlieko vyzadovat v noci, tak ju pekne zober do kuchyne, posad na stolicku nalej mlieko do salky a ponukni.

mirkakab
28. máj 2012

ahoj, presne toto som mala aj ja, staršia dcera sa mi budila asi 8 krát za noc do dvoch rokov (dojčila som ju), hned ako som ju odstavila prespala celú noc a mladšia presne ako tvoja, chodila som jej zohrievať mlieko v noci a teraz posledný týžden spí konečne celú noc, ved by bolo na čase, vo štvrtok mala 3 roky. tiež som si nevedela poradiť čo s tým, ale ked sme boli minulý rok na dovolenke, tak som jej vysvetlila že tam mlieko nemaju tak bol klud a ako sme prišli domov znova to začalo.

cicimon
28. máj 2012

podobne ako odstavovanie u kojenych deti - nedas mlieko a nahradis vodou, po par nciach s revom si zvykne, uz je velka na tolko nocneho mlieka, nech sa radsej viac naje pred spanim

lji
28. máj 2012

podobné riešime aj my. ale u nás je to trošku "smiešnejšie". cez den do nej ledva niečo napchám a v noci by len pila mlieko. čaj, voda a pod. nie je nič platné. ked nezacítila mlieko proste nechcela. riešime to miernym "vyhladovaním" poobede, riadnym najedením na večer a zatial si vypije mlieko pred spaním a ešte raz v noci odpije ale aj to nie celu flašku. skús ju viac nasýtiť večerou aby spala kludna, najedená a nemala potrebu na "nočné vyjedanie" 😉

olejka
28. máj 2012

Je to síce o dojčení ale aj o spánkovom režime a stojí za to si prečítať... 😉 http://www.koliska.sk/Tazkosti_s_dojcenim\nocne...

sante81
28. máj 2012

tak ja som mala závislaka do 2 a pol roka - 5-6 flias, potom som si povedala dost a nechala som ho vyrevat, prvá noc hrozna, bola som hore stále, to reval s prestavkami stále. nepovolila som. druha noc o 1/3 lepsia, reval asi 2 hod, potom zaspal a 3 noc uz len také mrnčanie. teraz mi spí 12 hod v kuse, a lutujem ze som to neurobila uz skôr. a tiez som kupovala sunar, čo vyslo dost penazí. pri druhom dietati budem mudrejsia.

zuzanka.h
28. máj 2012

no tak to neviem radiť ☹ , ale presne viem ako dokáže dieťa zúriť keď niečo nedocieli 🙂 prajem len vydržať . Ja som malého kojila do 26 mesiacov, ale okolo roka som išla tvrdo po tom, aby som obmädzila nočné kojenie a týždeň mi plačkal a potom asi od 14 mesiacov prespal nádherne celú noc bez vod, mliečka či čaju. Držím päste

katka1981
28. máj 2012

Milujem niektore prispevky, ale zahryznem si do jazyka. Kto take dieta nema, prd vie. Zavisi aj od toho aky zachvat dieta ma. Ci len place, ci si trha vlasy, ci si zuby tlce a hlavu trieska, ci sa ohrozuje na zivote...... Poradim ti ako nam poradila psychologicka, nemali sme sice tento problem, ale... pointa je rovnaka. Bud mlieko das a mas pokoj. Alebo si postavis hlavu a neustupis aj za cenu cirkusov. Spytala som sa psychologicky co by urobila ona. Keby bola rozculena matka, tak by nedala, bol by cirkus, keby konala ako psychologicka, dala by. Hm, to je rada, ze? Ina moznost ozaj nie je. Bud jej budes davat, co pre nu nie je dobre, lebo ani nespi, telicko sa zatazuje, o zubkoch ani nehovorim, a ty si super vyspata, ale jej nedas a pripravis sa na cirkusy. Ozas nie je ina moznost. Skus jej stale hovorit, ze v noci papat nema, ajked to potrva. Ried jej ten sunar stale menej a menej odmeriek. Pokial ma zachvat ze len place, to by som ozaj nemala problem a nedala. Napis mi IP ako to u vas prebieha. Lebo neviem co volas zachvat. Ale uplne ti rozumiem. Inak poznam aj deti, kt. v noci pili mliecko do 3 rokov, ale max. 1-2.

lili777
28. máj 2012

Ja by som skúsila dávať jej menej a menej mlieka alebo ho teda riediť vodou až do úplneho podávania vody. Ak by toto nezaberalo tak rázny stop aj za cenu dvoch troch prerevaných nocí. Dvojročné dieťa naozaj nepotrebuje v noci piť mlieko. Viem, že je to riadne vzdorovoté dvojročné dieťa. Nedávno som také mala /dnes má tri/ a za chvíľu také mať budem🙂 My sme tiež s rôzymi vzdormi bojovali, riešili s psychológom. Ale ozaj to dieťa nemôže až v takejto miere diktovať čo si zachce. Už si mu raz ukázala, že treba riadne vrieskať, aby dosiahol svoje, tak sa bude snažiť dosiahnuť svoje aj naďalej, možno skúsi aj niečo navyše. Nedať sa obmäkčiť a ak si povieš, že mu to mlieko nedáš, tak mu ho proste nedaj. My sme takto ťažko odúčali dcéru od nočného kojenia, bola hore každú hodinu! niekedy aj viac. 2-3 noci sme si užili a odvtedy spí celé noci. Určite ho oduč, nebudeš ľutovať, konečne sa aj ty vyspíš. Moja mala úchylku prsník, tvoj má fľašu, ale je to len a len zlozvyk, nič iné. A od zlozvyku sa treba odučiť

terina25
28. máj 2012

No,moj syn bude mať 2 roky a tiež sa mi v noci budí.zobudí sa a je hore potom aj 2 hodiny.ale my sme zistili,že to má práve od mlieka.keď som mu večer dala vypiť mlieko,tak potom sa mi budil v noci aj 5-6x.a budil sa preto,pretože ho bolelo bruško 😒 On je totižto alergik na KM...nedávam mu KM ale Nutrilon,ale ani to mu už nerobí dobre.Preto som teraz mlieko obmedzila na minimum.dávam max.1x denne a aj to len ráno.občas sa síce stane - tak ako dnes ,že sa mi zobudil okolo 5.00 a pýtal si mlieko.ale ináč mu v noci nedám,lebo potom je to začarovaný kruh.vypije a potom mu je o hodinu zle.a ja mám ešte 3 ročnú dcéru,tak to by mi ju zobudil.

nemože tvoju dcérku bolieť napr.bruško?nemusí to byť od hladu.lebo aby toľko krát jedla za noc,to nebude hlad podľa mňa.može to byť aj smäd.teraz je dosť dusno v noci.koľko ti zje za deň?alebo nie je veľmi oblečená,že jej je horúco príp.zima?používa cumlík?možno sa ukľudní cumľom. ja mojmu v noci dám ruku a hladkám ho a potom sa ukľudní.aj keď to niekedy trvá aj 2 hodiny a ruku mám strpnutú.ale aspoň je kľud a dcérka može tiež spať.možno chce len pohladiť.alebo sa jej niečo zlé sníva.možno toho veľa cez deň prežila a potom nevie spať.

ale hladom to podľa mňa nie je.radšej jej daj vodu miesto mlieka. niektorým mamičkám sa tu ľahko radí,keď oni toto nepoznajú.ja mám aj dcéru a to to mám ťažšie.keďže keď syn plače,može zobudiť aj ju.A neviem si predstaviť,žeby som nechala v noci ,,vyplakať,, sa.dá sa to riešiť aj bez plaču.

držím palce,nech sa to rýchlo dostane do normálu.

moniciak
28. máj 2012

Aj moja papušá po nociach Sunár .-) Mne lekárka poradila dať namiesto mlieka čaj 🙂 Ale zatiaľ som neskúšala to lebo som rada že papá 🙂

jaruska8
28. máj 2012

Ahoj, nuž, neviem či máš na takúto radu nervy, ale jednoducho jej nedať. 🙂 Možno bude týždeň plakať, ale uvidíš, že potom sa pekne vyspíte obe. Vyskúšané viacerými maminkami, ktoré sú inak dobré, starostlivé, milujúce matky, čo ale majú len jedny nervy. 😀 😀 😀 😀

pecka
29. máj 2012

.....mam tiez take dieta tiez doma, momentalne ma 2,5 roka. Do dvoch rokov sa syn budil 2-3 krat na mlieko. Caj absolutne odmietal. A to, aby som mu v noci vysvetlovala a dohovarala, ze uz je dost "velky" na to, aby v noci nejedol, ze v noci sa ma spat a nie jest a podobne "mudrosti" pre pochopenie malej dvojrocnej hlavicky, ma naozaj nenapadli. Vadilo mi na tom snad len to, ze bol rano skoro vzdy precikany. Zacalo sa to upravovat ked mal 2 roky 3 mesiace. Teraz niekolko noci spi v kuse. A potom par noci potrebuje aspon jednu flasticku. Takze je to na ustupe. Urcite by som ho nenechavala vyrevat 😠 😠 😠

mamavera
31. máj 2012

obmedziť?!?!? Hádam zrušiť!!!! Nedať a hotovo, cirkus, necirkus. S kľudom, tichým vysvetľovaním a najlepšie keď ju už cez deň budeš pripravovať na to, že jej v noci fľašu nedáš, pretože ju nemáš. Dostane do pohára a hotovo.

rainbow0508
31. máj 2012

totaln suhlas s @bosoriak vrieska, kym nedosiahne svoje...my to mame so starsim cez den...ale jednoducho moze vrieskat, kolko chce, nedosiahne svoje...a uz pomaly od toho vrieskania upusta...

magali
31. máj 2012

presne ako tu uz ine napisali.. musis to len vydrzat a po par nociach sa to upravi. ona to pochopi, ja viem ze sa bojis, ked tolko place ale asi to je len z toho ze si proste chce vynutit tu flasu.. moj maly sa do 18m budil raz v noci, uz som si povedala ze staci, namiesto mlieka som dala caj alebo vodu, parkrat si potiahol a hotovo, prve dni boli horsie ale asi po tyzdni bolo lepsie, po miesiaci zacal spavat uz parkrat celu noc, lenze pred tyzdnom ochorel, malo papal a v noci sa mu zle spalo, tak sme davali mliecko aj v noci, choroba ustupuje a budeme musiet asi zacat nanovo, stve ma to, ale pojdem tvrdo za svojim cielom, lebo vidim ze kazdym dnom je maly vycuranejsi a mozno o mesiac uz by mi robil sceny ako ta tvoja..

dudu
31. máj 2012

ahojcek, no ja ked som rozmyslala ako malu naucit spinkat a v noci nekojit, velmi som sa bala ze ked jej dam nahradu akoze cajik alebo vodu tak sa to eln vymeni za mlieko a budem na tom istom...., mala vtedy rok a 4 mesiace, tak som zaujala stanovisko prve nocne zobudenie na kojenie nedat, malu som mala na rokach v spalni som ju tisila, hladkala ,drzala a mozem povedat ze po pol hodine placu zaspala, tak som ju supla do postielky a zaspali sme ale dalsie kojenie som jej hned bez predlzovania dala prsko a noc isla ako ostatne. Dalsiu noc sa zobudila nie o desiatej ale o dvanaste a tiez hned to prve kojenie som je prso nedala a uz sa zobudila len dva krat do rana 😅 🙂 🙂 . Na treti den sa zobudila o 2 v noci , prso som jej nedala a spala do rana 😅 😅 😅 , toto trvalo asi tri dni , potom sa zobudila prvy krat o 4 to som jej prso nedala ,zaspala a na dalsiu noc prespala celu a budieva sa pravidelne o siedmej 😎 😎
Najtazsi bol ten prvy plac, kazde dalsie place boli vzdu o polovicu menje intenzivne aj kradsie, a na treti den to bolo len pomrnkavanie, na ktore osm nereagovala.
V KAZDOM PRIPADE CHCE AJ JA ZDORAZNIT, ZE AK RAZ POVIES NIE, TAK NIE, NECH AJ ZOBUDI CELY BARAK AJ CELU ULICU, IDE TI PRESDA O TVOJE BABTKO, a hlavne nebude to trvat mesiace, nanajvys tyzden dva 😉 😉

vela vela sily prajem, lebo uz si malu naucila ze ked robi velky cirkus tak ustupis ona to dobre vie a bude ta lamat vsetkymi svojimi naucenymi zvykmi 😉 😉
priprav sa aj manzela na to priprav a ked bude najhorsie tak sa prestahuj do druhej miestnosti a nech aspon prvu noc ti s malou pomoze on, ale tiez neustupit !!!!!