Vyšetrenia u pediatra boli v poriadku,jedlo mu musíme ešte stále mixovať,tuhú stravu vypľúva a napína ho na zvracanie.Skúšame,navádzame synčeka ,aby žúval,zatiaľ bezvýsledne.Prosím pomôžte,ďakujeme.
no náš má pomaly 18 mes. a tiež stále mixujem..síce nenadvihuje ho,ale vyplúva vždy.a to môže byť aj riadne popučené,bezvýsledne.jediné čo požuje sú rezance z polievky, tiež neviem dokedy..budeme mixovat. 😒
Moj maly ma 15 mes a od 9 mes je tuhu stravu,ja som nemixovala,len roztlacala vidlickou.
neskusala si mu dat kusky do rucky ? mozno by ho to bavilo viac, keby si to sam koordinoval..a urcite by som nemixovala, iba pretlacit vidlickou najskor najemno a potom hrubsie..
ja som malej dávala v prechodnom období popučenú stravu aspoň pár lyžičiek a keď to nemalo perspektívu, dala som to do mixéra a dojedla to rozmixované, potom druhýrát zasa popučené zjedla pár lyžičiek a zasa som to mixovala a každým dňom zjedla viac nerozmixovaného. Dobrý nácvik je dať do ruky kukuričné chrumky, prípadne kúsky ovocia.
My sme mali rovnaký problém zhruba do 15.mesiacov, stále sme skúšali, skúšali, skúšali, až raz.... 😉
Nasa mala robila presne to iste, ako tvoj syncek. Uz som z toho bola zufala, myslela som ze budem mixovat az kym nepojde do skoly. 😉 Mala 20 mesiacov, ked som definitivne odlozila mixer. U nas to fungovalo tak, ze najprv som nakrmila dceru, zjedla svoj mixovany obed a potom sme si sadli k stolu my s manzelom. Ona sa medzitym hrala, ale vzdy prisla k nam, pytala si z nasho jedla a vtedy jej nevadilo, ze je kusky. Potom si na to postupne zvykla a takmer zo dna na den to preslo a bola ochotna zjest kusky. Takze ja tiez radim skusat a skusat, on si zvykne. Drzim palce. 🙂
..moja kamoška mixovala do 5 rokov a až teraz začína normálne jesť..išiel ju šlak trafiť,ale nepomohla si.. 😖
nemixuj-uplne to odignoruj- ja som sa trapila so synom do 2 a pol roka-ak bola niekde moc vacsia hrudka, tak sa pozvracal, ak mu to nechutilo taksa pozvracal. ak mu nieco nechutilo-odmietal jest a pil len mlieko. Nakoniec som ho dala do jasli a tam do tyzdna jedol ako srotovnik- medzi prvymi bol. Je to psychicke-uputava tak vasu pozornost. Pri druhom synovi som na neho nemala cas a ak nieco nechcel, tak jednoducho nejedol ale som mu ani nic ineho nedala-dalsie jedlo zjedol. Musite ho bud postupne vyhladovat-na co nebudete mat nervy-ani ja som nemala a neviem kto by mal a hlavne v dvoch rokoch si to tie deti este moc neuvedomuju-ze za nejaky cas kedze nejedli budu strasne hladne. alebo ho doviest do kolektivu deticiek,kde to uvidia u druhych deti-najlepsie pri cudzich pani ucitelkach. drzim palce-viem ake je to stresujuce.
Ja som starsej dcere mixovala do troch rokov, proste inak by mi nejedla vobec,teraz ma 12a je velmi dobra jedacka🙂 ale preslo to obdobie, synovi som nemixovala bol dobry jedak, teraz dcerke tretej tiez musim mixovat ma zatial len 7 mesiacov ale tiez to vidim na veeeelmi dlho kedze ked jej dam len roztek do rucicky alebo pistkotu a nedajboze si z toho trosku odchrume co i len omrvinku tak sa mi pozvracia tak radsej nedavam nic neznesie co i len jedinu hrudku. Keby som jej nemixovala nic neje
Ahoj....ja mam podobny problem s nasim synom. Nikdy nebol velky jedak, ale od kedy sme boli v nemocnici s vracanim, hnackami a dehydrataciou, tak od vtedy nechcel jest nic tuhe....Takze zijeme na polievkach...robim mu ale take huste, skoro ako privarok a on si do toho hadze tie gulicky do polievky. Masko mu tam musim nastruhat, aby o nom nevedel. Ma uz 2,5 roka a je to riadny sibal...ked sa ho spytam, kedy bude jest aj masko, tak povie ze o 4 roky. Robim mu napr. zeleninove lievance, mam take silikonove formy v tvare srdiecka alebo kacicky a to mu vcelku chuti....ale musi mat na to chut...vacsinou by jedol len jogurty. Skus mu dat napr. gulicky do mliecka, ci to bude chciet pozuvat. Raz som skusila napr. hranolky...ze skusim, ci bude a on jedol....myslim, ze je to uz o jeho zvyku...zatial s tym nemam silu bojovat...lebo mi je luto, ked nic neje...uvidim, ci sa to zmeni, ked pojde do skolky...Prajem vela zdaru... 🙂
ahoj,vyskusajte mu na tanieriku tvorit nejake obrazky,aby mu to lahodilo oku..a to vzdy vypluval??skuste mu jedlo uz len vidlickou pucit..