Ako naučiť dieťatko späť na prsník?

barca127
14. aug 2011

Ahojte potrebovala by som poradiť.Mám trojtýždňovu dcérku.Asi pred týždňom sme prestali kôli strašným ragádam na prsníkoch kojiť, mliečko som odstriekavala a dávala malej fľaškou.Teraz keď sa prsníky zahojili chcela by som sa opäť vrátiť ku kojeniu.Malá však prsník buď odmieta alebo sa jej nechce ťahať a vytiahne si len nejakých 30ml.Ako ju naučiť naspäť na prsník.Máte niekto skúsenosti?

zofrinka
14. aug 2011

skús zo začiatku s klobúčikom, bude si myslieť, že má fľašku a postupne jej klobúčik vezmeš!! Mne sa to takto podarilo!! Prajem veľa šťastia!!! Ahoj!! 😉

miskap
14. aug 2011

@barca127 Toto sa nedá riešiť cez internet, poraď sa s laktačnou poradkyňou. Je potrebná osobná návšteva, jej odborná rada. Chce to od teba samozrejme veľa trpezlivosti a odhodlania. Ak je dieťa navyknuté na fľašku, zvyčajne prsník odmieta. Preto treba zrušiť fľašu a naučiť dieťa inak otvárať pusu a znova sa prisávať. Predpokladám, že prisatie nebolo v poriadku, keď si mala také ragády. Poradkyňa by ti ukázala, ako to má správne vyzerať, lebo zlá technika znovu spôsobí poškodenie bradaviek. A je to potom taký kolotoč problémov a trápenia. Poradkyňu nájdeš aj na www.mamila.sk. Držím palce 😉

nani7278
14. aug 2011

Súhlasím s miskap, najlepšie je volať poradkyňu nielen kvôli odborným radám, ale aj morálnej podpore. Skús si malú dávať nahú na hrudník v čase keď je pokojná a obidve ste v pohode. Cieľom nemusí byť hneď prisatie, len si znovu užiť tesnejší kontakt. Možno sa aj prisaje. Ja by som klobúčiky nedávala, ťažko sa ich zbavuje a môžu spôsobiť kopu zbytočných problémov, skôr skúsiť kŕmiť cievkou po prste a akonáhle sa prisaje, tak cievkou na prsníku, aby bol tok mliečka plynulý ako z fľaše aspoň na začiatku. Veľmi držím palce.

luciferkax
14. aug 2011

Laktačná poradkyna naozaj poradí najlepšie, majú dokoonca aj návštevy doma... ja by som skúsila tou cievkou na prsníku (cievka je napojená na odsaté mliečko a ide zhora až ku bradavke, bábo ťahá aj z prsníka, aj z cievky, a postupne by som cievku odoberala (napr. nadránom, resp. v noci , ked je bábo kludnejšie, by mohlo pomali jesť aj bez cievky).. laktačná poradkyna by ti pomohla aj upraviť prisatie - kedže ragády vznikajú nesprávnym prisatímm

nibiru
14. aug 2011

no tak ja som malu mojou hlupostou naucila na flasu davala som jej z nej odstriekane mlieko ked mala cca 3m potom mi zacala robit na prsniku sceny bola som nestasna nevedela som preco nakoniec som dosla na to ze jej vyhovuje viacej flasa ale kojit som prestat nechcela no tak sme falsu odhodili cca 3-4 dni sa certila vypluvala potom ju to preslo a krasne papapla flasu som odvtedy nepouzila a kojime dodnes 🙂

barca127
autor
15. aug 2011

mno tak mi hlasime uspesny navrat na prsnik 🙂 dufam ze to nezakriknem...trebalo by nam sak upravit polohu lebo urcite nie je spravna kedze citim vbolest pri kjeni ale aj po nom skusala som kontaktovat poradkynu ale ziadna z mojho regionu mi neodpovedala tak neviem.

12katika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz