Ako naučiť dieťa piť so slamkou?

29. aug 2023

má 14 mesiacov, kúpila som flašu so slamkou ale vždy dá len slamku a do úsť a hned vypluje. skúšame to takto už týždeň. Chce byť len z klasickej avent flašky. učí sa aj z pohára piť to zvláda celkom ale tak chcem aby to šlo aj cez tú slamku ked ideme niekam na výlet a beriem flašku nech beriem takúto a nie klasickú ako na mlieko ..

zorkahorka
29. aug 2023

Na slamku ma podla mna este cas. Ved aj ine matky beru von klasicke flasky s dudlom,v com je problem? Tak skus cucacik

tanyag
29. aug 2023

Moja sa najprv naučila piť z fľaše (plastová od Lucky vody napr.) a až potom zo slamky 😁 vedu som z toho nerobila...

laurikalalinka
29. aug 2023

Ja som neučila,v takom veku dcéra pila priamo z veľkej fľaše,s pohárom jej furt zabehlo a z fľašky pila jak studňa

dominika126
29. aug 2023

Každé dieťa je iné. Starsia dcéra bola kojena, takže z dudlovej fľašky nevedela piť. Ale snáď už v 10.mes.vedela zo slamky aj pekne kapsicky cucala. Len som jej ukázala,ako sa to robí, skúsila a vedela. Teraz mám 1,5 ročné dvojičky, chlapček tiež šikovne okolo roku cuckal, nejak automaticky na to prišiel a dievčatko možno az tak pred 1,5 mes. Dovtedy vypluvala, hryzla, nie a nie sa to naučiť. Tak som sa na to vykaslala. Potom si zrazu vzala slamkovu termosku a predstavte si, hneď pila. Takže dajte tomu čas, skúste o pár týždňov a možno budete prekvapená.

ivanakaka
29. aug 2023

Avent ma s takym sosacokom v Dm skus

hipuska
30. aug 2023

Ja som učila tak, že do slamky nabrať vodu - džús. Sladké niečo. A to dat dieťaťu do úst a mu to tam preklopit do úst. Aby to stieklo gravitáciou

dame2
30. aug 2023

Tiež som učila tak ako @hipuska, nech vie na čo tá slamka vlastne je. Naučila sa to dcérka v priebehu jedného dňa

jaskolka
30. aug 2023

Prečo chceš ledva ročne dieťa silou mocou učiť na slamku? Ved normálne zober fľašku, kúp osobitne na vodu (ak nechceš brat tu, co máš na mlieko) a hotovo.
Na slamku ma kopec času, naučí sa samo, neuszs nijako špeciálne ho "učiť".

nyphadora
30. aug 2023

Veď je super už len to že sa so slamkou hraje a vie vytiahnuť vodu, časom to pochopi a nauči sa same, teraz nech sa hraje👍

hipuska
30. aug 2023

@jaskolka tak, aj vzhľadom na zuby dieťaťa je lepšie keď čím skôr prejde z cumla na slamku

mamusa123456789
30. aug 2023

Ja som naučila najstaršiu piť so slamky keď mala asi 9-10 mesiacov a nechcela mi piť čistú vodu a zabudli sme fľašu s čajom doma tak som kúpila 100% jablkový hello dzusik a trosku som jej ho stačila, aby jej niečo vtieklo do pusinky a potom tak nejako na to prišla sama, lebo jej jablkový dzusik chutil

esteresterester
30. aug 2023

Ahoj môj malý pije so slamkovej fľašky už od 10 mesiaca j eto len o cviku a o tom ako na to vezmi si podobnú fľašku ak máš a ukáž akí cucaš keď zltnes môžem urobiť zvuk mňam MMM alebo niečo aby ju to viac zaujalo skus jej dat ak už jej dávaš piť napríklad čajík alebo dzusik niečo sladké co ju prekvapí keď cucne postupne sa to nauci treba tréning a trpezlivosť ja som ešte ukázala tak ze som naznačila do orazdna ako cucam chlipkam boli to za 2 týždeň približne ale denno denne som mu ponúkala fľašku snažila som sa aby mal hlavne tu fľašku na očiach aby ho zaujímala a lákala niekde aby na ňu dosiahol a postupne začal skúšať aj sam držím palce určite sa podarí detičky sú veľmi šikovné a vnimave príde na to