ahojte.Mam 7 mesacnu dcerku.... skusala som prejst na tuhsiu stravu... no odmieta..len by papkala stale kasicky.. moze to byt tym ze nema este zubky? alebo ma stale este cas?? nehovorim ze myslim tuhsiu stravu, stravu ako napr.jem ja..ale len mensie kusky niecoho, hrudky alebo tak.... ako ste ucili svoje deticky? mne ked jej dam len troska hrudku tak mi ani usta neotvori, vypluje to, alebo ju nadrapi... no ked som jej skusila uvarit uplne rozvarenu ryzu a supla som to do ovocnej vyzivy tak ani nepocitila ze tam je hrudka..a papkala jak diva... tak potom neviem... dakujem za nazor, rady a skusenosti
@dedenini ja mám tiež 7.mesačnú dcérku, a ja jej všetko ešte mixujem, popravne ma ani nenapadlo že by som jej mala dávať hrudky už, nemá ešte zúbky takže stále mixujem a nemyslím si že by to bol nejaký problém, čiže vlasnte ti ani neporadím hihi, ale myslím si že to chce čas a ona si časom zvykne
@dedenini moj krpec v 7 mesiacoch nechcel hrudky, teraz ma rok a papa uz riadne kusy, celu ryzu, masko nakrajane na kusky, iba vidlickou pucim
este nedozrela na to aby take papkala moj syn ma 15m a zacal pred 2m vacsie kusky mate este cas a vlastne vsetko ma svoj cas mozes si precitat temy ktore som zalozila ja co sa tyka vacsich kuskov tiez som stresovala ako blazon 🙂 🙂 🙂
@dedenini skus to robit tak ze do hladkej kase pridavaj po troske hrudky, po malom mnozstve a postupne pridas
@tortelinka oki skusim tak..dobry napad... dakujem
este ma cas na hrudky, pockaj trochu a vyskusaj neskor, moj zacal jest kusky okolo 10m, ze som ani pucit uz vsetko nemusela. Hrudky nepametam, ale v 7m asi este nie.
Já myslím, že je brzy. Na několika místech jsem četla, že dítě je bez ohledu na zuby vůbec zralé na kousky od 9 měsíců zhruba. Od té doby to taky s kousky zkoušíme pomalu. Začali jsme dávat kukuřičné křupky, aby si kousal, žužlal, část jídla rozmixuju, část rozmačkám vidličkou, aby to bylo namíchané ale přitom ne celé s "kousky", protože o kouscích jako takových se zatím moc mluvit nedá, taky jsem se snažila třeba mixovat spíš nahrubo. Teď je mu 10 měsíců, kousky jako takové pořád moc nejí, spíš jen hrubší stravu, zuby má dva, ale to s tím prý opravdu nesouvisí, dětem prý stačí dásně na rozmělnění. No každopádně když tam nějaký menší kousek přeci jen je, on to stejně spolkne celé. nekouše. jediné, co kouše, to jsou ty křupky.
Prý se to pak pozná na stolici. Pokud v ní zůstávají kousky, zase začít mixovat, pokud ne, tak dobrý.
Chce to prostě pomalinku přidávat hrubší stravu do mixované a zvětšovat množství, ale ještě bych klidně měsíc počkala, být Vámi.
@dedenini - uplna pohoda, ma este pravo jest len kase. vobec sa nestresuj tuhsou stravou, ved na to ma cely celucicky zivot. ja som vobec neriesila tuhsiu stravu, ved skor ci neskor sa to kazde dieta nauci. moj ma 9.5 mesiaca a vacsinou ma stale iba kasovitu konzistenciu, lebo mi tak zje viac. a kedze nezje toho celkovo vela, tak som radsej ked mi zje viac kasoviteho ako menej tuhsieho.
ja by som na tvojom mieste respektovala to, co chce dieta. 7 mesacne dieta este nevie naschval vymyslat co chce a co nie 🙂
presne taky isty "problem" som mala nedavno so synom hned od zaciatku zavedenia prikrmu. pri dcere to islo hned s popucenou zeleninou ale tento moj maly pan chcel len vyzivu a nic ine (lebo je riedka). ked som urobila mliecnu kasu tak ho pre tie malilinke gulicky hned napinalo na zvracnie. nic okrem vyzivy mi nezjedol. absolutne nic varene nechcel. tak som skusila kupit prikrm z DM vhodny od 4m ktory bol uplne rozmixovany na kasicku a ten som mu miesala do vyzivy mrkvovej, najprv trosku a kazdy den som pridavala viac a viac az kym nezacal papat uz skor zeleninovy prikrm ako vyzivu. potom som kupila prikrm nie uz taky kasickovy ale uz malickymi kuskami , poznal KONECNE chut zeleniny a tak som zacala ten miesat k vyzive aby to neboli same hrudky a pekne papal kym som postupne nevysadila vyzivu. a teraz by papal aj klince 😀 bez problemov zje chlebik, kasu, popucene papanicko 🙂
treba deturence len nejako obalamutit 😉
Ahoj moja @dedenini mi mame skoro 10mesiacov a moja dcerka tiež nechce tuhšiu stravu všetko jej mixujem na kašičky.Je to aj tym že nemaju detičky zubky a nemaju čim žuvkať,ale keď budu mať uvidiš budu žuť o sto dušu 🙂