Ako naučiť dieťa na príkrmy?

snehulienka1978
6. jún 2012

Moja sedemmesacna dcerka je na umelej vyzive a od zaciatku odmieta papat prikrmy. Doktor radil davat jej do toho cukor, ale ani to nepomaha. Co by ste mi poradili vy?

klincek
6. jún 2012

doktor je blbec..prepac, ale toto co je za odbornu radu?!
a nechce papat preto, ze jej nechuti, alebo si nevie zvyknut na lyzicku? ak jej nechuti, skus jej ponukat nieco neutralne, zemiak alebo ryzovu kasu. zrejme to bude chvilu trvat, ale casom sa chyti. a ak nechce lyzicku, tam pomoze len skusat a skusat stale dookola..u nas velmi fungovalo jedenie pred detmi /ale aj tak prve uspechy prisli tak po dvoch mesiacoch../. ked som si dala lyzicku do ust ja /a kludne na nej mozes mat len vodu alebo aj nic/ a tvarila sa, ze mnam, ake je to hrozne dobre🙂, neodmietali, boli zvedave. a teraz uz nemozem nic zjest bez toho, aby si nepytali ochutnat 🙂

katrinka8
6. jún 2012

Ahoj, pripajam sa k horeuvedenym nazorom na doktora a poradim Ti len tolko, ze ponukat, ponukat, ponukat a OBROVSKU davku trpezlivosti. My sme si tym presli, nasa mala odmietala jest prikrmy vytrvalo takmer pol roka, doteraz je slaby jedak. Nezabera vsak naozaj nic, len ta trpezlivost a ponukanie, ponukanie, ponukanie. Nutenie nepomoze, ba priam je este horsie. Urcite sa netreba bat, dcerka sa nauci papat. Niekomu to proste trva dlhsie, kym si zvykne na nove chute, novy sposob krmenia..

bibio
6. jún 2012

Kým rastie a priberá normálne, tak by som jej dala ešte trošku času, nemusí začať tabuľkovo. My sme na tom boli rovnako, na UM bohužiaľ od narodenia a čisto len na mlieku do 7. Len videla lyžičku a už vrešťala, ani mlieko lyžičkou nechcela. A potom zo dňa na deň otvorila pusu aspoň na mlieko lyžičkou🙂 Mrkvičku, zemiak vypľúvala a striasalo ju, zabral paštrnák (hotový príkrm z DMky), s tým sa rozjedla a potom to už nejako pomaly šlo. Cukor by som určite nepridávala. Ale doteraz (3 roky) je fajnovka, veľa jedál jej proste smrdí, tak ani neochutná, radšej bude hladná. Sú aj dni, keď je len chlieb s maslom, mlieko na raňajky a na večeru zase kúsok chleba a mieko. Proste iné neochutná a ja sa snažím ju hladom presvedčiť k jedeniu. Z ovocia zje len banán a jablko, v polievke môže byť len zemiak, mrkva, brokolica, karfiol, paštrnák. Surovú zeleninu vôbec, neje mäso, pomazánky, syr len občas a len jednu značku eidamu 😠 Aj takéto deti sú a keď sa zvŕtam pár hodín pri sporáku a ona len skrčí nos, tak by som ju najradšej poslala niekam na Mars 😀 😀 😀

gubcikova
7. jún 2012

skúsila by som jej dávať príkrm najprv na prst a potom skúšať lyžičkou

skolara
7. jún 2012

ja by som to nesilila ved raz jest zacat musi.Moja zacala ako tak jest az okolo 9teho mesiaca ale vobec si z toho nic nerobim.
Radsej pomenej ako do nich pchat vsetko hlava nehlava.

beahavala
19. nov 2021
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

u nás to šlo ľahko, keď som si dala jednu lyžičku ja, druhú manžel, pýtali si aj deti :D