Ahojte!
Mam 14 dnovu dcerku. Narodila sa v mensia 2.75 a 49 cm. Po dvoch dnoch v nemocnici davali jej mlieko z flasky lebo ze je na to malinka a slaba aby vedela papat z prsnika. Moje mlieko som odsavala a na 4 den som mala mliecko. Dostavala ju z flasky plus UM! Uz papa len moje mliecko z prsnika a plus z flasky. Problem je v tom ze asi po 5 minutach na prsniku zaspi a potom podla mna nepije dost. Neviem kolko vypije. Ale ked pije z flasky tak zaspi a je kludna a spi aj 3 hodiny. Ked len z prsnika tak je hore uz o hodinu ci skorej. Dnes papala z prsnika 2 hodiny s mensimi pauzami. Je to vela a este ani nie je najedena. Pomozte ako by som ju mohla naucit na prsnik spravne papat? Zatial cumlik nedostala lebo som citala ze ked sa uci papat z prsnika nie je to prospesne. Ale na forumoch som citala ze niektorym mamickam to pocas dojceni pomohlo. Skusenosti? Dakujem vopred za kazdu radu.
Jaj. Laktacnu sem nemam moznost zavolat. Byvame v Nemecku.
Musis ju pri kojeni budit..aj na kojenie..za jendo je mensia,mozno este aj nejaka zltacka,neviem,ci je v termine..vela deti je v prvych tyzdnoch spavych..stekli ju,stipkaj na licko,ja som malemu strkala prst do ucha😂neboj,prejde to..zakial kpjis na poziadanie,ona si vytiahne kolko potrebuje..i ked je to casovo narocne..ak ale aj na kojenie sa moc nebudi,tak ju cca kazde dve hodky prikladaj,nech pekne pribera..ona casom"obzivne",neboj😅ak ale pribera,je to v poriadku..dudlik asi netreba,predpokaldam,ze toho moc nenaplace..
A este,sestry mi ju kazali v nemocnici myslim pravidelne kazde tri hodiny,oni urobilintaky system,ze prebalit nakojit atd.,ale ja som si to doma zmenila,lebo mrnus sa po nakojeni pokaka a nechcela som ju nechat ti hodiny alebo menej v tom.Ono ta pravidelnost bola dobra mozno v tom,ze stihnes este odsat a trosinku sa vyspat,ale bolo to dost vycerpavajuce obdobie pri nasej malej.
@freya1111 sup do skupiny Laktacna poradna 😉 https://www.modrykonik.sk/group/8304/
@denisa098 dakujem. Aj ja to robim tak. Odsavam mliecko davam je aj prsnik plus aj z flasky. Cez noc som davala len z flasky lebo 2 hodiny kojenia by som asi nevydrzala ako teraz cez den. Ty ked si dala aj z flasky pekne papala aj z prsnika? Ako dlho kojis alebo si kojila z prsnika? Ja sa bojim aby sa koli flaske neoducila z prsnika papat.
@natalushka to ze ked zaspi na prsniku nic nezabera aby sa zobudila. Ked ja chcem aby sa zobudila tak ani za boha. No place len sem tam. Teraz ma uz 3.15 kg a nema zltacku.
Tak potom jedine casto prikladat,najlepsie ked si mala povie..aj ked to bude po pol hodine..este je malicka..za par tyzdnov aa to upravi
@natalushka dakujeme. Skusame to nadalej. Len neviem ci sa dobre nasaje a ci papa alebo len dudka.
ešte je maličká, nevie, že sa má napiť a celú noc spať, ak priberá tak je dobre
Pribera ale to preto lebo dostava moje mliecko aj z flasky. Keby nedostala podla mna by nepriberala. Podla mna nesaje dobre prsnik.
@freya1111
No ja som davala aj tak aj tak,kojena plne bola do piateho mesiaca skoro siesteho,kedze mi zacala v tom case prespavat noci,jednu prespala a dalsiu nie,mala som potom malo a kupili sme sunar,to je sladke umele mlieko podobne materskemu.Potom ked som mala len trosku,sa rozhodla,ze nechce a ked chcela,uz nebolo.Doktorka mi povedala,ze jasne je super,ked je plne kojene dieta dlho ale toho pol roka je najdolezitejsieho.Aspon teda tych 5 mesiacov sa skus snazit.Mlieko som si odkladala aj do mraznicky,zaklad je papat a musis dost pit,nie ale perlive vody.Mala ma teraz tri,dovolujem si povedat,ze ani extra chora nebyvala ako babatko.Mame sice poruchu pozornosti a hyperaktivitu a mozno este nieco ale to je o inom.
Ked zijes v De mas svoju Hebamme, ta by mala vediet posudit, ci dietatko spravne pije a pripadne poradit, ako zlepsit prisatie alebo upravit polohu.
Tak drzim palce, urcite poradi.
Ahoj, ako si dopadla? Co Ti poradila Hebamme ?
@katkazuz ahoj. Ked tu bola pozerala a vravela ze dobre papa z prsnika. Vcera som jej ukazovala ze ako zaspi mala a vravela ze podla nej neje.ze len spina dudka.tak super.odvtedy este horsie.ked ju dam na prsnik tak to boli ze uz kricim. A keby to nestacilo tak na dnes som dostala horucku.38.5 ze vraj zacinajuci zapal prsnika.cez telefon skonstatovala. Ze mlieko mam odsat a vyliat.a mam dat UM. A ze podla nej je jedno z coho je ze je hlavne ze materske dostava.ale je to takto dost vycerpajuce.
@freya1111 ahoj,moja bambulka mala 2280 ked sa narodila a 2400,ked som ju mala doma.Prikladaj si ju tak casto ako bude potrebovat,ked bola Sofinka malinka a chuducka,bala som sa aby papala dost,tak ja som to striedala,odsavala som si mliecko a to jej bud dala vo flaske davku aku by mala papat alebo prsko ked chcela.Mozno som ti nepomohla,no ja som mala pocit,ze stale malinko papala,aj ked ma presviedcali,ze sa ti mliecka bude tvorit kolko babatko potrebuje.Ked raz pila castejsie,potom zas menej,stale som mala prsia ako skaly a tomu odsavani som sa nevyhla aj tak.Drzim palce.