Ahojte, syn bude mat 9 mesiacov, myslim, ze je uz na case aby sa naucil prijat aj male kusky v potrave. s chrumkami atd ( to co si sam chyti do ruky) nema problém ale ked je v obednom prikrme napr.kusok malej cestovinky tak ho napína, otočí hlavu a nechce dalej jest. Čo s ním, nemám srdce na to nechat ho hladneho. Ako ste to riesili vy, ked mali vase deticky problem s kuskami?
Ešte na to asi nie je pripravený, no povedala by som, že treba pomalinky skúšať ďalej. Možno cez ovocie by to bolo najlepšie. Proste cez veci, ktoré mu najviac chutia
@bibistec
@anitta98 dakujem vam za nazory žienky. Taktiez aj z bananu si odkusne s tym nena problem,aj mrkvicku si chyti do ruky a spapa.len tie obedy. On ma uz 6 zubkov takze požut to určite vie len sa mu to nepáči a nechcela by som aby som to nejak zanedbat ako napr.kamaratkyna dcerka este ako dvojrocna spapá iba jemne pyré.
ja som krpcovi mixovala kratku dobu...ale tiez nechcel kusky...ale ked som ho nechala jest rukami tak zjedol vsetko :D skus aj to , potom sa naucil sam papat aj lyzickou
Absolútne to nerieš, je to skoro a má čas. Nič ho netreba učiť, príde na to sám.
neries, nauci sa, neboj. zbytocne stresujes jeho aj seba 😉
Ja som mojmu nemixovala vobec ale o to nejde, tiez mal obcas problem s nejakym kuskom... ale ako pise jenny257 u nas tiez pomohlo ked sa zcal hrabat v tanieri rukami skumal nove. Teraz ma skoro rok a musi jest ze ma lyzicku v ruke a miesa alebo si vybera jedlo z tamiera a dava do ust 😉
@zltadanka
@paskolinka
@agathachristie
@jenny257 dakujem vam, tak v pohode teda, nebudem si z toho robit velku hlavu a necham to na neho 🙂
Tiez mam rovnaky problem aj v rovnakom veku zatial skusam davat co viem ze zje....na pocudovanie varenu ryzu ano, hrudky v zemiakovej kasi nie, obcas rozvarenu mrkvu da obcas nie a pecivo a piskoty vzdy v pohode 🙂 skusam stale aj inu zeleninu ale z toho ho vacsinou napina a niekedy aj grcka. Tiez si vravim ze len treba vydrzat skusat a ono to pojde ale niekedy ma to nebavi 🙂
Juuj,presne toto sme mali.Najprv som ju nutila,ale nakoniec som ju nechala tak a davala len mixovane,sem tam skusala s kuskami ale stale som davala napr. cestovinku,zemiacik,zeleninku.Teraz ma 1,5 roka a asi len pred mesiacom sa to zlepsilo a pekne spapa aj male kusky..
Nevidim v tom problem ved ma 9 mesiacov co by si chcela? Kazdy dospely vie jest velke kusky, proste neprisiel jeho cas ked chce mixovane tak mixuj. Moje dieta malo prvy zub az rocna a do vtedy samozrejme mixovane a aj neskor.