Ako naučiť 8-mesačné dieťa papať kúsky?

sambli
4. jún 2024

Ahojte, môj malý má 8 mesiacov. Príkrmy papá krásne, veľké porcie, avšak musí to mať úplne rozmixované na kašičku. Skúšala som mu jedlo aj popučiť na menšie kúsky, ale stále ho z toho naťahuje. Mám ešte počkať alebo ako ho naučiť papať kúsky?
Zúbok má len jeden a aj ten ešte nevyšiel celý 🙂
Ďakujem za rady 🙂

klarissa25
4. jún 2024

A čo tak polovicu rozmixovat polovicu popucit a zmiešať to ? Mne už ročný syn jedol normálne jedlo. Ale ja som nikdy nemilovala. Na začiatku som len pucila

lulinqa
4. jún 2024

Zuby k tomu nepotrebuje 🙂 Ja by som dávala napr obed mix a pomedzi to nejaký snack-kus celý do rúčky a nech sa sám kŕmi, skúša 🙂 pogoogli si niečo o blw metóde, možno pomôže.

bobkovci5
4. jún 2024

Daj mu čas každé dieťatko je iné moja dcérka tiež si vyžadovala viac vymixovane jedlo ako sa na jej vek patrilo dala som postupne som jej dávala väčšie kúsky keď som videla ze to nerobí problém.

hederamonstera
4. jún 2024

Davaj mu aj veci co chyti do ruky, nech sa uci. Napr ked som mu robila zemiakovu kasu, tak som mu par zemiakov dala na “hranie” popritom ako som ho krmila prikrmom. Postupne sa ucil a zvykal si. To mozes robit zo vsetkym. Taktiez rozne snacky pre deti dostanes kupit

heln
4. jún 2024

@sambli realne sa mi zda 8 mesiacov skoro. ja som zacala drobnou cestovinou v polievke ako pismenka.

mili2016
5. jún 2024

@sambli naša má 11m a stále len mixovane, zúbky má 2. Rožok , chlebík pekne spapa ale obed to ju začne dusiť. Zatiaľ mixujem netlačím na ňu . Verím že ak bude väčšia napríklad keď sem tam príde ku mne a s môjho si vezme tak sa naučí aj kúsky. Pre mňa je to mixovanie tiež už otravné hlavne je stoho kopu riadu ale čo už 🤣