Ako naučiť 7 mesačné dieťa na inú stravu ako mliečko?

katka.l
15. nov 2011

Ahojte, moja dcéra má už 7 mesiacov a stále jedáva len mliečko.. Už 2 mesiace sa snažím jej dávať mliečne kašičky alebo ovocné výživy, ale všetko poctivo vyplúva ☹
Keď vidí, že jej idem dať lyžičku, tak pekne otvorí ústočká, poprehadzuje si to v puse a potom to vypluje...
Ako ju mám naučiť že to má prehltnúť?

anjelicek26
15. nov 2011

@katka.l - aj prehltat, posuvat jedlo jazyckom dozadu, aj to chvilu trva, kym sa dieta nauci. Ak jej prave idu zubky, moze toto "ucenie" uplne odmietat. Pozri do pusinky.

Nas mal rad ovocny cumel, co si mohol zuzlat sam, je to taka sietka, dnu som mu dala jablcko vychladene, kusky melonu, bananik, mango, on si to cez to zuzlal, strasne ho to bavilo. Ono jedlo je nieco prijemneho, nema to byt nutenie.

Poznam par deti, co boli do roka takmer vylucne na mlieku 😉 A dnes su tu, neznamena, ze uderom 6 mesiacov dieta MUSI papat prikrm. Ale treba mu ho ponukat. Raz sa chyti 🙂

katka.l
autor
24. nov 2011

Zubky jej este nejdu, dasna ma pekne ruzove. Kde sa da zohnat ten cumlik so sietkou?

edie63
24. nov 2011

Moja to robila tiez, treba to stale skusat, casom si zvykne. Ak nechce, tak daj chvilu pauzu a potom zacni opat. Ja som malej zo zaciatku vsetko mixovala, ale nebolo jedno aku hustotu ma ta kasicka, takze ja som tiez vyskusala vselico kym sa poriadne naucila jest. Drzim palce! 🙂

gemini2
24. nov 2011

@katka.l ahoj, ked ti mozem poradit...ja som to robila tak, ze som chlapcom namocila dudel do kase a oni najprv olizovali. neskor zuvali piskoty alebo chrumky a potom to uz islo. nevzdavaj to a skusaj stale. dieta sa musi naucit stravu jazykom presuvat v puse. ale mozno mu nechuti.....skus dat len ryzovu kasu s mliekom, mozno sa chyti.... 🙂

katka.l
autor
24. nov 2011

Ona mi piskotik zuzle odusu, aj sa zanim stale nacahuje, len po rozzuzlani ho vzdy vypluje.. a potom vsetko okolo oprska, ona sa s nim hra.. 5 minut volaco zuzle a ju potom musim celu prezliekat a umyvat vsetko okolo 🙂) po 2 mesiacoch mi je to uz podozrive ze preco to neprehlta...