Mám synčeka (5mes) ktorý odmieta prvé zeleninové kašičky :(
skúšala som mrvičku,aj petržlen,aj kareláb a zemiačik no všetko ho napína a nechce mi už ani s lyžičkou papať :(
poradte prosím ako nato...
nijako, zrejme ho teraz nedonutis... tyzden vynechaj a potom skus znova, petrzlen zatial nedavaj... skus ten zemiacik a zried ho materskym alebo umelym mliekom na taku polotekutu kasicku...
Kašičky mu mixuješ? Treba ešte aj zriediť mliečkom buď materským alebo umelým. Aby bola riedšia konzistencia. U tak malého bábätka zatiaľ aj tak stačí len dve, tri lyžičky na deň. Musí sa ešte aj naučiť používať pusinku na iné ako len na mliečko.. 😉
ja som mala pred pár mesiacmi a stále aj mám taký istý problém.moja bambuľka nechcela nič, zo všetkého ju napínalo. skúšla som jej nasilu aspoň zo dve lyžičky dať do tých ústočiek, potom som pár dní počkala a skúsila znovu. zemiak a mrka - to bolo prvé, ale vôbec to nechutilo, tak varím skoro stále zeleninovú polievku a všetko popučím alebo rozmixujem. ak skúšam ostatné polievočky - nie všetky chutia. treba skúšať
zacinaj v tomto veku velmi pomaly, staci ak Ti zje dve tri lyzicky a smitec. Dokrm mliekom. Postupne si na tie chute navykne. Pozor na petrzlen, ten je drazdivejsi, zaradila by som ho neskor. Kalerab moze zas nafukovat. Zacni s takymi mienrejsimi vecami ako mrkva, zemiak, potom kombi oboch, postupne prejdi na dalsie. Ale po lyzickach. Na jednu solidnu babaciu porciu sa prechadza az tak po mesiaci nacvikov.
ahoj mne to deti tiež robili,a nevedela som čo a ako. Tak mi mamina povedala, nech skúsim pomixovať jabĺčko a mrkvičku a to už išlo. Potom neskôr som skúsila len čisto mrkvu dali si a postupne som pridávala aj ostané druhy zeleniny ako karfiol, kaleráb. Petržlen som väčšinou len v polievočke. Vidíš aj to môžeš skúsiť, uvar zeleninovú polievočku a to rozmixuj. To mojim celkom chutilo.Netreba to siliť. Ak ti nebude chieť zeleninové teraz tak skúšaj ovocné a postupne začni pridávať zeleninku. Neboj určite mu zachutí.