Ako naučiť 3-ročné dieťa všetko jesť?

hanka5215
28. okt 2024

Moj syn je dosť vyberavy na varene jedlo.. Ma 5 jedal ktore je.. To su spagety, halusky s kapustou rezen zemiaky, kuracia polievka, ryza/cestovina s omackou...
Poraďte ako naučiť ho aby jedol aj ine jedla.. Ponúkala som mu guláš, knedle a tak ale on to nezje..... Som na prášky

pribinak
28. okt 2024

@hanka5215 počkaj pár rokov kým príde do puberty a zožerie aj svetlo z chladničky

Deti si pomaly zvykajú na nove chute, chce to len svätú trpezlivosť

hanka5215
autor
28. okt 2024

@pribinak on ale ani nechutná...

biglovemom
28. okt 2024

Nenaucis.Nechaj ho,pride cas ked bude ochutnavat viac pridu nove jedla…moja az kolo 5 teho roku zacala ochutnavat

pribinak
28. okt 2024

@hanka5215 v škôlke bude zmena, hlavný triedny ochutnávac povie že je to dobre a tak viacerí ochutnajú

Nevadí mu že je knedľa rozmočená? To je neprijateľná konzistencia pre veľa deti

elviku11
28. okt 2024

@hanka5215 ale veď to máš celkom dobré. Halušky s kapustou - super, veď to je zelenina. Kuracia polievka - super, aj tam dáš plno zeleniny.
Cestoviny s omáčkou - s akou? S hocijakou? Keď áno, tak to už si za vodou :D omáčky sa tiež dajú robiť všelijaké

elviku11
28. okt 2024

@hanka5215 a vôbec by ma netrápilo, že neje knedlík. To je blbosť bez výživovej hodnoty, ktorú mu netreba

micicka
28. okt 2024

@hanka5215 netrap sa tym. To pride samo. Skusaj sem tam nieco nove, mozno bude chciet. Ale skor to bude tak, ze jedneho dna sam pride, ci moze ochutnat z vasho. To su obdobia. Ani tie maminy, ktorych deti kedia vsetko, nemusia mat vyhrane. Aj to sa moze o par rokov zmenit a dieta bude jest 3-4 jedla. Poznam to, mam doma 2 deti, aj ked uz starsie, ale obaja sa v jedeni zmenili 😆

ivangeline
28. okt 2024

Daj mu ranajky a potom obed. Medzitym cista voda. Jedz spolu s nim. Nepytaj sa ho a neskumaj pohladom. Stavim sa, ze ochutna. Ozaj ziadne take, ze das si toto? Chuti ti? Ochutnas? Nic take. Naloz a jedz vedla neho. Hotovo. Moje tak zjedia vsetko. Neprehanam. Ja nezjem to, co oni s muzom. :D

janickacrazy
28. okt 2024

@ivangeline Nechcem ti brať ilúzie, ale tým to nie je. Ja som mala také prvé dieťa, zjedol všetko aj koňa. Aj doma, aj v škôlke, dokonca aj nemocničnú stravu. Druhý syn rovnaký prístup a bum, ako 3-rocny len mäso s ryžou a vývar, nič iné nechcel. Dnes má 14 a zje skoro všetko.

amelie2017
28. okt 2024

Dcera v 3 rokoch tiez tocila 3 jedla..teraz ide mat 7 a uz je ich asi 10. Syn ma 3, tak sa stale tocime na 5 jedlach..lebo vedia, ze ked nezjedia, o 2 hodky dostanu banan, keksik, chlebik..a od hladu nezomru..
Ja som si milionkrat povedala, ze nedam ine..no a milionkrat som dala, lebo ako dieta, ak som nechcela umriet od hladu, tak som aj tu nechutnu pecienku musela zjest alebl na desiatu chleba s mastou..a to im robit nechcem..varime aj ine veci, vzdy dame ochutnat, ale nenutime..ja som sa tiez v praci odhlasila z obedov, lebo sa to nedalo jest a nebudem nutit jest to, co im nechuti..aj ked je to vyborne..
A ano, raz tu odznela veta, ze deti nejedia, lebo na to maju - to je presne to, co som pisala v uvode - lebo vedia, ze budu mat ine. Chudobne deti si vyberaju len malokedy. Nemaju z coho.

slavomira236
28. okt 2024

@hanka5215 nenaucis..moj ma 10 a maso na omacke ho napina. Papriku a paradajky v ustach este nemal. Ani neochutnal...

slavomira236
28. okt 2024

@hanka5215 dcerka ked bola mala zkedna vsetko zaradom okrem papriky. Ona v predskolskej zacala vymyslat a teraz ma 7dem a ke cim dalej tym horsie takze opacne ideme

diewcatqoo
28. okt 2024

Moj syn ma uz takmer 8 rokov a ked niekto ma nejaky recept, ako dieta naucit vsetko jest, uvitam ho. Vlastne, ja mam 35 a tiez nejem vsetko 🤷‍♀️