Ako naučiť 21-mesačné dieťa jesť?

14. mar 2024

Baby prosím tipy ako naučiť dieťa 21 mesačne jesť normálne samé bez telky ?
viem naša chyba nemali sme.ho učiť jesť pri telke ale proste od 4 mesiacov do takmer roka skoro úplne odmietal prikrmy jediná možnosť ako doňho dosýta iné jedlo ako UM bolo, keď si to nevšimal a pozeral pesničky na YouTube. Doteraz to tak je, že obed bez toho nezje.
Oceníme rady ak ste mali podobný problém..

viestta
14. mar 2024

Jednoducho mu telku nepustat. Polozit pred neho tanier a nech sa krmi, co zje, to zje. Ked bude hladny, zje viac

zitaje
14. mar 2024

Základ je vedieť, čo chceš dosiahnuť a nepustiť. Ak ho chceš naučiť na niečo nové, musíš sa svojho rozhodnutia držať. Je sa bez telky, inak ja si to ani neviem celkom predstaviť v rodine, všetci sedia pri stole a dieťa má pred sebou obrazovku?? Proste mu nič nepusti a normálne si sadnite spolu ku stolu. Keď nezje, nevadí, dá si pri najbližšom jedle viac. ALe keď sa raz rozhodneš, už to nemeň.

pribinak
14. mar 2024

Jednoducho tv či mobil nezapnes, pár dni bude asi plač a prázdne bruško, ale potom mládenec pochopi, že sa bude papať bez tv

Ale toto pravidlo si musíš dať aj ty a muž. Proste počas jedenia sa tv ani mobil nepúšťa

Je to celé o disciplíne a trpezlivosti

januska12323
14. mar 2024

Obrazovka sa pokazila a nie je. Neboj, určite sa dobrovoľne nevyhladuje.

nairia
15. mar 2024

zabavit inak, my sme si napr. v zaciatkoch pozerali knizky, casom ako sa rozjedla uz nebolo nic treba. a pekne si sadni k nemu, naloz si to, co on ma a jedz s nim. lyzicu jemu do ruky a nech skusa sam/druhou lyzicou ho krm ty.
a prepac neda mi, ale 4m strkat pod nos mobil alebo pustat telku? 🤦 okrem zbytocneho prestimulovavania NS sa to ani neodporuca kvoli vyvinu zraku.