Ako naučiť 20-mesačné dieťa jesť?

25. feb 2024

Zdravim poraďte prosim 😞 ako naučiť dieťa jesť normálne všetko chce mať pomixovane je to hrôza už som skúšala aj popucit nechce

kris_tin257
25. feb 2024

Môj syn tiež veľmi dlho chcel len mixovane jedlo, ale mal nedozretu nervovú sústavu keď som mu dala kúsky napínalo ho z toho nevedel to prehĺtať, dala som mu čas koľko potreboval, začala som s pečivom ovocím chrumkami čo boli kúsky a keď zvládal toto tak až potom som stravu prestala postupne mixovať

dadka1997
25. feb 2024

To je problem ze sa dietatku mixuje od malicka.. potom nic ine nechce .. musi skusat skus po male lyžičky

viestta
25. feb 2024

Postupne mu primiesavaj do mixovaneho potlacene. Zuvanie a prehltanie tuhej stravy je dolezite aj pre vyvoj reci. A ponukat jedlo do ruky v kuskoch, a uz by malo aj same jest lyzickou, kusky sa lepsie naberaju ako kasa, mohlo by ho to motivovat.

basulaak
25. feb 2024

Vonka na ihrisku mu pichnut do ruky banan, chrumky, rozok, keksy. Bude hladny zje, resp odhryzne si a ako dobre mu to padne. V inom prostredi si to mozno neuvedomi, ze je to ine. Plus mozno uvidi jest aj ine deti.

autor
26. feb 2024

@basulaak to som skúšala vonku keď sme boli dať rožok nezabralo už som z toho zúfalá

autor
26. feb 2024

@dadka1997 presne toto som urobila chybu že som mixovala 🙆‍♀️

dadka1997
27. feb 2024

Ale neboj sa, cim skor mu zacnes ponukat tym skor sa naučí .. drzim palce