Zdravim poraďte prosim 😞 ako naučiť dieťa jesť normálne všetko chce mať pomixovane je to hrôza už som skúšala aj popucit nechce
To je problem ze sa dietatku mixuje od malicka.. potom nic ine nechce .. musi skusat skus po male lyžičky
Postupne mu primiesavaj do mixovaneho potlacene. Zuvanie a prehltanie tuhej stravy je dolezite aj pre vyvoj reci. A ponukat jedlo do ruky v kuskoch, a uz by malo aj same jest lyzickou, kusky sa lepsie naberaju ako kasa, mohlo by ho to motivovat.
Vonka na ihrisku mu pichnut do ruky banan, chrumky, rozok, keksy. Bude hladny zje, resp odhryzne si a ako dobre mu to padne. V inom prostredi si to mozno neuvedomi, ze je to ine. Plus mozno uvidi jest aj ine deti.
@basulaak to som skúšala vonku keď sme boli dať rožok nezabralo už som z toho zúfalá
@dadka1997 presne toto som urobila chybu že som mixovala 🙆♀️
Ale neboj sa, cim skor mu zacnes ponukat tym skor sa naučí .. drzim palce
Môj syn tiež veľmi dlho chcel len mixovane jedlo, ale mal nedozretu nervovú sústavu keď som mu dala kúsky napínalo ho z toho nevedel to prehĺtať, dala som mu čas koľko potreboval, začala som s pečivom ovocím chrumkami čo boli kúsky a keď zvládal toto tak až potom som stravu prestala postupne mixovať