Ako naučiť 16-mesačné dieťatko piť vodu?

4. máj 2023

Ahojte,chcela by som radu,že ako naučiť piť vodu 16 mesačne(včera sme mali)..už dlho skúšam kadejaké fľašky, náustok..atď nič, iba to riešim striekackou od nurofenu, ináč ešte nevie ťahať..mam aj pohar 360,nič.. skúšala som čajík, dzusik riedeny, z dm, nič..už som zúfalá, poraďte ako tu to naučiť 🙄 už začína byť teplo,q zas zo striekackou za ňu utekať je tiez dosť...

nwnw
4. máj 2023

Obmedzit mlieko..

anjelicek26
4. máj 2023

Skus dat slamku a pohar...

patka06
4. máj 2023

16 mesačné je už dosť veľké dieťa, ako pilo doteraz, len striekačkou?
Chce to len trpezlivosť postupne si zvykne, ponúkaj z pohára, z fľaše, pite spolu v rámci hry, choď príkladom,

autor
4. máj 2023

@anjelicek26 len nevie ešte ťahať

autor
4. máj 2023

@nwnw pije umele ráno keď vstane, na obed iba občas pred spanim,a pred večerným spankom

anjelicek26
4. máj 2023

Ved nevie ale nauci sa... treba skusat... daj mu to najprv vo vani.. poharik zo slamkou, ved nech sa hra...

nwnw
4. máj 2023

No na 16m je to dako vela mlieka. Ked si da rano tak uzvlastne neranajkuje, na obed pred spanim tak asi ani obedu moc neda. Ja som kojila ale iba do 12m cez den.. potom uz iba trochu na uspanie a rychlo pochopili, ze treba jest. V 15m sa uz krmili polievkou na obed aj same.. sice bordel ale jedli.

januska12323
4. máj 2023

Vodu do štamperlika a cinkať si spolu.

januska12323
4. máj 2023

A prečo pije umelé? Už môže piť normálne mlieko a k ozajstnému jedlu sa mu bude pýtať voda.

nikpa
4. máj 2023

Obmedziť mlieko. Keď bude smädná, napije sa velmi rada...

matkahelka
4. máj 2023

@nwnw ach, dieta pije 2x denne UM a ty napises, ze pije VELA mlieka. prosim ta, nepis hluposti. ach, to su tie konikovske rady hodne pediatra 🤦‍♀️ je uplne ok, ak aj 3-rocne dieta pije rano a vecer mlieko. otvor google, opytaj sa pediatricky. bezne su deti dojcene aj do troch rokov. a uplne bezne dieta po mlieku je normalnu stravu, 16 mesacne dieta predsa zo 150ml mlieka nie je najedene pol dna. aj ja mam 16 mesacnu, o 8.00 vypije 200ml sunar a o deviatej uz ranajkuje.

vevulik18
4. máj 2023

Ahoj, naša mala tiež nechcela do skoro roka nič, potom sa osvedčila flasa avent a okolo roka sme dali avent so slamkou , má doteraz 🙂 v auguste bude mat dva 🙂 a najviac jej chuti jablkový džús zriedený s vodou 🙂 striedame čaje sunar, džús jablkový, vodu alebo tie dm bio džúsy zvyknem sem-tam kúpiť 🙂

beata_k
4. máj 2023

@januska12323 Lebo kravske mlieko ma takmer nulovu pridanu hodnotu. 16 mesacnemu by som ani omylom nedala kravske mlieko. Radsej cistu vodu, nez tu bielu.

matkahelka
4. máj 2023

len skusat a skusat a skusat. ako baby radia, slamku, vanu, nech trenuje. mali sme ten isty problem okolo roka, chcelo to vela trpezlivosti a spravnu flasu, ale dcerka sa naucila.

matkahelka
4. máj 2023

@januska12323 autorka nikde nepise, ze dieta NEJE. pise, ze nepije. a teda, pouc nas, ake zlozenie ma ta zafarbena siva voda zvana UHT mlieko. kolko ma vitaminov, mineralov, zeleza. 0, 0.

janka_266
4. máj 2023

Poldecakom, ono sa pri tom zabaví a naučí sa aj piť

autor
4. máj 2023

@matkahelka presne tak, vstáva o 8 vypije 200ml ani nie, o 9,pol 10 papa, potom nejaké ovocie..a pred obedom zaspinka len tak bez mlieka,občas potrebuje aj na obed ale výnimočne, potom obed,atď. Pije už veľmi málo,mlieka skôr papa ako mlieko..

majlo1234
4. máj 2023

A obycajny pohar? Ked aj ty budes pit, ponukni rovnaky poharik, mozno to motivuje. Alebo uz spomenuta slamka, a trenovat vo vani

mamkalentedkova
4. máj 2023

Neviem kto rozhoduje ,koľko mlieka ,je už veľa mlieka ..môj 15 ročný je schopný vypiť aj liter mlieka denne ... malá,22 mesačná ,pije mlieko niekoľkokrát denne,koľkokrát si vypýta ,je stále dojčena ..nepije po 200 ml ,ale ,ani ju nevážim,aby som.presne zistila ,koľko pije a odmerku na prsníku nemám 🤣..popri Tom normálne papa ..nie je síce nejaký extra jedák ,ale čo jej chuti zje ..
Tiež dlho nechcela piť vodu ,ani čaj..skúšali sme tréningové poháriky fľaše ..najlepšia bola fľaša od kubíka ,alebo Rajec s cucakom a trošku neskôr ju zaujala fľaša so slamkou ,keď to videla u iných detí ...teraz sa už vie napiť aj z pohárika .
@autorka ..čím skôr by som sa snažila ukončiť pitie striekačkou a skúsila ukázať ako ťahať cez slamku alebo úplne obyčajný pohárik

matkahelka
4. máj 2023

tu maju zeny problem s citanim s porozumenim, bezna vec na koni. ty sa pytas na pitie, oni citaju, ze tvoje dieta neje 😂 u nas ked bol problem s vodou, davala som viac ovocia, polievku 2x denne. plienky mala precikane, takze som nestresovala. a skusaj, skusaj, skusaj tu slamku. u nas zabralo to, ze sa malej zapacil poharik. vela zdaru!

nwnw
4. máj 2023

@matkahelka tak preco nepije??? 😃 No vysvetli mi to lebo vazne nechapem ked to nie je vela.

izabellik
4. máj 2023

myslis asi cistu vodu :D ci vseobecne, aby sa vedelo napit z pohara? lebo tiez asi tomu celkom nerozumiem. my sme skusali tiez kadejako, aj cez slamku aj s takym specialnym poharom na pitie, no a ani neviem ako a nakoniec sa to maly naucil. samozrejme to chce aj riadnu davku trpezlivosti, bez toho to proste nejde :D

miadi
4. máj 2023

Kup taky mini plastovy hrackarsky poharik urob z toho hru. Maju take tea set pre babiky. Alebo Daj z flase ked nevie sat slamkou. Urob z toho zabavu ..

miadi
4. máj 2023

Btw mlieko hydratuje viac ako voda.

matkahelka
4. máj 2023

@nwnw dospela zena nevie pochopit, preco dieta nepije? no lebo. lebo su deti, ktore odmietaju jedlo. a su deti, ktore odmietaju vodu. LEBO SU TO DETI A TREBA ICH VSETKO UCIT. uz sa prosim ta viac nestrapnuj.

miadi
4. máj 2023

Alebo Daj ten mini kelinok od smotany co davaju ku kave.. a ked bude prazdniny dolejete vodu a moze z toho chvilku pit.

hviera81
4. máj 2023

nam sa ujala len trpezlivost. ja kojim, takze som castejsie kojila, ale vlastne az okolo mozno 18 mesiacov zacal tak lepsie pit. proste ponukat, ponukat,niekedy som mu pohar prikladala k ustam kazdych 5 min. lebo vypil par mini kvapiek. zistila som ze mu chutia iba niektore caje (ani jeden detsky) napriklad nas roibos ma rad, a dokonca aj ked ja pijem zeleny, aj z toho si da

denithestrange1993
4. máj 2023

Najlepsi je skleneny pohar a v nom cista voda. Na vonku odporucam kupit rajec trojdecovy s naustkom. Z tej vypije dieta fakt vela vody a ani sa neobleje.

jana_eyre_2
4. máj 2023

Ja som normálne dávala vodu z pohára, pod bradu plienku a každu voľnú minútu som ponúkala, keď aj po kvapkach.. zvykla si dcéra.. chalani vždy pili veľa, najmladší až moc.. vďaka tomu si zvykli aj piť z pohára a len vodu, neponúkala som nič iné..

heln
4. máj 2023

zbytocne skusat kadejake onake pohariky a flase.
skus dat vodu do mliekovej flase, vyskusaj uplne obycajny pohar s naustkom, obycajny poharik, stamprlik, alebo obycajnu slamku. bude teplo, nechaj ju s vodou hrat sa, urcite sa aj napije. treba len skusat.