Ako najdlhšie trucovali vaše deti, keď odmietali stravu?

lula25
27. feb 2013

Maminy prosím ak mali Vaše detičky obdobie, že asi kvôli zúbkom odmietali jest príkrmy, ako najdlhšie takéto obdobie trvalo? Môj malý má rok, je dojčený a už vyše mesiaca má také obdobie, že nechce jesť. Predtým mával tiež takéto obdobia ale teraz sa mi zdá, že toto trvá nejako dlho. Predtým jedol pekne príkrmy, kaše, mäso, zeleninu, ovocie ... všetko. Teraz ale nechce jesť, niekedy sa mi podarí nasilu mu dať pár lyžičiek ale ináč nič. Skúšala som aj to, že som mu nabrala na tanier a dala lyžičku aby jedol sám tak si namočil lyžicku do jedla a kúsok olízol pár krát takže nejaké minimum jedla zjedol ale žiadna sláva. Dlho mu nechceli vyjsť zúbky a teraz mu lezú ako huby po daždi a hlavne teraz mu idú očné a stoličky tak to má asi z toho. Len ja som už z toho zúfalá, že je len na mojom mlieku a maximálne tak 70 ml vody ak vypije tak je dobre. Ochutnáva všetko aj od nás ale to sú fakt len omrvinky čo zje (chlebík, piškóty...). Ďakujem za rady a skúsenosti.

rebroza
27. feb 2013

@lula25 ahoj. neviem, ci ta potesim.... nam to trvalo dva roky (od jedneho do troch). potom sa dalo vydierat ho cez rozpravky na TV. doteraz do nie je ziadna slava.
a pri dcerke sa to opakuje.

xenicka13
27. feb 2013

moja 6 rocna nemusi cely den jest, vecer o pol osmej zacne 😀 😝 ked trucuje teda

alena0305
27. feb 2013

@lula25 My zatiaľ také obdobie nemáme (malá má 10 mesiacov-zub žiaden). Ale keď sme začínali s príkrmami stávalo sa,že lyžičkou zjedla trošku a fľaškou (fľaša MaM s cumľom X - na kašu) vypila všetko. Takto som jej dávala ovocnú presnedávku trošku riedenú prevarenou vodou alebo do hladka vymixovanú polievku a na noc kašu. Tiež je kojená ale z tejto fľaše sa naučila v pohode piť - ale len to čo jej vyhovuje. Pitný režim zabezpečujem ja - vodu ani čaj nechce. Na chuť do jedla je aj sirup pikovit - ale neviem od kedy sa môže.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
27. feb 2013

U nas iba v poslednom obdobi.. vydrzi jej to od rana do obeda.. naobeduje sa a koniec... zase do vecera ledva nieco zje.. ale u nas je problem niekde inde.. sem starka s kolacikom a hentam s lizatkom ;) potom tyzden ju trebujem na normalne jedlo a zase dookola 🙂))

fitka
27. feb 2013

moja ma 2 roky a 4 mesiace a mam s nou problemy od zaciatku, stale chce len mlieko a malinovku, to jej staci, ked sa jej spytam co bude papat, pokazde ta ista odpoved, no nic. stale jej davam pravidelne jogurt ovocie polievku (to jedine si da bez problemov), rozok, nechce mi jest ziadne maso, sunku, syry, proste nic, na obed jedavame vsetci 3 spolu a ani to nepomaha, vzdy jej nalozim to co mame aj my a ona to ani nechce ochutnat, len to odsunie a povie ze ble,,,je to takze, to ti verim, ale pocase si zvyknes na to a nebude ta to az tak trapit, oni si vypytaju, ked su hladny, niekedy to riesit tak, ze jej nedam nic, necham ju vyhladovat a potom spapa vsetko, treba len pevne nervy a skusat

diana_81
27. feb 2013

@lula25

Ja si musim zaklopat... my sme mali doteraz s jedlom problemy. V podstate asi poslednych 8 mesiacov v ktorych sa striedali lepsie a horsie obdobia a selektivne odmietanie raz jednej a inokedy druhej skupiny potravin. Teda ked sme zavadzali prikrmy akoby ju vsetko nadchynalo a potom ochutnala celu skalu a povedala si "OK, toto je teda to jedlo, uz som skusila... dakujem a viac si neprosim!"... Skusala som po dobrotky, aby videla mna jest, ine deticky, zabavat, vonku za pochodu, v restauracii... vobec nic to s nou nerobilo. Co slo vzdy boli neochutene cestoviny, ryza, masko a ryba... take fadne veci co vedela jest rukami, lyzicu do nej dostat bolo nemozne a tym ze sa vylucne dojcime bez flase tak ani nejake riedene polievky a podobne nehrozili.

A teraz asi posledny mesiac sa fantasticky rozjedla. Netusim, co to spustilo a neviem dokedy to bude trvat, snazim sa z toho brat si len ponaucenie, ze ocividne ked chce JE. Vie si vypytat, a ked hovori nie mysli nie. Odteraz ak aj pridu tazke casy budem sa to snazit respektovat. Mala crevnu chripku a dost schudla a odvtedy sa nakopla a je 4-5x denne primerane porcie, a hlavne spolupracuje, otvara usta, chce ochutnat a nerobi sceny.

Pevne verim, ze i vy sa rozpapate. Najma ak mate take i take obdobia a nie konstantne hladovanie, tak to asi fakt suvisi so zubami... Ak by si mala obavy jedine co i mne doporucovali je spravit testy na zelezo a podobne a ak su vysledky dobre tak sa tym netrapit.

mmarikahh
6. mar 2013

Mala ma tiež rok a odmieta papať, už som zúfala a neviem si rady. Je ešte kojená, ale okrem toho mi poriadne nezje nič. Keď vidí, ze ju idem kŕmiť lyžičkou otáča mi hlavu a zatne zuby a nedostanem do nej nič :( ale jedine čo spapá su cestoviny. Tiež jej idu ešte zubky, tak dávam súvis aj tomu. Dúfam, že sa nam detičky rozpapajú 🙂