Ako na žutie?

sofia1129
10. dec 2021

Maminky poradte ako naucit krpca zut, system pridavat vacsie kusky postupne nepomaha...natiahne ho, vygrcia sa a koniec...rohlik do ruky nic, nema záujem to jest...v podstate o jedlo nema záujem. Ak chcem niečo don dostat len mix aj to jeme hodinu....zeny prosim poradte...mame 17m...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikpa
10. dec 2021

@sofia1129 ak mixujes tak prestaň a zacni len magat vidličkou. Rozvarené jedlo najprv roztlač čo to dá a potom skúšaj pučiť len menej a menej až tak, že budú zostávať malé kúsky. Lebo ak mu z mixovaneho hneď dávaš kúsky tak to je normalka, že ho napína.

mima1
10. dec 2021

Spolu mate 17m ci ten drobec ma 17m? No nic
Moj ma 1,5r ma 8zubov a neriesim. Na zaciatku prikrmov mu vobec nevadilo len popucene vsetko. Vobec som nemixovala. No potom prestal jest a vsetko odmietal. Tak som zacala mixovat. Zje pomixovane, teraz uz pokuse aj jablko,rozok atd. Ale teda nenutila som ho. Vzdy som mu nieco dala na stolik a sam si zobral a skusal. Obcas to nevedel dobre a zabehlo mu to ale zvykol si.

maximilie
10. dec 2021

@sofia1129 neviem ci ti poradím, ale ja som mala podobný problém. Tiež sa so všetkým dusíla... 3x som jej dávala prvú pomoc, z toho 2x som už mala vytocenu 112. Nemalo to zmysel, skratka som počkala. Asi v tom veku 18mes sa všetko zmenilo, od vtedy nechce NIC kasovite a mixovane, len celé kúsky. Nedotkne sa ničoho, kde vidí omacku alebo čokoľvek co ma kasivitu konzistenciu. Bude mat 2r a zje už aj kúsky mäsa (fakt úspech!) a jablko dokonca aj so šupkou (sama si raz vzala a zacala jest, od vtedy jej nesupem)... dokonca celé! Nenakrajane!
Takže odporúčam dat mu čas. Každý sa raz naučí jest neboj sa 😀
A to bola katastrofálny jedak!!!! Do 16mes bola hlavná časť stravy materské mlieko 🙄
Teraz sa všetko zmenilo, aj jest zacala veľmi pekne.

maximilie
10. dec 2021

@sofia1129 a ešte som si spomenula, pomohlo dovoliť jej ,,hrať sa s jedlom". Bol z toho vždy neporiadok a ľudia 45r+ krútili ocami 🙄 ale ako 18mes sa už vedela najesť sama, aj polievku zjedla bez toho, aby sa zaspinila. Toto ju podľa mňa motivovalo. Napichovat si jedlo na vidličku, na sparatko,....teraz už jej dám aj nožík, .. . Musela som na to ísť cez hru, inak nič nepomáhalo.
Keď nechcela jest, urobila som jej jednohubky so sparatkami a zrazu zjedla všetko.

sofia1129
autor
10. dec 2021

@viestta on to nezje, hodi na zem,nema o to záujem

sofia1129
autor
10. dec 2021

@mima1 u nás nezaberá ze je nieco na stoliku, nezaujima sa o jedlo, ani do ruky :(

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sofia1129
autor
10. dec 2021

@viestta budem skusat ďakujem

mima1
10. dec 2021

Tak chvilu nechaj tak nechaj na stoliku a mozno niekedy chyti. Moj napr teraz jedava ze jedno mixnute jedlo a zvysok dna len jogurt,presnidavky,obcas kusne to jablko,parku zje a tak no. Proste asi len vydrzat nic ine.

marianarem
10. dec 2021

@sofia1129 Ja tiez odporucam hry s jedlom, vytvorit nejaku zabavu. Nech krmi teba, hracky, nech skusi len olizat ako had, len sa dotknut spickou jazyka v ramci zabavy. Alebo chytit ustami - napodobnit, ako je psik alebo macicka. Tiez davat veci ovoniavat. My sme zacinali takto, aj s tym rozkom. V ramci zabavy sa niekedy dal zlakat a dal si do ust. Ovoniavanie a olizovanie v style hada pouzivam doteraz (2 roky). Niekedy sa dotkne jazyckom a zisti, ze mu to vlastne chuti, niekedy ho zlaka zase vona.