Maminky, zavarate bez cukru? Poradte ako na ceresne.
Treba ich nechat v celku alebo vykostkovat? Mate skusenost so zavaranim so solou?
Dakujem
Ja som si čerešne vykostkovala a dala zmraziť 🙂
Tiez som baracky zavarala bez cukru,nikdy viac. Cize ceresne nebudu extra vynimka. A zase clovek nemusi urobit presladeny sirup.
@mirkaknm Podľa návodu na nete, kde to všetci chválili. Ale tak 100 ľudí, 100 chuti... A niekomu stačí pri jedle povedomie, že je to zdravé a jedlé, nemusí byť také chutné, že si naberieš aj duplu. Dva týždne mi varila Indka vegetariánsky, bolo to zo začiatku fajn, ale potom sa mi vyslovene žiadali pestrejšie chute.
Pokiaľ máš problém s cukrom dá sa, ale je to onicom, ten cukor tam musí byť a za to že si dáš trošku ovocia s cukrom sa nič nestane....ten cukor nenahradí nič, ani trstinový ani datlovy..
Ja zatváram všetko bez cukru, len so štipkou soli a mne to chutí :D ale aj tak z toho väčšinou pečiem, prípadne jem s kuraťom, nejem to samotné.. teraz mi tie ocukrene prídu strašne sladké 🙂
@mirkaknm Ahoj, so zaváraním bez cukru nemám skúsenosť, ale ak Ti ide o zachovanie čerešní na obdobie, keď už ich sezóna skončí, tak odporúčam mrazenie. Čerešne vykôstkuješ a ak chceš, môžeš ich rozmixovať, potom je z toho po zmrazení super dreň. Keď som to robila prvýkrát, dala som do nich aj cukor, ale už nedávam a sú sladké aj tak. 😉
Ja som tak vlani zavárala časť marhúľ. Krásne, zrelé, voňavé - po otvorení vhodné akurát na koláč. Bez chuti a arómy, žiadna lahodnosť. Takže už neexperimentujem.