Ako mám donútiť 8 mesačné dieťa piť?

pemi13
26. mar 2012

Moje 8 mesačné dieťa odmieta piť akékoľvek tekutiny v akoukoľvek formou a to doslova. Už sme raz skončili v nemocnici pre dehydratáciu, avšak vtedy bol primárny problém aj odmietanie príkrmov. Tento problém bol vyriešený "donútením - musíš a basta". V tej dobe bola ochotná prijímať tekutiny striekačkou, avšak v súčasnosti odmieta aj tú. Je dojčená, avšak v poslednom období mi cca každých 10 dní nabiehajú laktačné krízy, ktoré trvajú aj 4 dni, čiže touto formou jej dostatok tekutín neviem zabezpečiť. Už som skúsila všetky dostupné druhy pohárov, fliaš, cumľov, ako aj tekutín - bez pozitívneho výsledku. Odvracanie pozornosti od jedenia a pitia nezaberá, sústredí sa len na jednu vec, ktorou určite nie je pitie.

emily_666
26. mar 2012

nuž neviem, snád poradia skúsenejšie maminky, ja som s tým problém nemala. Napadá ma iba, čo tak skúsiť tú striekačku od nurofenu, tú ked je dáš do pusinky do boku (do líca - neviem ako inak to napísať), tak to by mala prehltnúť.

dannii
26. mar 2012

mna tiez napadla ta striekacka od nurofenu a este by som slamku skusila,ale neviem,ci na nu este neni mala 😉

anjelicek26
26. mar 2012

Suplementor (taka cievka kupis v lekarni) na prsnik a striekat s materskym a umele mlieko. Pokial je na hranici dehydratacie - nie je velmi co spekulovat. Plus kontaktovat laktacnu poradkynu ohladom zvysenia tvorby mliecka.

prettybaby
26. mar 2012

hej suplementor, ma to tu aj jedna kocka na predaj

k_atka
26. mar 2012

pemi13, neviem, ci ti pomozem, pretoze moja dcera pije rada, ale ked som ju ucila pit z poharika, velmi sa jej pacilo pit zo stamprlika 🙂. Bolo to hlavne tym, ze sa jej tie male uzke pohariky dobre drzali v ruckach a,samozrejme, mohla prelievat a rozlievat...A potom, ked som uz mala naozaj vsetko mokre, som ju ucila pit z poharika vo vani, nabrala som jej cistu vodu a uz nevadilo, ked rozliala, ale mala to rada. A teraz sa jej paci, ked jej vo vani davam pit z dlane. Do dlane si naberiem cistu vodu a ona ju pije...

katrinka8
26. mar 2012

Nasa mala, ked bola chora (zvracala) a nechcela jest ani pit, tak sme jej nasilu davali po lyzicke trosku Kuliska, aby sme sa vyhli dehydratacii. Ale to asi nie je riesenie celkom pre Teba, hoci to dodava telu mineraly a vitaminy, je to speciane urcene proti dehydratacii.
Alebo vyskusaj este normalnu flasu plastovu s tym "sosakom" - nasa mala tiez moc nechcela z nicoho pit, ale z flase (my mame z Lucky tu 0,5 litrovu, raz za cas kupim novu, ale inak naplnam vodou obyc z vodovodu) s tym sosakom pije rada... Alebo este trochu zabralo, ked sme jej vo vani dali do pohara vodu na hranie, a tam ju pila...

cukor
26. mar 2012

..aj naša nechcela piť....tak som to do nej vyslovene natrepala kvapátkom....po kvapkách,pomaly ale čo už sa dalo iné robiť.

cudo
26. mar 2012

Ahoj,
ste chori? Vracka, alebo ma hnacky? Kolko ma mokrych plienok denne? Pytam sa preto, lebo mam 16 mesacnu dcerku, kojenu 15 mesiacov a pocas kojenia skoro vobec nepila a papala len aby sa nepovedalo, par lyziciek denne a mliecka nebolo nikdy vela a v pohode sme prezili. Tiez som si robila starosti ale ak kojis, tak by jej to mohlo v pohode stacit, specialne ked nie je vonku horuco. A laktacne krizy, hoci su neprijemne, ti len pomozu zvysit tvorbu mlieka, takze su vpodstate potrebne vzdy ked mala ma vacssi dopyt.

ikke
27. mar 2012

pridavat tekutiny do prikrmov, jest pokial mozno vela ovocia, polievok. niektore maminy davali detom pit v noci, ked spali, vtedy boli ochotne zobrat do ust trebars aj klasicku flasu s cumlom. v krajnom pripade aj tu cievku

luciferkax
27. mar 2012

ahoj. dávala by som riedšie príkrmy a zameriala by som sa hlavne na častejšie prikladanie bábatka a zvyšenie tvorby mlieka, to by vám určite pomohlo. Môj do desiatich mesiacov nechcel vypiť ani hlt inej tekutiny ako MM... traz sám vezme pohár a vypije celý, a to má len trinásť mesiacov :D
strach z dehydrácie chápem, starší syn napr. piť nechce doteraz, ledva ho nanútim, vypije dva deci len z flaše, a to má štyri roky..... kým je zdravý, tak sa snažím dávať z pohára, ale akonáhle je chorý, nastupuje klasická flaška

zdraviezprirody
27. mar 2012

Ja som dcéru dojčila dva roky. Aj u nás sa stalo, že ako osem mesačná nič okrem materského mlieka nechcela. A vtedy som ju častejšie prikladala. Ak má mokré plienky ničoho sa nemusíš báť.
Nútiť netreba...skôr motivovať zaujímavým pohárikom s rozprávkovým motívom 😉

rebroza
27. mar 2012

ahoj,
mozno znie to hlupo, ale skusala si lyzickou malou plastovou - tou istou, co papa aj prikrmy? ja som s nou zacinala (lebo flasu odmietala, alebo sa s nou len hrala). pri kazdom jedeni, som do nej dostala aj par lyziciek vody a zakazdym skusila aj tu flasu (mala odmieta aj cumliky). a po cca mesiaci dvoch uz zacala z tej flase aj pit, takze sa netreba lyzickovat.

pe
28. mar 2012

mne poradila perfektne moja mamina: ponukat a ponukat, neustale sme mali po ruke cajik, vodu v roznych flaskach a dookola som malej nukala, tym padom sa raz za cas napila, ale bolo to vlastne dostatocne casto 🙂 potom si uz aj sama zvykla na urcite mnozstvo tekutin a uz sa bez flasticky ani nepohla 🙂 a este nam pomohlo, ked videla mna, ze pijem, tak si pytala tiez z takeho poharika alebo flasky...

katka1981
28. mar 2012

Ak sa ti to podari, napis mi. Moja dcera bude mat 3 roky a nedonutim ju nijak. Ked povie nie, ajkeby som jej dala nasilu, tak vypluje. Ja som jej vzdy davala vela vodoveho ovocia a zeleniny, takze cikala vzdy kolko mala. Niekedy pomohlo menit pohariky, flasky, dat slamku, ak ti papa polievky, davaj polievocky, je to tazke, ja si myslim, ze nie je smadna, lebo ked je smadna, sama si vypyta alebo vezme a ja nepijem tiez skoro nic, asi je to dedicne. Ale nasilu sa neda nic, ak tak len na chvilku. Mne lekarka povedala, ze sa rozpije. Napr. u kamosky mi vypila za den 0,5 litra kamilkove caju bez cukru, doma jej striedam caje, strngam si s nou, necham nech si nalieva, ale ked nema chut pit, nepomoze nic. Este mi dr. povedala, musi mat aspon 5 mokrych plienok denne, vtedy je to ok.

stanislavao
28. mar 2012

nas simon ma 2,5 roka a nepije aj 2 dni. v zime vobec nepil. a ked sa aj napije, tak len jeden hlt. pije nutrilon este asi 2x za 24 hodin po 210 ml a to je vsetko. odmieta jest vsetko, co neni zemiakova polievka a nepije nic. caj nevypil v zivote nikdy. potom sa horko tazko naucil na ochutenu jupik jahodovu vodu, ale ta jedna 3 dcl flaska mu staci aj na tyzden, aj na viac. a ziadnu inu nevypije, len jahodovu, nemoze byt ani malinova, ani melonova, nijaka ina, len jahodova. to su take dobre flase, netecuce - vyskusajte este tu, ak ste neskusali. ale proste nepije. to co vypije, je monzo deci denne, alebo ani to. fakt. aj 2 dni nepije. zatial mu neni nic, len je chudokrvny. ja sa velmi cudujem, ze nema vobec potrebu pit. nechapem to.

simona112
28. mar 2012

no tak to máte dobré že neviete donútiť dieťa piť. To moji chaloši by pili zase stále, ja by som chcela skôr ten opačný príklad ako ich odučiť toľko piť. Ešte pred 2 mesiacmi sa mi v noci budili a museli mať vždy aspoň trošku čaju aby zas zaspali, a musela som ich minimálne 2 krát v noci prebalovať a to mali pllienky také nabúchané. Pár krát sa mi stalo že sa precikali až. No teraz je to v noci už dobré už spinkajú celú noc a nepijú, len večer pred spaním fľašku kakaa, ale cez deň, stále majú tú flasu v ruke a cucajú cez slamku 🙂 Niekedy som sa bála že či nemajú náhodou cukrovku lebo ju máme v rodine(starý rodičia moji aj manželovi majú) ale doktorka povedala že nie čo som bola rada

koralinka
28. mar 2012

moja ked bola menšia tiež nechcela piť, teraz má 9 mes a žije skoro len na vode :-O

najprv som jej dávala s lyžičkou, potom so striekačkou od nurofenu, potom flašu, potom pohárik s tým sosákom, nekedy jej dávam aj z normálneho pohára - aj ked sa polka vyleje ale malá má zábavu, jej to prešlo tak samé od tej nechuti z vody /skúšala som prevárat Lucku, drobčeka som jej dávala, aj prevarenu vodu z vodovodu ale najviac sa jej lubi tá lucka uplne neperliva/ a ako hovorim ona doslova žije na vode stále mi ju pije

natalitimk
28. mar 2012

naša mala ma tiež 8m. a mame tan isty problém.Už začínam pomaly panikáriť lebo prichadza leto.teraz jej skúšam davať vodičku(lebo sladky čaj odmieta úpllne) po ližičkách a hoci ju vypľúva ale aspon si namočí jazyk.Tak dufam že sa nám to do leta podarí.A dúfam že aj vám.