Ako má vyzerať prvý jedálniček?

pacica
3. júl 2013

Prosim vas poradte mi.viem ze sa tu toho popisalo,ale ja som uz zo vsetkeho magor.na buduci tyzden ma moje dieta 7 mesiacov a este som nezacala prikrmovat iba som jej davala ochutnavat ale dnes som jej dala prvu kasu vecer.od zajtra chcem davat mrkvu ale mozete mi to zhrnut ze po kolko lyziciek jej ju mam dat a hlavne ze ako casto mam davat ten prikrm?.proste asi nemozem davat aj obed aj veceru? Najprv mam zacat so zeleninou a tym padom vylucim kasu na vecer?kedy mizem davat obe prikrmy?dakujem vam,lebo ja uz fakt neviem

xlucia
3. júl 2013

@pacica neviem sice naco davas kasu, ale mozes v nej pokracovat. ale vtedy by som nezacinala mrkvou, aby ju nespekalo aj s tou kasou. zacni zemiakom
normalne cely den kojis a na obed uvaris zemiak, riadne roztlacis alebo rozmixujes na kasu a das par lyziciek.
pravdepodobne ti to vypuluje. dalsi den das to iste, o par lyziciek viac...

liz_lemon
3. júl 2013

@pacica davaj tolko lyziciek, kolko zje, ak zje vsetko, tak dalsi den, urob vacsiu porciu
mozes davat na obed zeleninu, a vecer kasu, uz mas dost velke dieta
a na obed sa este dokrmuje mliekom, kym nezje celu porciu zeleniny

kurciatko23
3. júl 2013

Aj ja som bola z toho mimo.
Ako prve sme okrem mliecka zaviedli "obed" - vzdy sa zacina zeleninou (aby si nezvykla na sôladku chut ovocia) - nasa zjedla tak 3 - 4 lyzicka a potom som ju dokrmila mliecko.
Po 3 tyzdnoch sme k tomu pridala nejake ovocie na desiatu (postruhane jablcko, banan a pod.)O poar dni sme este k zeleninke na obed pridli masko. kasu som davala na vecer aj ja, ale nie taku hustu s lyzickou ale do flasky namiesto Beby ( nasa bohuzial v tom cvase uz nebola kojena)

siska53
3. júl 2013

No veru zacina sa mrkvou, prip. zemiacikom, vzdy 3 dni odstup kvoli zisteniu nejakej negativnej reakcii. Par lyziciek ( mozno budes rada, ak ti zje jedne- dve zo zaciatku), postupne zvysuj mnozstvo, nesol, nekoren. To sa dava na obedik, cize raz dennePokracuje sa nenafukujucou zeleninkou, ryzou, bezvajecnou cestovinou a maskom ( tam maju pediatri rozne nazory kedy zacat bud radia o tyzden od zacatia prikrmov, alebo az po mesiaci) masko telacie, morcacie, kuracie, neskor sa pridava i zltok a i kusok masla ci kvalitneho oleja. Neskor mozes pridat brokolicku, kalerabik, karfiol.. Do roka sa nedava celer a vraj ani petrzlen ( ale v pokynoch druha pediatricka mala petrzlen povoleny)
O tyden- dva sa moze zacat ovocinkom - jablko, hruska, banan, marhula, broskyna. Cize to uz bude papkat desiatu a obed.
Jasne, kym nezacne papat vacsie porcie, vzdy sa dokrmuje mliekom.
To je na zaciatku, asi v 8mesiaci sa zavadza jogurt - biely smotanovy. To sa uz pridava olovrant.
A kase na veceru mozes davat, ja som to sice davala zo zaciatku len vtedy, ak som mala menej mlieka vecer a maly plakal, pri malej som zas, ked mala vyse 7mesiacov, musela zacat davat kasu, lebo som sla na operaciu a mala odmietala pit z cohokolvek okrem prsnika, tak aby aspon nieco papala vecer, kedze obed a desiatu sme mali zavedene.
Len skoda, ze mnohi pediatri neinformuju mamicky, ako prikrmovat...:(
A nedes sa odmietania, su to pre ne nove chute a mnohym detickam dlho trva, nez si zvyknu na nieco ine ako mliecko.
Tak dobru chut malej!