Ako kombinovať ryžovo-banánovú kašu s umelým mliekom?

alexyytoo
22. nov 2022

Ahojte žienky🙂 poradíte mi prosím ako kombinovať ryžovu banánovú kašu s um? Malý má 5 mesiacov a chcela by som mu pred spaním dať z kaše koľko zje a neviem či dať plnú porciu um alebo um už nedávať.
Ďakujem veľmi pekne za rady 🙏

veronika3110
22. nov 2022

@alexyytoo zarob s um… podľa toho koľko je zvyknutý piť vždy… alebo skús menej a uvidis koľko spapa…

nikpa
22. nov 2022

@alexyytoo ak je to bezmliečna kaša tak ju zarob normálne s UM ako si zvyknutá. Ale určite by som nedávala 5 mesačnému banánovu kašu, prečítaj si zloženie, väčšinou sú sladené a je tam veľa pre neho ešte zbytočnosti. Aby sa potom nestalo, že ti nebude chcieť iné nesladené veci. Skôr by som dala obyčajnú ryžovu, špaldovú a iné obilninove ale čisté, žiadne čoko, banán, straciatela a neviem čo tam všetko miešaju.

alexyytoo
autor
22. nov 2022

@veronika3110 ďakujem pekne je to táto kaša:https://www.mojadm.sk/hami-mliecna-kasa-ryzova-bananova...
Myslíte že mám teda dať ešte aj um?

nikpa
22. nov 2022

@alexyytoo ja by som to bábätku nedala, zloženie na XY riadkov, čím viac tam toho je, tým horšie. Maltodextrín, aróma, palmový olej... Sú tam DM kaše tieto obilninove, schvalne si porovnaj zloženie s tým čo mu chces dať ale samozrejme je to na tebe. Ďalej Nominal kaše, tiež veľmi dobre. Máš na výber aj iné, zdravšie len treba popozerať.

bluemoon24
22. nov 2022

Naprosto souhlasim s @nikpa. Kupuj radeji obycejne kase bez pridavku a ten banan tam pomackej kdyz uz. Jinak banan obsahuje dost cukru, v jedne pulce asi 15g a na vecer je nevhodna, akorat tim muzes docilit toho, ze ti dite nebude chtit spat. Ze zacatku davej neochucene kase a pozdeji muzes pridavat ovoce, oriskove masla, kokos, atd. 🙂

veronika3110
22. nov 2022

@alexyytoo jaaj nie.. do mliečnej sa už nedáva mlieko, len voda 🙂 ja tiež kupujem hami, ale mám až tie dm bio a tiež sú veľmi dobre, dokonca aj cenovo lepsie vyjdu 🙂 každý deň to striedam

veronika3110
22. nov 2022

@nikpa
@bluemoon24 dievčatá, keď si pozriete zloženie dm bio kaši aj neochutenych, je veľmi podobne, ba až skoro identické.. vrátane tých palmovych olejov atd.. a žiaden pridaný cukor tam nie je, ani v jednej z toho, takze netreba stresovať - to ale porovnávam mliečne kase…
@alexytoo - skús hocijakú a uvidis, ktorá bude malému lepsie chutiť 🙂

nikpa
22. nov 2022

@veronika3110 ja som písala o nemliečnych

veronika3110
22. nov 2022

@nikpa áno videla som, ale autorka poslala link na mliečnu, tak som tipovala, že sa zaujíma o tie… v tých som rozdiel nenašla… jasne že nemliecna tá spaldova z dm je super, lebo obsahuje len spaldu a nič navyše 🙂