Ako ho presvedčiť, aby papal?

17. apr 2024

Ahojte, skúste mi prosím vás povedať, čo robím zle alebo ako mám ísť na svojho syna. Nechce mi nič papať. Žiadne cestoviny, omáčky, polievky,zeleninka ani ovocie. Nič do neho nedám. Kľudne by bol celý deň len na mlieku, kexikoch. Skúsila som už aj tak, že som mu nedala žiadnu sladkosť ani mlieko celý deň, a proste aby zjedol stravu. Lenže ani tak vôbec. A potom večer už keď stále odmieta papať, tak mu nakoniec dám mlieko alebo spravím puding. 🤔🤔

autor
17. apr 2024

Ešte dodám že spapa ešte jogurt. Ale len čokoládový termix.

beronsche
17. apr 2024

Ked mu davas same sprostosti ako keksy, pudingy a nalievas mliekom, normalne jest ti nebude.. kolko ma rokov?
Ponukaj mu rozne jedlo, ovocie, zeleninu, male mnozstva, nech jedlo pripravuje aj s tebou..
A ziadne termixy (termix nie je yogurt!!) a podobne kraviny mu nedavaj a casom sa ti zrejme rozje viac. Neboj sa, od hladu neumrie. Len musis vydrzat.

minenkak
17. apr 2024

A prečo tlačiš do neho, však ho nechaj,pre moje decko bolo najlepšie jedenie ,vodička so stavičkou

hederamonstera
17. apr 2024

Ako je stary?

anavixy
17. apr 2024

Vsak napisala, ze skusala aj nedat cely den nic len normalnu stravu a dieta nejedlo nic… mozno to chce skusta viackrat a mozno to chce len cas a netlacit. Nepises kolko ma dieta rokov, moja ma dva a je na tom obdobne (a co citam v skupine rovesnikov tak veela deti), vydrzala by cely den na mlieku, neriesim. Tesim sa z kazdeho susta normalneho jedla co spapa, aj z jogurtu a ovocia. Poznam viacero takych deti, vsetky z toho vyrastli. Som zvedava o ake skusenosti sa zeny podelia, za mna “nenalievaj ho mliekom” nie je adekvatna rada, ponukat, zapojit do pripravy je urcite fajn. Ak ta to trapi, tak vydrz dlhsie nez jeden den s tym rezimom bez mlieka. Drzim palce 🍀

danyelia
17. apr 2024

Ahoj, tak mu nedaj celý deň nič 😲 žiadne mlieko ani puding, večer pred neho daj normálne jedlo typu mäso, zemiaky či ryža, zelenina a ver mi, keď bude hladný zje, keď nie, ráno mu daj zase niečo normálne (musli s mliekom, pečivo so šunkou a syrom) a keď bude hladný zje, to isté na obed. Keď nezje, bude hladný, jeho problém. Kruto napísané, no mne raz lekárka povedala, že na Slovensku ešte ,,žiadne dieťa nezomrel od hladu,, tak sa tým netreba zbytočne trápiť...A nenapísala si jeho vek.

masandra
17. apr 2024

Nemám síce skúsenosť s dieťaťom, ktoré nechce jesť, naša dcéra zje všetko odkedy začala papať, ale asi by som skúsila z jedla urobiť nejakú hru, aby vedelo, že je to dobré, že "sa s tým môže pohrať". Napríklad máme takú formičky na ryžu v tvare medveďa, proste sa zo začiatku troška vyhrať, na internete je veľa inšpirácie🙂
Radšej by som tomu venovala nejaký čas ako by nemalo jesť nič iba hlúposti🙂

autor
17. apr 2024

@anavixy ma 2 roky

autor
17. apr 2024

@danyelia ďakujem skúsim to bude to ťažké lebo on keď je hladný, sám si ide ku chladničke pýtať mliečko 😁 ale vyskúšam to má 2roky.

danyelia
17. apr 2024

...skús fintu ,,mliečko práve nemáme, všetko sme vypili, zajtra kúpim nové, no daj si namiesto toho banán (jabĺčko, chlebík s pomazánkou...) U nás to zatiaľ funguje pri 3-ročnej 😁 (Ale ona by niečo jedla stále, hlavne mäsko 😄)

smejka987
17. apr 2024

človek, ktorý nezazil, nepochopi, preto niektoré premudrele komentáre ignoruj. Najradšej totiž rozdavaju rady tie, ktoré maju doma male šrotovniky (v dobrom zavidim).... Plne chapem o com rozprávaš aj ze mu das radsej termux nez vy mal byt hladny... no žiaľ neporadim ti, dufam, ze z toho tie decká raz vyrastu. Nasej aj keby sme nedali 2 týždene jest tak jej to nevadi, este nam aj podakuje... mlieko je pre nu top v strave. 3 lekari mi vzdy len povedali, to su take deti, treba vydržať. Prepáč, ze som nic neporadila, ale niekedy padne dobre aj to, ze v tom nie si sama

beronsche
17. apr 2024

@smejka987 zazila som, chapem.. ale ist cestou krmenia dietata nezdravymi sprostostami ako su keksy, termixy a ktovie co este, jednoducho nie je riesenie!

basska_b
17. apr 2024

Kamoska ma takeho nejedlika. On vyslovene nechcel ani ochutnat, bal sa tych veci... farby, konzistencie... cim vacsie dusno sa okolo toho robilo, tym viac sa zaťal. Nedali mu 2 dni jest, s placom sa drzal zs brucho, jak ho bolelo od hladu, ale prežrel len suchy rohlik... a kasu a par keksikov. Svatou trpezlivostou to rozchodili... varila, ponukala, pred nim jedla... osmelil sa... trvalo to snad rok. Musi mat absolutnu psychicku pohodu pri jedle. Akonahle je nervozny alebo dojde navsteva, koniec, žije z prány aj do vecera. A potom samozrejme z hladu revy a ozemplesky...

marianarem
17. apr 2024

Aj ja mam takeho, ako pise @basska_b, a na vsetko sme museli ist hrou alebo vytvaranim dobrej atmosfery pri stole. Zapajala som ho odjakziva aj do varenia, ako babatko sedel pri mne na linke vo vajicku, dostavak do ruky suroviny a nastroje. Ked mal nieco cez rok, tak sa mi ho podarilo nakazit mojim zaujmom o koreniny, to mu zostalo doteraz. Neskor zacal uz realne pomahat, ako 2rocny uz urcite. Vymyslali sme spolu ochutenie, podielal sa na vyrobe a potom bol samozrejme ochotnejsi to aj ochutnat a zjest. 2rocnemu mozes uz kludne napriklad dat vyrobit vlastne cestoviny, zarobis cesto a moze vyrabat nejake svoje tvary, to by mohlo vzbudit zvedavost, ze ako chutia. Ja som mojho nechala kludne aj hrat sa s jedlom. Mali sme aj knizky o jedlach pre deti, bolo tam.kopec obrazkov jedal a ked som videla, ze nejaky obrazok sa mu paci, tak som mu to kupila/spravila na ochutnanie, bol vacsinou ochotny, ked to bol ten oblubeny obrazok. Naozaj vsetko len a len pozitivne, ziadne tlaky na jedenie. Je stale velmi vyberavy, ale ma uz slusny jedalnicek, v ktorom ma z kazdeho rozku trosku. Ma 4 roky teraz, Sam sa uz na niektore jedla tesi, prave predvcerom sme hladali recepty v kucharke na najblizsi vikendovy obed a uz 2 dni basni o tom, ako to spolu budeme varit 🙂

autor
18. apr 2024

@smejka987 🫶🙏🙏🙏

autor
18. apr 2024

@marianarem ďakujem určite vyskúšame 🫶

laskonka93
21. máj 2024

Ahojte možno to tu už bolo ako ste to riešili keď dieťa nechce jesť ..moja dcéra má zachvilku tri roky a problém s jedlom máme asi od jedného roka....postupne všetko odmietala teraz čo sa varenej stravy týka tak sme na bode mrazu zje len ovocie a hlúposti ako keksy..ja už jej to ani nedávam ale keď ide do babky tá ju vždy vykrmi stým a neviem ako ju prinútiť aby zjedla niečo normálne aspoň na obed

heln
21. máj 2024

na moje deti fungovalo to, ked manzel prisiel z prace, nalozil si na tanier varene jedlo (to iste co mali deti na tanieri a prplali sa v tom), k tomu chlebik so sunkou, syr a kadeco co nasiel, polozil si to do obyvacky na stol a isiel si pre kecup, kym sa vratil, uz mu z toho jedli.
skusaj ine formy servirovania, ine cestoviny, inak nakrajat.... polievku vypit slamkou.