Ahojte, ako dostať do 5,5mesacneho dieťaťa tekutiny ? UM celkom odmieta, vodu tiež viacmenej a v tomto teple nám to robí problém. Nemá dosť plienok pocikanych, a taktiež je aj zapcha. Skúšala som DT mlieko lyzickou ale to mi celé vyvracal.
@zuzanockamt no v spánku nechce vôbec tiež. Jediné kedy vypije je hlad alebo ak s náhodou chce ním uspať,ale to výnimočné. V spánku keby mu dám tak sa rozreve a je po spánku .
@evica17 ja som dávala hneď ako zaspal, kým ešte nespal tuhým spánkom...fungovalo mi to takto u oboch detí
skus zmenit UM, niektore su fakt nechutne. Mohlo by to pomoct.
"jediné kedy vypije je hlad" - dávaj mu ho teda keď je hladný a miesto vody skús ovocnú šťavu alebo čaj, nie každé dieťa má rado vodu. Ako pil tekutiny doteraz?
V tomto teple bude možno mlieka menej, ale ostatné tekutiny sú dôležité. Dávaj v často malých množstvách, lyžičkou, z fľaše, striekačkou do líca /nie ho hrdla/ ... postupne si zvykne.
@evica17 Ahoj, ja kojim a obcas prikrmujeme: Beba supreme pro. Ked prikrmim chytim druhu flasku s cajom a ihned ponukam to...obcas cucne a obcas aj pekne pocucka...inak sa s odporom kyslo zatvari a vyflusne 🤦♀️
Skusila si davat rozne cajiky?
Ta rada davat tekutiny tyckovym davkovacom znie super.
@patka06 to môže také babo viac prikrmov a mlieko len ak náhodou doplnok ? On ak zje príkrm tak mlieko už nebude jesť. Dnes mal v noci mlieko okolo 3 a až okolo 9 vypil trochu mlieka. Potom o 11 som doňho dostala kašu s ovocím a potom som mu nukala mlieko pred spánkom a nič,ani vodu. A tak jedol až o 18 zeleninu,aj to trošku a teraz mlieko lístok.
S tymto je problem i u nas..odkedy ma prikrmy odmieta mlieko..len v noci a vecer ho vypije normalne..inak ziape o zivot ked mu skusim cez den...vody tiez pomenej..a preto zapcha..tiez neviem ako vodu..dostat donho..ma 6,5m ..troska vody vypije ked mu dam chrumku do ust..kedze je sucha...alebo ovocna stava .
@patka06 no zatiaľ m dva chody. Dr odporúčala aby si telo postupne zvyklo,vždy jeden mesiac pridať jeden choď. Napr začali sme po ukončenom 4mesiaci, dávala som desiatu, po ukončenom piatom som pridala obed. Po ukončením 6stom prídem raňajky a tak, že také malé bábo má byť na mlieku. Postupne prechádzať na tuhú stravu
@evica17 Mlieko som dávala v spánku, vtedy spával aj cez deň 3-4 krát. Vodu striekačkou/dávkovačom z Nurofenu/Panadolu.