Ako donútiť dieťatko piť?

evinkal
29. okt 2010

Zdravím mamičky,chcem sa opýtať,ako naučiť dcérku piť.Má 9 a pol mesiaca a nechce mi ani čaje,ani vodu pre dojčatá.Občas horko ťažko vypije nejaký detský džúsik,ale to len nejakých 5-10ml a viac nechce.Všetko vyplúva,cumeľ od fľašku vystrkáva s ústočiek a lyžičkou mi tiež nechce.To isté mi robila,aj keď bolo teplo.A viem,že piť by mala,ale neviem si stým dať rady.Pomôžete mi?

traktor
29. okt 2010

ahoj..toto robil aj nas matko, odmietal absolutne vsetko, pil len mliecko..ziadna voda, cajik, dzusik, nic, len mliecko..mal 13 mesiacov , ked ako tak zacal tolerovat vodu zo sirupom , pil z obycajneho pohara...hoc polku vylial..ale aj to uz bol uspech..potom som sirup vynechala pil len cistu vodicku...nejak sa to zlomilo a zacal pit vsetko..aj cajik, dzusik,.a bolo uz jedno ci z pohara, flasky..teraz je to obrovsky rozdiel, nestiham mu flasku plnit, co tolko pije..samozrejme, ze to vidno aj na pocte plienok, je ich ovela viac precikanych..asi tomu trebalo len cas...skusaj, skusaj...uvidis, ze sa to zlomí 🙂

lubinka9
29. okt 2010

tak to aj mna zaujimaju vase nazory a skusenosti. Mame ten isty problem. Syn ma 8 mesiacov, je dojceny. Pije len trochu vodicku, UM HA odmieta (je alergik), horko tazko donho dostanem par ml fenikloveho cajika. Inak nic, dzusiky a nejake ine napoje mu este nechcem davat. Mlieka mam coraz menej, co s tym?

alikaa
29. okt 2010

uz som si myslela, ze som jedina s tymto problemom. Len ja mam este taky dalsi problem, ze nie len ze mi odmieta pit hocijaku tekutinu z hocicoho, ale dokonca mi aj prsia odmieta. Jedine kedy neodmietne, ked ide spinkat, lebo ho uspavam na prse, co je 2-3x za den + 2x v noci. Mava velmi tuhu stolicu, riesim to probiotickymi jogurtami, ale ovela radsej by som bola, keby pil.

radkatom
29. okt 2010

Ahojte. Tak presne toto trapilo aj nas. A nedavno sa to zmenilo. Nemam tusenia preco ale som prestastna. Nas maly je kojeny a konecne pije uz aj vodu. Tak drzim palce, nech sa to coskoro znmeni aj u Vas 😉 PS: Ja som sa vzdy utesovala, ze sa aspon dost nakojil, i ked netusim, kolko si vytiahol 😒

ivetkab.
29. okt 2010

Nijako ho neprinútiš. Môj malý má tiež 9 mesiacov a nevypije mi nič čo sa nevolá mliečko. Už mesiac nekojím a myslelasom si, že potom vypije aspoň nejaký čajík. Ale nič. Našťastie mu mliečko chutí a vypije ho liter denne a tiež polievočky ... vraj po roku by mohol začať aj čajíčkovať. V každom prípade ho nenútim. Ak by to jeho telíčko potrebovalo, isto by vypil aj iné ...

sisulka7
29. okt 2010

mame podobny problem, mala pije strasne malo, caj odmieta absolutne, ale teraz nastastie zacala pit džusiky od Cappy Junior, tak ten mi jeden za den vypije,niekedy vodicku ale max. 150 ml za den, a potom uz len mlieko umele 2-3 x za den. Ale je aj polievocku, jogurty, takze si myslim, ze jej staci. A skusenosti starsich kamosiek hovoria, ze ked bude potrebovat viac zacne pit viac.

heni79
29. okt 2010

https://www.modrykonik.sk/forum/zaciname-prikrmovat/odmietanie-akehokolvek-caju-i-vody-potrebujem-poradit/
Skús pohľadať tu, ja som v tejto téme našla niekoľko rád a jednu z nich som uplatnila a moja malá dnes na základe toho pije čistú vodu.

gabriela_michaela
30. okt 2010

Ahojte dievcata, nasa mala Miska ma 6 a pol mesiaca a kocene pred 3 dnami zacala pit z flasky... Pred pol mesiacom sme zacali prikrmovat, dovtedy bola len plne kojena a ked som jej chcela dat trosku cajiku tak odmietala flasku. Teraz ked sme zacali prikrmovat, tak ma aj tuhsiu stolicu, tak sa bojim, aby ju z toho nebolievalo brusko. Preto som si povedal, ze ju musim nejako donutit zacaj pit aspon feniklovy a kamilkovy cajik... Nakupila som rozne cumliky na flasky, ale vsetko, co bolo oznacene v obchode ako naj, tak nechcela. Mame kompletnu sadu flasiek s cumlikami AVENT, aj dudliky, ale stale sa s tou flaskou len hrala. Potom som kupila MAM a zase nic... Nakoniec som kupila BABYNOVA aj flasku aj cumlik a zabralo to. Jeden cumlik na cajik a druhy cumlik na mliecko od 0 do 6 mesiacov, kedze je aj kojena, tak aby to stihala tahat... A huraaaa, uz treti den pije z flasky 🙂

lenka1smejka
30. okt 2010

Tak nasa mala mi nepila do roka skoro nic mozno 20ml za den ale to bol maximum okrem mlieka ale ani to nebola slava.Teraz mi vypije denne 250ml caju ale to nie vzdy.Netrapim sa tym kedze jej stale ponukam tak sa netrapim ved pociti smad.Vsade som citala ako zlyhaju ladvínky a neviem co -netrap sa tym zacne pit ved aj dospely ludia niektory vypiju malo tekutin

lleniak
31. okt 2010

nam sa osvedcilo nechat mu k vode volny pristup. take tie detske pohariky s naustkom, co maju ventil proti rozliatiu. neviem, ako sa to vola. vzdy som mala 2-3 polozene po byte, aby dociahol (ked uz sa sam premiestnoval). A ked este len sedel a hral sa, tak som mu nechala poharik po ruke. Aj pri jedeni mal vzdy vodu nachystanu. Naucil sa napit sam, ked sa chcel a neskor si uz sam pytal, ak nemal po ruke. Ale zhruba do roka bol aj tak hlavne na mm, aj co sa tyka jedla aj tekutin.