Môj 7-mesačný syn tvrdohlavo odmieta príkrmy. Akonáhle zistí, že má v ústach niečo čo nezodpovedá konzistenciou mlieku tak nechá ústa otvorené a čaká kedy mu to z nich vypadne, a zároveň hneď začne kašlať, aby jedlu pomohol von z úst. Je plne kojený a nikdy nebol kŕmený ani fľašou. Som už zúfalá a neviem ako ho presvedčiť, že jesť musí aj niečo iné ako len mlieko. Toto trvá už vyše mesiaca. Viem, že všetko chce čas, ale ja ho nemôžem donútiť zjesť ani jednu lyžičku a to ma privádza do zúfalstva, prosím poraďte ako naňho. So starším synom som také problémy nemala
Pises, ze Te to privadi k zoufalstvi.
bude to tim, ze porovnavas sve dve deti..nedelej to 😉 jinak se zoufalstvi nevyhnes..
Zkus mu dat do lahvicky kasicku...mozna si zvykne "pres lahvicku" - zkus to s nejakou, kterou ma oblibenou(obrazek, barva, dudlik)
Hlavne se musis prizpusobit ty jemu, ne on Tobe...musis najit zpusob, ktery vyhovuje predevsim jemu...i kdyby to melo byt "lzicku po lzicce" 😉 co Te privadi k zoufalstvi, jak pises...
zkus si hrat - tunel, letadlo, masinka...uvidis, ze ani nepostrehne co a jak polyka... 😉 🙂
p.s. Nesmis se snazit o prehltani, to by Ti mohl vyzvracet, musi to "zpracovat"... 🙂
Ted jsem si vsimla, ze neni zvykly na flasku..nebudu to skrtat/mazat 😉..mozna by se mu to libilo...
moj syn takysto odmietal tuhsiu stravu,takze som mu davala polohustu cez flasku,vseko rozmixovane zriedene luckou alebo mlieckom,dokonca z pribinacika a hustejsich ml. vyrobkov ho napyna aj teraz,cize uprednostnujem radsej jogurty pred milacikom,alebo termixom,...aj detske zeleninove ci ovocne prikrmy som mu riedila,idu lahsie prehltat ,...no a este som ho bavila pocas krmenia,hrackou,hrkalkami,spievajucou hrackou ap,samozrejme to bola taka hracka ktoru nepoznal a bola prenho novou,....takze drzim palceky,chce to svoj cas, 🙂
Moja dcera zo zaciatku tiez nechcela prikrmy, do pol roka bola plne kojena, potom vsetko vypluvala a kricala/ plakala pri tom. Tak som to riesila tak, ze som to stale skusala a vsetko som riedila materskym mliekom (jedla iba domace, vsetko ostatne odmietala) a potom som postupne davala menej a menej mlieka a nakoniec som to vynechala. Sice trvalo to niekolko mesiacov, ale zvykla si. 🙂
ved do ukonceneho siesteho mesiaca ma byt dieta plne kojene.. kam sa ponahlat? kasu ako prvy prikrm ? urcite nie.. co tak skusit sladku mrkvu? ponuknut mu banan v obale, nech si to chyti, ukazat mu jablcko, nastruhat najemno ? ak ti odmieta vsetko, teda akukolvek zeleninu ci ovocie, tak by som s tym pockala este par tyzdnov, ak pekne prospieva. o nic nepride, ani ty ani on. drzat sa tabuliek co kedy dieta ma/musi je dobre na jedno.. na h....
Je uplne skvele, ze dojcis, dojci dalej na poziadanie, socializuj dieta, nech vas vidi jest celu rodinu pokope..dojde aj na nho zvedavost 😀 a urcite by som nesla do flasiek, pri nej dieta len zlenivie a spohodlnie
skus prikrm uplne nahladko rozmixovat, zried ho svojim mliekom, aby to bolo dost riedke a podavaj bud lyzickou, alebo skus z flasky, mozno to zaberie.
rozmixovat. vsetko chce cas. keby telo malo potrebu jest to, tak to zje. netrapte sa tym, cas to vyriesi a mixujte.
nechapem preco kazdy berie ako zakladny predpoklad pre zavedenie prikrmov 6ty mesiac veku...pritom tych podmienok by malo byt splnenych viac, napr. aj vaha dietata, zaujem dietata o jedlo rodicov a predovsetkym pripravenost dietata!!! u starsej dcerky som prikrmy zacala po dohode s pediatrickou zavadzat az od ukonceneho 8.mesiaca, ona bola uz od narodenia krpana a bolo uplne evidentne, ze v 6tom mesiaci nie je pripravena...potom to islo uplne hladko, nemali sme problemy....mladsia dcerka to mala presne opacne, o nase jedlo prejavovala zaujem uz ako 5 mesacna a moje mlieko zacala odmietat, takze u nej som dokonca zacala skor, tiez po dohode s pediatrickou....tretie uvidim ake bude, bude to chalan a ti zvyknu prikrmy dost tvrdohlavo odmietat, kamoskin maly sa rozjedol az v 1 roku...okrem toho, v tomto pripade mozno ani nejde o odmietanie prikrmov ale snahu naucit sa jest, tj. pouzivat jazyk, pretoze ten pohyb je diametrilne odlisny od satia....takze DAJ MU CAS!!! 🙂 a aby si sa prilis nestresovala, zamraz kocky rozmixovanej mrkvy do nadobky na lad a vzdy rozmraz iba jednu kocku, usetri ti cas aj nervy 😉
7 mesacne dieta papat prikrm nemusi, pokial nechce. Daj tomu cas, nutenim ho len odradis 🙄
My sme začali s príkrmami od 5. mesiaca, na radu lekárky. Synovia ich začali tolerovat až od 8. mesiaca. Ak odmietali príkrm, vynechala som ich na týždeň a začala od začiatku. Najviac im chutil špenát a brokolica, potom sa rozbehli.
Osvedčili sa mi nádobky na ľad- rozmixovala som zeleninu a zamrazila, zmrazené uložila do misky a postupne som vytahovala po kockách.
Naozaj len skúšať. Moji keby mohli, tak zjedia aj mňa.
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
vobec sa tym nezatazuj. mala tiez nechcela za dva tyzdne som vyskusala zasa a uz pohodka 😀
ja by som prv skusila iba mlieko zahustene velmi malym mnozstvom napriklad kase (nejakej 3 zrnej napriklad z dm) aby si zvykol na to, ze je to hustejsie.a potom nejake prikrmy s materskym mliekom, riedke..aby citil mliecko..