Ako donútiť 2,5-ročné dieťa jesť?

12. aug 2024

Ako ho donútiť jesť ? Nechce jedlo ani vidieť... Ani len ku ústam mu ho nemôžem priblížiť. Ani sám nezje.. Nezje ani ovocie, zeleninu odmieta všetko. Takže jeho jedálniček. Ráno mlieko obyčajné alebo kakao 180ml
Olovrant suché pečivo, neskôr jogurt. Obed zase mlieko aj suché pečivo ak si vypýta. A večera zase mlieko 180ml zvyčajne aj dva krát si vypýta. 😏😏 Viem že je to zle a nie je to zdravé, qle už vážne neviem čo mám robiť. Neustále ho ponúkam, ale nechce hneď plače odíde. 😏 . Ďakujem za každú radu.

patka06
12. aug 2024

Mlieko ho nasýti, nemá potrebu jesť iné.
Mlieko by som obmedzila na minumum, Prestala by som neustále ponúkať.

viestta
12. aug 2024

nenahradzat to co nezje mliekom. posadit ho k obedu, nezje, ostane hladne, ziadne mlieko, ziadne prehovaranie, krmenie. Lyzica do ruky a najedz sa same. Dalsie jedlo az o dve hodiny, bud ine alebo to iste. Mlieko len rano a k nemu este nieco ine. Hoc aj pecivo, ale k nemu zelenina alebo sunka pekne do ruky, nech bojuje. A zrusila by som falsu ak ju este ma. Dvojrocne dieta sa napije aj z hrnceka. Nie je to take pohodlne ako flasa, ale nauci sa aj to, tak isto aj jest lyzickou, pripadne v tom veku aj vidlickou napichovat kusky. Ci uz obed alebo ovocie a zeleninu.

autor
12. aug 2024

@viestta no super sa to číta. Je to rozumné ale ja neviem ako to spraviť.. skúšam aj šunku dávať ale už od mala to nechcel ani do ruky chytiť on to ani teraz nechytí. A ani zeleninu, ovocie. Skúsim zajtra obmedziť mlieko a uvariť niečo "jeho"

viestta
12. aug 2024

Vsak nemusi chytat. Daj mu vidlicku nech napichuje. Clieb nakrajaj na kocky, prilep sunku maslom a nech skusa. Kolko zje, tolko zje. To iste ovocie. Vacsina sa da nakrajat na kusky a jest vidlickou. Okrem toho ostatne kasovite nech je lyzicou. Aj jogurt pred neho, lyzicu do ruky apopasuj sa s tym ako vies. O pol roka by uz mohol ist do skolky, ma najvyssi cas naucit sa sam jest. Kto ho tam bude nukat a krmit ked tam ty nebudes? Vsetky deti uz budu jest same, len on bude cakat? Ran mlieko do hrnceka a skusaj. Porozlievas? Utrieme, prezlecieme. Zajtra by som uz flasu vyhodila a viac by ju nevidel.

earlgrey
12. aug 2024

@viestta Čudovala by si sa koľko detí dokonca 4-5 ročných v škôlke neje samo, ale učiteľky behajú hore dole a kŕmia deti...mala som tú česť vidieť to na vlastné oči, keď som prišla po dcéru skôr a ešte obedovali...niektoré deti dokonca až revali, čo sa im žalúdky obracali, keď im na silu pchali jedlo do úst.

beata_k
12. aug 2024

Nevies ako to urobit? Nedat mlieko. 2,5 rocny ho vyslovene nepotrebuje. Pol dna bude hladny a pojde to. Ale mlieko uz nedavaj. Ved on vypije takmer 600 ml mlieka. No aby bol potom hladny.

nikpa
12. aug 2024

Ved denne vypije aj pol litra mlieka, nečudujem sa, že potom nechce nič iné jest, ma naliate brucho. Vyraď to mlieko, vydrž hukot a plač, proste nedaj a popri tom stále ponúkaj stravu. Raz sa naje, neboj sa. Ja keď som vysadila malému mlieko, začal jedávať lepšie. Nie síce akoby mal ale je to lepšie. Zje minimale jedno celé jedlo denne plus potom z každého ďalšieho aspoň ešte trochu.

viestta
12. aug 2024

@earlgrey tak ja som zazila aj sedemrocne deti v tabore, ktore chceli aby sme ich krmili. Po tyzdni jedli aj same.

earlgrey
12. aug 2024

@viestta chcieť a robiť to proti ich vôli sú 2 rôzne veci..moja napr. v škôlke nechcela nič jesť...nemusela, za obed som platila ale nútili ju, na silu jej strkali jedlo do úst...tak som učiteľke povedala, že si to neprajem...že keď nechce jesť, jesť nebude...tak vraj, že potom ani ostatné deti nechcú jesť...no mňa zaujímajú ostatné deti? absolútne nie...ale nepriala som si, aby ju nútili alebo kŕmili...tak potom s tým prestali chvalabohu.. ale bol to hrozný pohľad vidieť tie deti, ako so slzami v očiach, s prevrátenými žalúdkami tam sedeli za stolmi...

viestta
12. aug 2024

@earlgrey u nas take nebolo

earlgrey
12. aug 2024

@viestta to je dobre...

dominikaakinimod
12. aug 2024

Rovnaky problem... Akurat s tym ze dcera jedla varené jedlo a prikrmy ukážkovo... Rozok s lučinou a podobne po jednej nemoci sa to otočilo... Varené jedlo nezje len vývar a paprikáš, pečivo len suché, cestoviny suché... Ostatné jedlo neochutná ani ked som ju nechala celý deň hladnú tolko slz a nervov čo som zažila....
Prospieva dobre....
Neporadim v tomto len som chcela aby ste vedela že v tom nejste sama 😆

minenkak
12. aug 2024

Len nenútit jesť, prečo vlastne,nie každý potrebuje vkusne jesť

viestta
12. aug 2024

@minenkak a hlad je najlepsi kuchar. To mozem potvrdit. Ked ma nechali v spitali dva dni hladovat potom som sa isla spenatovou polievkou zadusit...

minenkak
12. aug 2024

@viestta presne,ja to tiež hovorím

autor
13. aug 2024

@dominikaakinimod a už je to lepšie ??? Alebo to ešte trvá ?

autor
13. aug 2024

@viestta ďakujem krásne !!!! Toto skúsim.

dominikaakinimod
13. aug 2024

Nie stale to trva.... Ani v školke neje...

oblecenie99
13. aug 2024

@viestta Obávam sa, že môjmu ani toto nepomôže, skúšali sme, bol nadšení, že nemusí jesť 😒
Raz som videla v maďarských správach, že odsúdili tri učiteľky, lebo nútili dieťa v škôlke jesť takým štýlom, že dve ho držali a tretia mu pchala jedlo do úst. Je to hrozne, ale vtedy som bola taká zúfalá, že moja prvá myšlienka bola, že aj to viem pochopiť 🤦 Môj bol od narodenia v tomto problémovejší, ale potom nabehol slušne na stravu. Následne schytal v roku a pol ťažkú salmonelu a zdá sa mi, že odvtedy je to taká katastrofa, som presvedčená, že vtedy sa tam niečo dodrbalo. Napíšem hnusne, ale on nám už úplne sprotivil rodinné stolovania, vidím na mužovi, o sebe viem, keď sme u našich tam detto. Nekonečný boj, aj keď si sadne, dlho, neskutočne dlho prežuva. A skreckuje v ústach. V jaslickach sa nám skoro zadusil, lebo sestričky neustrážili, že keď išiel spať, mal zvyšky jedla v ústach. Jeho akoby nebavilo jesť. Sladkosti nedostáva, ani blbosti navyše. Dokonca on nemá rád sladké, žiadne čokolády, ani keksy, zákusky vôbec.

autor
14. aug 2024

Aj ja som skúšala čo poradila @viestta ale nič. Nabral s vidličkou do chlebikov nezjedol nič. Potom rev, aby som to odniesla. Následne som skúsila neskôr pokrájať uhorku, nič... Ešte dnes skúsim banán ale pochybujem proste on úplne odmieta stravu akúkoľvek.

dominikaakinimod
14. aug 2024

To asi nema uplne cenu skusila som rozne psychologicke postupy pretoze som z toho bola fakt psychicky hotova a ked cely den nejedla a povedala som jej ze ked bude hladna tak si moze dat obed tak nakoniec suhlasila a následne ho vyvratila.... Ma toto cenu? Nemaa...

viestta
14. aug 2024

Necakaj zazrak za 24 hodin. Teraz ide iba a len o tvoju trpezlivost a vytrvalost. Kazdy sa nauci jest. Niekto skor, niekto neskor, niekto malo, niekto viac, niekto skor, niekto neskor. Malokto umrie od hladu, ked ma co jest.