Ako donútim 1,5 ročnú dcéru, aby normálne jedla?

evelyn575
13. feb 2012

ona nie je ziadny papkac ale uz som z nej zufala!!! v poslednej dobe mi zje len 1-3lyzicky obeda a viac do nej nedostanem....mam ju nechat vyhladoviet a potom jej to skusat dat znova jest?(pride mi to trochu drasticke)ale uz neviem co mam robit...zuby bude mat uz skoro vsetky az na par stoliciek .niekedy zabrala aspon detska kasa ale uz ani ta nie...Prosim poradte....
Dakujem

lujza123
13. feb 2012

Nedonútiš, nenúť. Ju krmiš alebo je sama? Možno by si dala keby ju nechaš jest samu a ty si k nej sadnes a tiez ješ. Alebo naopak mozno by si dala keby ju nakrmiš.
Skús jej ponúknuť jedlo do ruky, niečo nevarené, napríklad celozrnný chlebík s maslom, nátierkou..čo sa týka živín nahradí to pomaly všetky prílohy ako ryža, cestoviny atd......čo tak surová zeleninka? Napriklad cherry rajčinky , uhorka, mrkva? Len tak na platky nakrajané a opečené mäsko?Zje ti aspoň nejaké jogurty, ovocie? Na takejto kombinácii v pohode vyžije, ak kojis tak uuplne v pohode, ked nekojis tak aspon pokracovacie mlieko.
Hladaj skúšaj uvidíš. Moja mala tiez mava taketo obdobia, trva to castokrat aj mesiac, dokonca boli take dni ked okrem chleba s maslom nezjedla absolutne nic...a to ani oblubeny banan, pribinaca alebo slepaciu polievku. Proste nic, platok chleba za cely den

kawasaki17
13. feb 2012

ahoj
tak ja to tiez poznam , ked nechce jest, tak by som sa mohla aj poskladat aby zjedol co len lyzicku, teraz som vsak prisla na novu metodu co na mojho drobca zabera. Snazim sa ho pri krmeni vzdy nejako rozptylit aby nemyslel na to, ze musi jest. takze ked papame citame casopis, najviac zabera mama a ja, lebo je tam kopu deticiek, alebo mu dam farbicky a papier do ruky a tak kym on si kresli ani nevnima, ze ja ho vlastne krmim. Alebo hra na mini klaviriku a tak podobne. Ked ho to prestane po tyzdni bavit, vymyslim stale nieco ine, a stale to obmienam.
A samozrejme vzdy pomedzi varene jedla a ranajky ked ho musim krmit, vzdy mu podavam do ruky nejake ovocie, zeleninu, susienky, napoje.
drzim prsty nech sa to u vas doma s papanim zlepsi a hlavne vela trpezlivosti