Ako dlho ste prevárali kravské mlieko a vodu?

klaudialip
16. mar 2012

Ahojte chcem sa opytat do kedy ste prevarali mlieko klasicke svojim detickam.Mam 15 mesacnu dcerku a umele mlieka mi nechce,tak dostane kazdy vecer zarobene kakao,len neviem ci jej mlieko mam este prevarit abo uz netreba.a takisto vodu,prevaram jej vodu z vodovodu ale neviem do kedy by sa asi malo.ak s tym mate skusenosti prosim poradte.

A aby ste potom vedeli ja s tym nemam problem prevarit,len som minule citala ze prevaranie vody skodi oblickam preto sa pytam

anetkaadamko
16. mar 2012

kravské mlieko musíš prevárať...........aj vodu by si mala

lujza123
16. mar 2012

vyskusaj neprevarene a uvidis...ja som malej prevarala vodu tak asi do 8 mesiacov, normalne mlieko zacala pit v 2 a prevaram len ked ma cerstve (myslim tym automatove alebo od znamych priamo od kravy) to tetrapakove ked nahodou mam tak neprevaram

ikke
16. mar 2012

15-mesacnemu dietatu prevarat vodu??? jedine ak vies, ze mate zlu vodu. my sme prevarali do pol roka...
mlieko takisto, prevarit iba ak je to to z automatu alebo priamo z farmy, nepasterizovane. ak mas klasicke z obchodu a je na nom napisane, ze je pasterizovane, prevaranie je podla mna uplne zbytocne. 😉

lenok
16. mar 2012

Ja som si kupila filtracnu kanvicu a vodu na UM som uz neprevarala, len zohrievala. Pili sme ho cca do 14 mesiacov. Teraz pijeme trvanlive mlieko, na striedacku plno a polotucne a neprevaram, tiez len zohrievam v mikrovlnke. Prevarat sa musi len cerstve kravske mliecko z automatov 😉

bosorka301
16. mar 2012

Vodu som prevárala cca do 8 mesiaca a kravsé mlieko, iba keď bolo z automatu. Klasicke mlieko z obchodu v "krabici" malá pije obcac od roka a neprevarené.

mija777
16. mar 2012

Asi dva dni dozadu v televíznych novinách o 12-tej bola reportáž o tom,že preváraním pitnej vody môžu rodičia skôr dieťaťu ublížiť ako polepšiť.Vraj sa tam koncentrujú nejaké soli a zaťažujú sa tým obličky dieťaťa.Neviem to už presne,ak chceš,pozri si to v archíve.

zuzana17
16. mar 2012

Po roku by som už vôbec neprevárala, iba ak mlieko bolo z automatu, inak netreba 😉

zuzufek
16. mar 2012

ja som prevárala vodu do nejakých 9 mesiacov a malá pije ráno aj večer pasterizované kravské mlieko z obchodu,ktoré nepreváram

anieli_1
16. mar 2012

vodu som prevarala tak do roka asi ani to nie a mlieko co mi vraveli tak ze do roka a pol by sa malo prevarat ale ked mal maly asi tak 14-15 mes som raz neprevarila nejak soms a pozabudla a nic sa nestalo tak som od vtedy neprevarala.ale s automatu sa musi prevarat aj dospelemu

akramgad
16. mar 2012

ahoj myslím že ti ubudne troška robotky určite už nepreváraj vodu daj malinkej piť normálnu vodu z vodovodu bez prevárania a čo sa týka mlieka dávam plnotučné krabicové malá má 2,5roka a stále prevárama ale ako vidím a čítam tiež mi ubudne robotky už nebudem prevárať 😉

inkamalinka
16. mar 2012

Od 1 roku kupujeme mlieko domáce od známych, a tiež pijú deti ráno a večer kakao . Už chodia do školy, ale len teraz som prestala prevárať. Podla mňa ani majiteľ kravy nemusí vedieť kedy ta môže ochorieť. A detsky organizm ešte neje taký silný aby to zvládol bez následkov...Len že len čerstvé mlieko ma té zdravé žive kultúry, a niečo na tom bude: za tu dobu čo pijú ne prevarené, skoro neboli vôbec choré.
Vodu z vodovodu, /pokiaľ nemáte staré a často praskajúce po ulice vodovodné potrubie/, a ani mlieko z obchodu už po 1 roku určite ne je potrebne prevárať. 🙂

zuzanockamt
16. mar 2012

mlieko prevaram len vtedy, ked ho kupim v miekomate, inak nie ... len zohrejem ... vodu priamo z vodovodu zacal pit este nemal ani rok ... niekedy vlani v lete alebo este pred letom, uz si nepamätam - mohol mat nejakych 9-10 mesiacov

cukotka
16. mar 2012

Nikdy som neprevárala ani vodu a ani mlieko, vodu pije malá od šesť mesiacov a mlieko od deviatich. Nepoužívali sme žiadne dojčenské vody, a čo sa týka mlieka, klasika krabicové.

montinka
16. mar 2012

tak vodu som nikdy neprevarala a mlieko asi do 18 m a to trvanlive plnotucne.