Ahojte chcem sa opytat do kedy ste prevarali mlieko klasicke svojim detickam.Mam 15 mesacnu dcerku a umele mlieka mi nechce,tak dostane kazdy vecer zarobene kakao,len neviem ci jej mlieko mam este prevarit abo uz netreba.a takisto vodu,prevaram jej vodu z vodovodu ale neviem do kedy by sa asi malo.ak s tym mate skusenosti prosim poradte.
A aby ste potom vedeli ja s tym nemam problem prevarit,len som minule citala ze prevaranie vody skodi oblickam preto sa pytam
vyskusaj neprevarene a uvidis...ja som malej prevarala vodu tak asi do 8 mesiacov, normalne mlieko zacala pit v 2 a prevaram len ked ma cerstve (myslim tym automatove alebo od znamych priamo od kravy) to tetrapakove ked nahodou mam tak neprevaram
15-mesacnemu dietatu prevarat vodu??? jedine ak vies, ze mate zlu vodu. my sme prevarali do pol roka...
mlieko takisto, prevarit iba ak je to to z automatu alebo priamo z farmy, nepasterizovane. ak mas klasicke z obchodu a je na nom napisane, ze je pasterizovane, prevaranie je podla mna uplne zbytocne. 😉
Ja som si kupila filtracnu kanvicu a vodu na UM som uz neprevarala, len zohrievala. Pili sme ho cca do 14 mesiacov. Teraz pijeme trvanlive mlieko, na striedacku plno a polotucne a neprevaram, tiez len zohrievam v mikrovlnke. Prevarat sa musi len cerstve kravske mliecko z automatov 😉
Vodu som prevárala cca do 8 mesiaca a kravsé mlieko, iba keď bolo z automatu. Klasicke mlieko z obchodu v "krabici" malá pije obcac od roka a neprevarené.
Asi dva dni dozadu v televíznych novinách o 12-tej bola reportáž o tom,že preváraním pitnej vody môžu rodičia skôr dieťaťu ublížiť ako polepšiť.Vraj sa tam koncentrujú nejaké soli a zaťažujú sa tým obličky dieťaťa.Neviem to už presne,ak chceš,pozri si to v archíve.
Po roku by som už vôbec neprevárala, iba ak mlieko bolo z automatu, inak netreba 😉
ja som prevárala vodu do nejakých 9 mesiacov a malá pije ráno aj večer pasterizované kravské mlieko z obchodu,ktoré nepreváram
vodu som prevarala tak do roka asi ani to nie a mlieko co mi vraveli tak ze do roka a pol by sa malo prevarat ale ked mal maly asi tak 14-15 mes som raz neprevarila nejak soms a pozabudla a nic sa nestalo tak som od vtedy neprevarala.ale s automatu sa musi prevarat aj dospelemu
ahoj myslím že ti ubudne troška robotky určite už nepreváraj vodu daj malinkej piť normálnu vodu z vodovodu bez prevárania a čo sa týka mlieka dávam plnotučné krabicové malá má 2,5roka a stále prevárama ale ako vidím a čítam tiež mi ubudne robotky už nebudem prevárať 😉
Od 1 roku kupujeme mlieko domáce od známych, a tiež pijú deti ráno a večer kakao . Už chodia do školy, ale len teraz som prestala prevárať. Podla mňa ani majiteľ kravy nemusí vedieť kedy ta môže ochorieť. A detsky organizm ešte neje taký silný aby to zvládol bez následkov...Len že len čerstvé mlieko ma té zdravé žive kultúry, a niečo na tom bude: za tu dobu čo pijú ne prevarené, skoro neboli vôbec choré.
Vodu z vodovodu, /pokiaľ nemáte staré a často praskajúce po ulice vodovodné potrubie/, a ani mlieko z obchodu už po 1 roku určite ne je potrebne prevárať. 🙂
mlieko prevaram len vtedy, ked ho kupim v miekomate, inak nie ... len zohrejem ... vodu priamo z vodovodu zacal pit este nemal ani rok ... niekedy vlani v lete alebo este pred letom, uz si nepamätam - mohol mat nejakych 9-10 mesiacov
Nikdy som neprevárala ani vodu a ani mlieko, vodu pije malá od šesť mesiacov a mlieko od deviatich. Nepoužívali sme žiadne dojčenské vody, a čo sa týka mlieka, klasika krabicové.
tak vodu som nikdy neprevarala a mlieko asi do 18 m a to trvanlive plnotucne.
kravské mlieko musíš prevárať...........aj vodu by si mala