Mile mamičky,
Doma mam 8 mesačného synceka a pomaly rozmyslam ako ďalej s prikrmami. Kedy môžem začať dávať väčšie kúsky zeleninky. Skúšam mu davat zut korku chlebika alebo rozok ale napcha si to naraz cele do pusky a potom sa dusi :( neviem ako ho to naučiť. ..
Dalej kedy mozem davat aj surove ovocie? Napr. Postrúhane do kase?
Koľko by malo take 8 mesačne babo vypiť vodičky? Ďakujem vam za rady 🙂
@2812ivana ovocie som varila asi 3x, rýchlo som presla na surové. Kúsky mu dávaj podľa toho ako ich zvládne, to je rôzne. Na tréning je dobrý banán alebo keksy pre kojencov. Alebo vramci masozeleniny daj trochu zeleniny bokom a miesto mixovania ju popuc. Čo sa týka vody, treba brať do úvahy aj mm/um, polievky, kase. Ja som bola rada keď vypila 200ml. Ak ťa zaujímajú tabuľky, tak gugli. Inak v tomto veku už bastila aj biely jogurt s ovocím.
mne syn nechce jest ziadne kusky, teda okrem chlebika a kukuricnych chrumiek. Poradili nam prechadzat postupne - cize miesto mixovania roztlacat vydlickou a potom male kusky, zatial roztlacame 🙂 No a chlebikom sa sice nedusi a vie si aj pekne odhryznut, ale ja mu ho vacsinou natrham na male kusky 1.5x1.5cm a tie si potom sam vklada do ustociek
@2812ivana moji nemali zuby..jedlo som.synovi do skoro 1,5r.,dcere asi do 13m.(dama mix odmietla) vsetko mixovala. Vo veku 8.m.dostavali ked tak nesolene chrumky inak som.mixovala.
Ovocie som.od zaciatku davala surove. Tak kazali pediatricky.
Voda neviem,mala bola dojcena a kedze pit z flase ci pohara odmietala,tak pila len MM az do roka a maly zas sice vedel pit,ale bol aj dojceny,takze to bolo len tamr privykanie si na inu tekutinu.
Ďakujem baby za rady. Tak vyskusam tie cestovinky pomaly pokrajat. Neviete kde dostanem bezvajecne cestoviny? PoErala som v supermarketoch a nenasla som :(
ovocie surove v pohode, ja som nikdy nevarila, kludne moze surove, jablka, broskyne,...a tiez som robila tak ze do rozmixovanej stravy som mu trosku aj nakrajala alebo popucila kuskov ked som videla ze sa mu to nepozdava tak radsej mixovala aby sa napapal, uvidis ako bude reagovat na kusky a jogurtiky biele uz moze, prip s ovocim, smotanove, napr zvolensky, banovecky, hollandia
@2812ivana ja kupujem cessi tie male muslicky... tie maju dokoca aj u nas v dedine v jednote
@kikush1811 a tie su bezvajecne?
Ahoj 🙂 My budeme mat coskoro 10 mesiacov a vacsie kusky som zaviedla tak, ze som do rozmixovanej zeleniny pridala pokrajane cestovinky alebo tie na jemno pomlete ovsene vlocky.
Surove jablcko, slivky, hrusky uz davame dlho. To kludne mozes. Alebo aj roztlaceny banan s na jemno nastruhanou surovou mrkvou.
A inak, s tymi roztekmi a korkami mame ten isty problem :-/ ... Mala je tiez taka pazrava, ze si vsetko natlaci az do hrdla :-/