Ako ďalej s príkrmami?

nssv2
30. máj 2024

Ahojte 🙂

Keďže je moja jedína a prvá potrebujem rady, viem, že je na internete toho veľa, ale už som v tom stratená.

Maličká ma pol roka aj jeden týžden, je od začiatku len kojená.
S príkrmami sme po dohode s pediatričkou začali, keď mala skoro 5 mesiacov. Už máme zavedené rôzne zeleninky, mäsko, žĺtko to je obed, potom spinká a má olovrant ovocie.
A ako teraz ďalej?
Mám pridať desiatu alebo skôr večeru? Kúpila som takú sunar- mliečna kaša, jahoda banán, myslíte, že to môžem? Je to od ukončeneho 6 mesiaca.
Skúsené mamičky prosím poradte ako by ste ďalej pokračovali.

Ďakujwm

hederamonstera
30. máj 2024

@nssv2 ako sa na to citis, neries tabulky, rob podla seba s rozumom. Ak chces, pridaj cokolvek. Fakt nemusis sa nicoho drzat.
Nadych, vydych, uvolni sa, nie je to ziadna veda.

Ja uz si ani jedneho nepamatam ako som sla😂 a to maju 2 a 1 rok🫣 ale asi najprv na obed nejaky prikrm, niekedy to bola vecera, ked som nestihala cez den. Potom slo ovocie alebo jogurt na desiatu/olovrant, potom bol aj obed aj vecer a desiata/olovrant, niekedy nie, niekedy ano, ako sa stihalo cez den, ako vychadzal spanok, ako sa dieta citilo.
Proste intuitivne

pribinak
30. máj 2024

Pockala by som. Na 6 mesačne dieťa su 2 prikrmy akurát dosť

beata_k
30. máj 2024

@nssv2 Ja by som trochu zvolnila tempo. Je mesiac na prikrmoch a uz chces 3 chod? V zasade je jedno, ci desiata alebo vecera.

nssv2
autor
30. máj 2024

@beata_k no jasne este pockam, len si chcem spravit taky prehlad co a ako 🙂

leangela
31. máj 2024

@nssv2 Tak ono je to v podstate na tebe, čo zaradíš. Ale pri tých kupovaných kašiach si skús spraviť nejaký prieskum, ak chceš dávať tie na večeru. Nehovorím, že sú zlé, ale tak niektoré sú proste lepšie 🙂 Aj na desiatu niečo dávaš, či raňajky a potom má až obed?