Ako čistíte sosáky od pohárikov?

moe
7. júl 2013

Dnes som úplne rozobrala pohárik na pitie pre moju dcéru od Aventu (magic) a to čo som našla vo vnútri sosáka ma naplnilo čistou hrôzou!

Vnútro sosáku bolo úplne čierne, černota sa dostávala už aj cez plast von. Asi to bola nejaká hnusná pleseň.

Baby pozrite sa poriadne aj vy ak máte niečo podobné.

A ešte otázočka.
Ako to čistiť a udržiavať?

Tento konkrétny zahodím a kúpim nový, ale čo do budúcna?

hradnapani
7. júl 2013

@moe rozoberam kazdy den, tam ine nepomoze. Viem, ze na avent som v Dm videla take kefky na cistenie. Ja pouzivam medzizubne kefky, poradila to tu nejaka kocka na MK a fakt to s nimi ide dobre. Ale teda vyrobcovia by sa mohli zamysliet, lebo take nedostupne miesta tam povyrabali, ze az 😒

albao
7. júl 2013

@moe tiez mam takuto skusenost s aventom. Kupila som inu znacku, kde je to podstatne lepsie vyriesene a dokazeom to lahko vycistit, lebo maju hrube tie sosaciky a tiez sa ten vrchnacik nesklada z tolkych dielov ako avent pohariky (aventaky mame asi 3-4, vsetky maju tento problem, takze su uz len na hranie)

petula8
7. júl 2013

ja čistím kojenecké fľaše len kypriacim práškom , nasypem ho do fľaše, zalejem vodou a nechám odstáť pol dňa alebo cez noc to nechám a potom umyjem kefou a fľaša je ako nová. Tak vyskúšaj 😉

cicamica1980
7. júl 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

hm ja mam nuk, ale este som ho neskusala. ked som ho prvy krat umyvala, dala som ho rozobraty do umyvacky... ten avent sa rozobraty neda dat do umyvacky?

rencia
7. júl 2013

@albao ajoj chcela by som sa spytat aku znacku sosacikovu miesto aventovych poharikov ste vy pouzivali? zvazujem kupu ineho aj ja koli tomu nepraktickemu cisteniu...dakujem

albao
7. júl 2013

@rencia no kvoli tebe som to isla schvalne pozriet, lebo ja som to kupovala "naslepo", proste boli bez BPA a mali siroke sosaciky. Obidva (jeden typ milovala starsia dcerka, je od 9 mesiacov) a aj druhy typ pre vek od 6 mesiacov, su znacka Nuby 😕 Som prekvapena, nebolo to kupovane tak schvalne, nahoda. Jeden som kupovala v DM, druhy v nejakom hrackarstve. Ale neviem, ci vsetky Nuby su taketo siroke, ci len som dobre vybrala.

simca06022011
7. júl 2013

ja som s aventkami spokojna, treba to rozobrat kazdy den, ale to hadam kazdu flasu... na cistenie.. no ja mam z jednej aventky (so slamkou) kefku a v pohode to tym vycistim, ci uz sosaciky, alebo slamky... (mam aj taku flasu aj taku).. pokym dieta nepije z obycajneho pohara, spina sa v tych sosacikoch a slamkach zachytava vzdy a treba iba cistit... a cistit...
ked to mame od dzusu zajdene tak cifom (ale aj soda bikarbona je dobra)... ked bola mala mensia, vyvarala som tieto flasky spolu s mliekovou flasou a dudlami...
Inak v nahradnych dieloch aventu, su v baleni tie kefky na cistenie...

moe
autor
9. júl 2013

díky za rady. asi si kúpim medzizubnú kefku a budem ňou čistiť.

a ešte niečo.
netečú vám tie poháriky?

Lebo mne áno aj keď ho poriadne zatvorím tak slzí.

ivkakaska
25. nov 2018

Moja mama u nas raz cistika sodou bikarbonou a vysledky boli hned viditelne☺️