Ako chutili vašim deťom prvé príkrmy?

6. nov 2024

Ahojte, ako chutili vasim detom prve prikrmy? Moj syncek ma 7m, je plne kojeny. zacala som prvymi prikrmami asi dva tyzdne dozadu. Zatial sme skusili zemiak, mrkvu, cuketu a tekvicu. Nic mu vsak nechutilo, zjedol max lyzicku-dve. Mam pokracovat v skusani alebo mu este dat cas? Ked vidim ako ostatne deti papaju je mi smutno. Ale mliekom nikdy nepohrdne🙈dakujem za info

jajana_2
6. nov 2024

Môj je skoro 2 mesiace na prikrmoch a väčšinou zje tak 40g.. a sú dni keď ani to 🤷🏻‍♀️

lucia13022023
6. nov 2024

Moje dieťa jedlo od prvej misky všetko. Prvý prikrm mal mrkvu, ďalšie som robila kombinácie. Napr. Mrkva a zemiak, zemiak Brokolica, tekvica cuketa atď atď... Nikdy neskúšal samotný zemiak napríklad. Neviem ci je to tým, že ich mal "chutnejšie" alebo mu proste len chutilo.
Ale teda sú deti co sú veľmi slabí jedaci a do roka majú prevažne len mlieko, čo je úplne ok keďže mlieko by malo byt do roka hlavnou výživou.
Ja by som len skúšala a ponúkala každý deň. Ja keby len lyžičku spapa. Dávala by som každý deň.

oceanahory
6. nov 2024

Urcite pokracuj v skusani, ak by si povolila, tak by to bolo casom este horsie. Drzim palce!

ivangeline
6. nov 2024

Po 4tom dietati to uz neriesim. Ked ma dost mlieka, iba ochutna. Tak to proste je. Po zobudeni ked hodinu neje, tak treba skusat. Zje zvycajne babo viac. Ale ja dojcim pred spanim a po spani. :D

luciaruz
6. nov 2024

Tak ja som z tých šťastných, od druhého dňa prikrmovania moja malá spapa všetko, celú mysku, všetko jej velmi chutí. Uvidime do kedy😆

oblecenie99
6. nov 2024

Spomínam si najmä na to, ako som zháňala zdravú zeleninu, ovocie a mäso, potom som to bšetko pekne nakrájala, uvarila, trpezlivo skúšala, on vypľul, nechcel, vyhodila som a takto to išlo dookola. Kým som raz zo zúfalstva nechytila do ruky takú fľaštičku, ktorú sme dostali os švagrinej, bol to tuším HIPP, a tekvica. A on sa zalizoval až za uši. A tam som vtedy pochopila, že na to celé pôjdeme asi trochu ináč.. :D

marianarem
6. nov 2024

Mojmu nechutilo tiez nic. Prve, co mu zachutilo, bol zemiak s hraskom. Potom zacal byt oblubeny aj taky ze zemiak+spenat+zltko+UM. Celkovo sa ale s jedenim nikdy nepretrhol, jedol daleko pod tabulkami a aj doteraz (5r) ma male porcie oproti inym detom. Aj je vyberavy.

oblecenie99
6. nov 2024

@marianarem Ja stále tvrdím, že to (ne)jedenie vidno od začiatku 🫣 máme to veľmi podobne doteraz

nikha2809
6. nov 2024

@marianarem môj do roka jedol prikrmi krásnej vždy všetko, porcie ako pre dospelého.Po roku sek a nezje doteraz skoro nič, bude mať 5.

milka1988
6. nov 2024

Môjmu nechutilo nič do roka. Skúšala som všetko možné aj nemožné ale píl len mlieko. Takže fakticky prikrmy ani nemal a po roku začal rovno jedla 😁 asi mu nechutili čisté prikrmy bez chuti