Mamicky,
kolkokrat do tyzdna varite mäsko svojim detickam a ake? Mame 7,5 mes. dakujem
meso fakt? to ja som zacala davat ked mali asi 10 mesiacov....
@verronicka ja davam 6 dni v tyzdni, 7. den vajecny zltok 😉
5-6 x za tyzden, 1 x by mal byt vajecny zltok...
@verronicka len biele mäso 6x do týždňa, siedmy deň nahradiť mäso žltkom 🙂
@verronicka ja som citala tiez tak ze 6x masko a 1xzltok, ale myslim ze sa nemoze nic stat ak to je aj menej a je niekedy aj bezmasite 🙂
ja davam tak 3-4x za tyzden.
prakticky som davala menej ako pisu knihy, 6x je podla mna vela, my maso nemame kazdy den...snazila som sa 3-4x tyzden 1x zltok
Fú tak to ja robím zle ! ☹ ja dávam mäsko 1x za týždeň max. a 1x žltok. To som nikde nečítala že tak často to mám dávať.
mne vravela lekarka, 5x maso, 2x zltok, ale hlavne je aby bola strava pestra, neda sa uplne striktne dodrziavat vsetky tabulky.
ja som davala iba raz, dva krat do tyzdna
Ja davam 5-6x maso a 1x zltok
naco tak casto maso? ja davam raz, maximalne 2x ale to je uz vynimka.
Me to vychazi 4x maso a 1xzloutek
Dakujem babulky ...a aky mate nazor na mrkvicku? ...ja ju davam dost casto. Akurat ked varim napr.spenat pridam zemiacik ale vacsinou kombinujem mrkvu s niecim 😀 ta s moze davat aj 6x do tyzdna? 😀
@strihalka @ildici12 @monikkak @tortelinka @mimikas @@euka210 @evulilik @liz_lemon @bronia13 @slaviq81 @moon1979
@lucyfuk77 @vonicka @denaalubos
@verronicka aj ja dávam dosť často mrkvičku, lepšie to chutí 🙂 šupnem tam aspoň kúsok
Ja som isla podla slovenskeho systemu a davala 5-6x tyzdenne a lutujem, pri dalsom max. 1 krat za tyzden.
@pallacinka ...a preco lutujes?
@verronicka Pretoze som si spatne uvedomila, ze to bola hlupost. Bielkoviny a zelezo sa daju ziskat aj z ovela plnohodnotnejsich surovin, ktore nezatazuju traviaci system a nehniju v crevach. Nehovoriac o rastovych hormonoch, antibiotikach, atd. v kupovanych masach (takze ked teraz uz davam maso tak vylucne domace, kupovane uz aj ja malokedy zjem).
baby vy naozaj jedte 6x tyzdenne maso ze tym malym krpcom to tolkokrat davate? podla mna je to prehnane, clovek predsa neni masozravec...
@verronicka - lol kamoska to tak robila a potom sa cudovala, ze jej dieta malo doslova oranzove usi 😀 😀 Prilis vela vitaminu A skodi, proste prehanat sa nema s nicim... a k tomu mäsku, my sme mavali 2x do tyzdna, 2x do tyzdna rybu (od 10 mesiacov), zvysok veggi 😀
ja som striedala, jeden deň zeleninku, druhý deň mäsko, a zakaždým som dávala iné. A potom som to kombinovala spolu.
@ildici12 Presne tak, ja nechapem, kde sa toto slovenske odporucenie berie, mna tu vsetci vysmiali, ked to poculi, vratane nasho pediatra.
@verronicka ja mam taku brozurku o prikrmoch, a tam je, ze 6x do tyzdna