Ako casto sa dojčí pri príkrmoch?

danianela
21. sep 2019

Ahojte , mala ma teraz 7 mesiacov , je kojená. Príkrmy som zacala davat chvilu pred ukončením 5 mesiaca . Teda mala skoro 6 mesiacov. Davam na obed zeleninové, masové . Poobede niekedy ovocie. Problem je v tom, ze kojím ju vtedy ,ked ide spat. Spáva tak po polhodine každé 2,3 hodiny. Uspavam ju na prsníku a hojdam ju, proste od malička mame problem zaspinkat a toto je teraz nas účinný spôsob. Ona sa inak uspať neda. Otázka je,ze ako ste vy riešili kojenie a papanie. Ja sa velmi bojim toho, ze postupne ako bude papat viac jedla ,nebude chciet sa tolko dojčiť ,ako ju uspim. Alebo budem len pridávať ďalšie jedlo a kojenie ostane tak časté ako je? Najradšej by som bola ,aby sa naučila zaspávať nejak sama , ale to je pre mna utopia takze som sa zmierila s tym, ze ju budem musiet dojčiť na spanok. Ide len o to , ze nechcem , aby sa prejedala mojho mlieka len preto , aby zaspala. Neviem, ako casto sa dojčia deti, ktore uz papáju jedlo .

nasersitto
21. sep 2019

Ziadny problem neboj, postupne bude aj menej spavat, moja ma rok a uz spava dlhsie cez den len 2x, niekedy len raz, okrem toho dojcit sa chce stale aj ked prave zjedla kopec prikrmu 🙂 materskeho mliecka sa neda prejest si myslim.

lindusss2016
21. sep 2019

Zvytocne sa nad tym zamyslas, riesis a snazis sa planovat. Dojci tak casto, ako casto to dieta potrebuje. Do roka je pre nu aj tak mlieko prioritna strava a s prikrmami sa len zoznamuje

danianela
autor
21. sep 2019

@nasersitto
@lindusss2016 Dakujem,ukludnili ste ma, take nieco som si aj myslela len rozum stale nieco riesi🙂

siska53
21. sep 2019

@danianela to je individualne
Starsi, strasne rad papkala a ako zacali prikrmy, tak coraz menej mlieka pil.. skor len rano a na uspatie - poobedne a vecerne..

Dcera, ta zas prikrmom vela nedala, nuz sme sa nadalej dojcili na poziadanie.. ale napr.poobedny spanok po roku uz bol taky, ze do kocika v predsieni a zaspala bez dojcenia, hoci i ak behala za mnou dost vela.