Ahojte chcem sa spytat,ze ked zacnem prikrmovat ako casto sa dietatu dava vyziva(za den)?
ano, na obed zeleninku
jeden druh zeleninky na obed. dalsiu zaradit, az ked sa pocas 3 dni nevyskytne ziadna reakcia. Aby v pripade alergie bolo jednoduche vylucit alergen, takto postupovat s kazdym novym druhom. Zavadzat vzdy len jeden a tri dni ho pridavat k uz odskusanym.
začina sa vždy len jednym jedlom
my sme tiez zacinali prikrmom najskor na obed, teraz uz obcas aj poobede mi zje ovocie,napr.jablcko uvarene, alebo banan,a vecer dam obcas kasicku.Ale kojim stale.
ja som zacala davat zemiacik tri dni za sebou v case obeda a dnes som dala brokolicu ,tu chcem dat este zajtra a pozajtra uz spolu zo zemiackom.....potom postupne pridam mrkvu a inu zeleninu,ale novu zeleninu vzdy pot troch dnoch....aby som popripade vedela co mu nerobi dobre.Postupne budem pridavat masko......mame problem zo zelezom a doktorka mi to doporucila.S ovocim chcem zacat neskor.....aby si nezvykol na sladku chut a to by som chcela davat rano alebo na olovrant.No a dalej sa uvidi 😀
na obed a radsje zeleninu, ovocie az neskor..tak po mesiaci
Má sa skôr začať zeleninkou,aj to iba jedným druhom,napr.mrkvu.V prvý deň dať tak 3lyžičky,aby si zistila či nebude mať alergiu,ďalší druh sa pridáva tak po 2-3dňoch,zas len zopár lyžičiek.To bude vlastne polievočka na obed. II.príkrm sa dáva ovocný,tak isto ako zelenina najprv jeden druh,po lyžičkách,a postupne sa pridávajú ďalšie druhy po jednom.To bude vlastne desiata.Medzi prvým a druhým príkrmom keď sa pridáva by mal byť prestoj aspoň dva týždne,my sme to dostali takto od Primárky Viciánovej z Bratislavy.
@mama_davidka odporucam tieto stranky: www.kojeni.net velmi kvalitne a do detailov spisane ako zacat prikrmovat 🙂
zo zaciatku raz za den, okolo obeda