Ako často môže jesť 14 mesačné dieťa Pribináčika?

lenka2005
1. okt 2016

Ahojte, vedeli by ste mi poradit, kolko pribinackov moze dieta (rok a 2 mesiace) zjest naraz/ 1 maly, 1 velky alebo viac/ a v akej intenzite, nakolko tvaroh zatazuje oblicky. V zasade som bola proti tymto kremikom, ale moje dieta mi nechce jest. Zvykol si na obed po pol rocnom snazeni (zeleninovy, zeleninovo-maskovy), ale inak mi odmieta vsetko, co mu davam. Zo zufalstva som skusila pribinacek, nakolko mliecka uz tolko nemame, a niecim ho nakrmit musim. Pribinacek mu velmi chuti, zjedol by mi, kolko by som mu dala. /Jogurty s ovocim, smotanu kyslu, odmieta/. Teraz mu davam tak 2krat, az 3 krat do tyzdna na desiatu, bud 1-2 male, alebo 1 velky.Prosim vas, kolkokrat mu ho mozem dat? Kazdy den by bolo zrejme velka zataz na oblicky, ale 2-3krat do tyzdna moze? Neviete mi poradit? Dnes som mu robila domaci - tvaroh+ smotana+ vanilka+ zbastil cely. Dakujem

sibalka21
1. okt 2016

Moj maly je 1 velky kazdy den na desiatu a ma 1 a 2 meiace... Samozrejme mu to stale nechuti to iste, tak sem tam mu dam iny jogurt a potom zase pribinacka

martina833
1. okt 2016

Neviem síce odpovedať, ale dcérka je tiež slabý jedák a chutí jej biely jogurt s javorovým sirupom alebo s trochou granka- podľa mňa lepšie ako pribináčik zahustený neviem čím.

dominikav123
1. okt 2016

@lenka2005 nechcem mudrovať ale ak bude miesto jedla dostavať sladkosti (co pribinacek je) tak sa normálne jesť nenaučí este dlho. Viem, mali a stále mame taký prípad v rodine a dopadlo to nedobre.
Fakt radšej ten domáci, 2 krát do týždňa mu to neublíži.

blue_eyes
1. okt 2016

Ludia dajte tym detom poriadne najest ;)

bosoriak
1. okt 2016

@lenka2005 Presne ako pisu predo mnou. Dosledkom slabeho jedenia bude len to, ze bude hladny. Nezje obed, zje olovrant. Zjavne nema nejaku vaznu poruchu, ked pribinacika zje, vsak 🙂

Pribinacik je plny cukru a konzervantov, ako raz za cas OK, ale kazdy den ani nahodou. Ak ho naucis, ze nemusi zjest obed, ale namiesto toho si da nieco sladke, potom budes o pol roka pisat, ako nechce jest nic ine, len pribinacika. A o dalsi rok budes pisat, kde najdes dobreho zubara. A o dalsieho pol roka o tom, ako lekar musi davat synovi rastovy hormon, pretoze slabo pribera.

Ty rozhodnes o tom, co ide na stol. Syn o tom, kolko toho zje. Je to jednoduche. Moje decka boli odjakziva slabi jedaci, ale ani ma nenapadlo davat im nieco ine ako normalne jedla. Doteraz mavaju take fazy, ze nezjedia obed, lebo "nechuti". No nechuti, OK, nutit ta nebudem, ale najblizsie jedlo je olovrant za 3 hodiny, dovidenia.

Ak nema zdravotny problem, nie je jediny dovod vylucne prisposobovat jedalnicek jeho chutiam. Je len logicke, ze bude jest radsej pribinacika ako mrkvu s masom, vsak. 😉

Drzim palce.

kindervajicko
1. okt 2016

Tie, ktore to davate malym detom, citate aj zlozenie? Ked pises, ze zjedol ten domaci jogurt, tak preco nedavas ten?

minka2206
1. okt 2016

Ked uz nie domaci, tak namiesto pribinacika by som zvolila radsej lipanek - je bez konzervantov, len tvaroh, smotana, cukor, vanilka, pripadne kakao atd... maju ich v bille a v tescu 🙂

zenulkaaa
1. okt 2016

Pribináčik raz za čas, ok. No kadžodennému podávaniu by som sa vyhla, je to len umelina plná cukru. Ked už ti nechce jest skus rôzne zdravšie náhrady takejto pochuťky, napr. Matylda alebo Lipánek, ti maju dobre zloženie.

siska53
1. okt 2016

@lenka2005 fuha,ten by som casto nedavala,resp.vobec. Ked som ho ochutnala,povedala som si,ze nie..to teda nie..je nechutne mastny.. Nadibsu uz dost velky,ale jedia ho len,ked ho dostanu od niekoho ineho. Co je mozno 2x do roka,aj to nie som nadsena.
Takze skus radsej lipanka alebo domaci -tvaroh,biely smotanovy jogurt s kvalitnejsim cukrom.
A mozni by som skusila domace natierky s chlebikom. Vapnik a bielkoviny su aj inde,nielen v mlieku a mliecnych vyrobkoch.

juhseverzapad
1. okt 2016

Nič sa nestane, moja najstaršia od 6 mesiaca denne aj 4 zjedla.

esther03
1. okt 2016

@lenka2005 radsej mu vyrob pribinacka doma 🙂

miamar2
1. okt 2016

pribinacek je tazky aj pre mna ako dospelu,mlieko netolerujem...skor by som mu zaradzovala kyslomliecne vyrobky postupne,mozno mu zachutia nejake...as u iste zdravsie ako pribinacik

lenka2005
autor
1. okt 2016

@martina833 vdaka, dnes som kupila javorovy sirup, lebo ten som este neskusala, s ovocim mi jogurt nechcel, zjedol max 2 cajove lyzicky, tak uvidime.

lenka2005
autor
1. okt 2016

@dominikav123 no aj ten domaci nie je nic moc, ked sa tam miesa smotana na slahanie... mozno len mensie zlo, ako kupeny

lenka2005
autor
1. okt 2016

@minka2206 prosim ta, kde sa daju kupit tie kremiky? asi som ich este nevidela, resp. nic mi nehovoria. vdaka

monciky
1. okt 2016

@lenka2005
skus aj niekedy kupit cesky Lipanek, ja kupujem aj smotanove jogurty, obmienam to

lenka2005
autor
1. okt 2016

@siska53 on s mliekom nema problem, praveze nic mu tak nechuti, ako mlieko... stale si pyta...

majaxy
1. okt 2016

Fu ha....nechapem..ked dieta nechce moje mlieko,tak sa tam niečo deje....sú maminky čo krmia do 2 -3rokov. Ja nepatrím k nim, ale dieťa potrebuje nejaku stravu..

moni244
1. okt 2016

@lenka2005 cize radsej mu das sladke jedlo, len aby jedol? No tak to vela stastia

lenka2005
autor
1. okt 2016

@majaxy prepac, ja nechapem komentu 🙂 on moje mlieko chce, ale vacsinu prikrmov odmieta.

sense
1. okt 2016

je mi jedno co si kt. mamicka dava dietatu, ale necudujem sa ze dieta odmieta zeleninu, masko a normalnu stravu ked je nauceny na sladke...

tetapetra
1. okt 2016

@lenka2005 moje dieta jedava pribinaky, termixy a biele jogurty. Na termixy je maniak. Je to od 6m. Domaci pribinak ziadna slava, nakolko v smotane na slahanie je tolko humusu, ze by si cumela.

tetapetra
1. okt 2016

@lenka2005 zabudla som sladkosti nemusi a papa uplne v pohode 😉

majaxy
1. okt 2016

@lenka2005 tak je úžasné že tvoje mlieko chce,a dalej? Príkrmy len skúšať, otázka?

lenka2005
autor
1. okt 2016

@moni244 veelmi nerada mu ho davam, preto som tu hodila aj tuto temu, co mi poradite. doktorka mi stale vravi, ze dieta uz potrebuje aj inu stravu prijimat, ako len mlieko, takemu dietatu uz nepostacuje... ona mi tvrdi, ze ma papat vsetko, tak skusam vsetko, neverila by si, kolko ma to stoji namahy, nervov a vsetkeho kazdy den mu nieco varit a on mi zatne zuby a neotvori usta... jedine na ten pribinacek mi ich otvara ako vrata... viem, ze pribinacek je nezdravy, preto som pytala nazor, ci mozem aspon raz do tyzdna dat, alebo ci mi nieco ine neporadite... a len pre predstavivost, co vsetko som uz viac krat skusala a odmieta? biele jogurty so vselijakym cerstvym ovocim, kyslu smotanu, acidko, chlebik s maslom a tvrdy syr, detska sunka / Tu som skusila len 2x, lebo tiez zlozenim nie som nadsena/, kuskus, pseno, puding, kukuricnu kasu, psenicnu kasu, pohanku, pohankovu kasu, ovsene vlocky, a kasu z nich atd atd... z ovocia mi zje max par hryzkov jablka a cucoriedky, ... ano vacsina mamiciek ma urcite hned precitanim temy odsudila za zlu matku, ktora dieta krmi pribinackami... :(

moni244
1. okt 2016

@lenka2005 a kedy a ako si zacinala s prikrmami? Nikde nespominas zeleninu. Tak sa necuduj, napises, ze nechce jest a zaroven, ako casto moze pribinacika

sense
1. okt 2016

@lenka2005 ked nezje prikrm na obed skus mu ho dat aj na olovrant namiesto toho pribinaka ked zje len lyzicku dve,....ale raz som niekde citala ze dieta resp clovek by mal az 15x nieco ochutnat aby si na to zvykol....take male dieta sa nenecha samo vyhladovat... ani moja nezje vsetko ale napr. nezje ani pribinaka za 3,5roka zjedla dve lyzicky a aj tie vyplula , ked jej to raz babka doniesla....takisto aj zeleninu....o tej nepises nic...a dolezite je aby ste jedli spolu ked bude dieta vidiet ze to jete aj vy rodicia skor ci neskor ochutna...nevidim problem v tom ze dieta dostane raz za cas pribinaka , ale nie stylom nezje obed tak mu dam pribinaka lebo toho zje, deti su male ale uz v tom veku su dost inteligentne na to aby vedeli ako dosiahnut u rodica to co chcu alebo sa o to aspon pokusajuu a je len na nas rodicoch ako sa k tomu postavime....

dkethe
1. okt 2016

1 kelimok rozdeleny na 3 porcie je mensia zataz ako 1 kelimok v 1 porcii raz do tyzdna. Pre nas dospelych to asi znie hnusne, ale neda sa pribinak lyzica zamiesat do normalneho jedla? Zemiaku, psena, jablka atd... ? 🙂 a tak ho oklamat

majaxy
1. okt 2016

Píšem v hlúpych otázkach...Podla mna a to nie som pediater, to dieťa potrebuje aj inu stravu...Na začiatku sa bude vzmahať a protiviť, sú to prenho nové veci,ale potrebuje vitamíny a inú stravu, ked to dieťa nie je čisto dojčiace

lenka2005
autor
1. okt 2016

@moni244 zacinala som presne podla rad detskeho pediatra, od pol roka v malej davke po lyzicke zeleninou, potom som pridala po 3-4 tyzdnoch pridavat biele maso a po 3-4 tyzdnoch ovocie.
V uvode som pisala, ze na obed mi papa zeleninovy, resp.zeleninovo-masovy prikrm, ktory vacsinou cely nezje a ten ma potom aj na veceru. striedam vsetku zeleninu- mrkvu, petrzlen, zeler, kalerab, brokolicu, karfiol, spenat, s ryzou, zemiakmi, alebo cestovinou, + 4 krat do tyzdna k tomu masko morcacie prsia, alebo kuracie. 1x do tyzdna vajicko. Problem mame s ranajkami, pretoze chce len mlieko, nechce pecivo s natierkami, ani kase, na desiatu chce len mlieko, na olovrant chce len mlieko aj na druhu veceru chce len mlieko a v noci sa mi este budi, v dobru noc 2-3 krat na mlieko a v zlu noc aj viackrat...