Ako často jedia vaše deti?

16. apr 2021

Ja viem že je to individuálna otázka. Ale svokra by do môjho syna (4r) pchala každé dve hodiny niečo a potom sa sťažuje že maly nič neje. Ja som za to aby papal aspoň po 3 hodinách a sú preto kocikedy konflikty. (Byvame spolu) Neustále mi vraví že kedy mu chcem dať jesť že už dlho nejedol a vraví to takým vyčítavým tónom že som hrozná mama že ho nechavam hladovať a kedy sa uráčim mu dať jesť. Maly si vie pýtať aj sám ale keďže je slabý jedák tak to je naozaj zriedkavé takze väčšinou je iba vtedy keď dam pred neho tanier

asia83
16. apr 2021

Keď im chutí. Pri dcére, slabý jedák, by som tie každé dve hodiny uvítala. Ja práveže nakazujem mame aj svokre, nech im všetko dávajú jesť a núkajú. Deti rastú neustále, preto vítam každé jedno sústo. Moje vedia, kedy im stačí, takže toho sa nebojím. No vy ste iná a je to vaše dieťa, vaša svokra by mala rešpektovať vaše požiadavky. Avšak aj tie treba prehodnocovať, ono totiž niekedy mať pravdu aj nemusíte. 😉

radkaradix
16. apr 2021

Náš má skoro 2,5r a od narodenia sa snažím dodržiavať, aby jedol cca každé 3 hodiny, lebo už ako bábätko si to sám tak nastavil a pýtal presne každé 3 hodiny. Musí mať čas aj na trávenie.. sama na ňom vidím, že sa lepšie naje na obed a na večeru, keď nevyjedá počas dňa keksíky a pod. Čiže papá raňajky o 9h, vonku 1-2 keksíky, ale nie vždy, 13h obed - spánok - 16h ovocie (banán a jablko), 19h večera. Viac netreba a popravde ani nie je kedy, veď stále beháme po vonku..

felicita027
16. apr 2021

5x okolo pol 7 ranajky, okolo pol 10-10 desiata, medzi 12-13 obed, 14:30-15:00 olovrant, 18:00 vecera, niekedy si vypyta okolo 19:30-20 aj 6 chod pred spanim (nejake ovocie alebo mrkvu)

bafka
16. apr 2021

Poznám mamičku, ktorá chodí a malým k psychológovi, lebo jej mama nútila stále čosi malému jesť a malý k tomu dostal taký odpor, že už nezjedol ani to úplné málo, čo dovtedy jedol. Môj od roka zle jedáva, máva raňajky, obed, večera. Medzitým ovocie, nič viac. Keď spapa pekne obed, dám mu nejakú sladkosť, ale ozaj len kúsok, na 2-3 hryzy. Keby ku dávam klasika desiatu, obed mi mi nejedol. Vyskúšané. Keď do neho napcha niekto výživu okolo 10tej, obed mi zje o 16tej. Ono fakt záleží od dieťaťa. Ale nútenim človek svoje nedosiahne, akurát to začne viac odmietať.

lenkakravcova
16. apr 2021

Nie je dôležité koľko do neho tvoja svokra pcha jedla ale je dôležité to aby v 4r vedel a mohol vyjadriť ci chce ešte jest, je hladný alebo už najedeny, prejedeny.
Dieťa by malo jest keď je hladné a malo by si v tom veku už vedieť o to aj patrične požiadať - ale rovnako aj odmietnuť keď je najedene.
Ak má normálnu hmotnosť, nejaké tabuľkové limity by som neriešila.

nerko
16. apr 2021

Ahoj. Ja mam 4 rocnu slecnu. Den, ked sme doma vyzera takto. Rano mlieko, pecivo, sunka, syr. Doobeda jogurt. Obed polievka a druhe jedlo. Ak zje vela polievky, tak druhe az po hodine davam. Poobede mlieko. Ovocie alebo puding. Vecera bud nejaka tepla rychlovka, pripadne z obedu co ostalo, alebo sucha vecera. Obcas si nejaku sladkost uchmatne. Ked takto papa, tak aj pribera. V skolke je to horsie. Rocne by malo dieta pribrat 2-3 kg.

ivangeline
16. apr 2021

Ja mam 2r..a papame ranajky,desiatu,obed az po spanku, veceru. Medzi tym vacsinou nic. Vodu. xDD Ma dni kedy papa viac,dni kedy zje malo... Moja rodina je na tom rovnako... mama a babka.. tie by davali detom nonstop nieco. :D Esteze byvame daleko.