Ahojte,
potrebovala by som poradiť ohľadne zmrazovania príkrmov. Rada by som si ich navarila na celý týždeň, zmrazila a v prípade potreby vytiahla a zohriala. Aké máte skúsenosti so zmrazovaním a uskladňovaním v mrazáku? Dnes som napr. robila brokolicu, zemiak a kuracie mäso na kašu, myslím, že to určite môžem zmraziť, ale ohľadne ostatných príkrmov, napr. ryžových atď vôbec neviem. Máte nejaké tipy, rady, postrehy čo a ako sa môže zmrazovať a ako dlho skladovať? Ďakujem za rady
zemiaky sa nemaju mrazit a ani smotanove veci, inac v poho,,, a pokial je to skladovane pri spravnej teplote tak kludne aj par tyzdnov v mrazaku.... ale asi je lepsie mrazit jedla bez priloh a tie potom dovarit
Ja som mrazila napr,rizoto,nakockovane uvarene maso,zeleninu,polievky,vsetko kde nebolo vajce a smotana....no a ked sme varili,co mala nesmela,len som ohriala vo vodnom kupeli a bolo 😉
zemiaky, vajce nezmrazuj..ostatne mozes, rozmrazuj vo vodnom kupely, sem tam sa da aj v mikrovlnke, kazda potravina ma svoju trvanlivost aj pri mrazeni, ale par tyzdnov vydrzi kazda
Ja som raz skúsila zmraziť zemiak so špenátom. Keď som to potom vytiahla, tak ten zemiak mal takú divnú konzistenciu a všetko som vyhodila. Odvtedy mrazím len polievočky. Tuhú stravu som väčšinou varievala každý deň čerstvú. Mäsko (kuracie, hovädzie, morčacie) som si vždy keď sme ho kúpili naporcovala na kocky a každú jednu kocku zvlášť som zabalila do sáčku a dala do mrazáku.
ja nic nemrazim, ani nechladim, varim vsetko cerstve kazdy den, aj kase, aj zeleninku, neako odstate sa mi nepaci,,,, cerstve je najlepsie 😉
ako písali bab y vyššie, nemraz určite mlieko ani vajcdia, ja sm si varila z čerstvého masa a zeleniny príkrmy, zmixovovala som a mrazilla .) ked som nestíhala variť, vytiahla sm z mrazáku, aj po mesiaci 🙂
Môžeš zmraziť takmer všetko, len ak do príkrmu dávaš aj mlieko, tak ho tam nepridávaj pred zmrazovaním, ale až po rozmrazení. Ja zmrazujem aj pokrmy obsahujúce zemiak a neprídu mi divné, len si všetko vopred popučím do stavu, v akom to budem po rozmrazení podávať. A ešte žĺtok, ten tiež pridávam až po rozmrazení 😉 Jediná zásada je, že čerstvo uvarený príkrm treba zmraziť čo najskôr po jeho vychladnutí 🙂
Baby, počula som ze varený špenát sa nemôže mrazit lebo bude vraj obsahovať nejaké jedovaté látky, ale na nete som sa nič také nedocitala. Vie niektorá o tom niečo?
@martagritt špenát by sa mal jesť čerstvý, najlepšie hneď po uvarení, lebo ďalším prihrievanim sa dusičnany v ňom menia na dusitany, čo môže vyvolať napríklad problémy s dýchaním. Aspoň tak som to našla ja. Skús ešte pogooglit 😉
@delmondo Ďakujem, pre istotu len čerstvý. Nebudem nič riskovať.