Ahojte.Kedy zacinate s pripravami na vianoce myslim stromcek kedy zacinate zdobit ci mate umely alebo zivy ,kedy zacinate s pecenim medovnickov,atd.
u nás sa vždy zdobil až na štedrý deň🙂 alebo deň pred
Koncom novembra ideme s deťmi vybrať živý stromček, ktorý potom necháme na terase.. dovnútra ho dávame z 22 na 23.12 donesie ho akože vnoci vianočný anjelik a postaví ho do stojanu a urobí svetielka, aby deti mohli ozdobovať.. (minulý rok mi preskočilo a dali sme ho už od Mikuláša.. až keď bol ozdobený som si uvedomila že je to moc skoro.. prežil. Ťažko ale ešte mal nejaké ihlicie na nový rok) medovníky pečieme v novembri, prvé dávky aj tak všetko deti zjedia, takže pečieme vždy keď je čas znova a znova, na to sa deti tešia najviac.. darceky tiež november, december, postupne bez stresu..
@hrajka mame umely stromcek a zdobime ho tak den pred vianocami a medovnicky pecieme na Mikulasa a potom ich do vianoc zdobime 🙂
Minulý rok sme prvýkrát oslavovali traja. Stromček sme postavili deň ore6d štedrým dňom aby som nestresovala a všetko v ten deň postíhala. Stromček umelý, pečieme vždy tretiu adventnú nedeľu a to celý jeden deň.
Večerali sme všetci spolu, čas sme prispôsobili malému aby bol vyspinkaný (mal pol roka). Tento rok to urobíme znovu akurát synovi kupujeme kutilský stolík tak ho nedostane zabalený v krabici ale asi postavíme o deň skôr nech sa z neho hneď teší 🙂
@xjakubikovak aj u nas den pred nanajvys dva dni
@hrajka mame umely, zdobime niekedy pred Vianocami, teraz budeme asi ten vikend pred Vianocami, chlapci si uz pytaju stromcek. Medovnicky pecieme zaciatkom decembra a hned aj zjeme. 🤣 Takze pecieme este tak 2x. Este robim nepecenu roladu, zvysne zakusky mam od mamy, dam do mrazaku a postupne vyberam, mama toho vzdy vela napecie, my vela zakuskov nezjeme, tak zbytocne by som piekla cely plech. 🙂
@hrajka Ja Vianoce milujem, ale nemám rada predčasné prípravy, lebo potom to podľa mňa stráca to čaro. Keď som bola malá, stromček sa zdobil vždy až na Štedrý deň. V rámci bezstresových Vianoc ho u nás doma zdobíme už skôr, ale nie skôr, ako 2 dní pred Vianocami. Čo sa pečenia týka, tiež pečiem len pár dní pred Vianocami, nemám rada staré koláčiky.
A ešte som zabudla, stromček máme vždy živý.
stromček umelý, hoc mám lesy a hory takmer za domom - ozdobíme max 2 dni pred Vianocami....pečiem 2 dni pred Vianocami - ale len 4-5 druhov zákuskov...
Pred štedrým večerom mame a celý život živý veľký stromček.žiadne umeliny.
Mame živý, nechcem kefu umelú. Zdobime niekedy okolo Lucie.