Ahojte
Aké syry dávate od 12 mesiacov?
Ďakujem
Ja som moc nedavala, alebo v obmedzenom mnozstve tvrde syry (Gouda, Eidam, emmental, Comté...) z pasterizovaneho mlieka. Velmi zriedkavo tvaroh. Maju vysoky obsah bielkovin a take male deti ich potrebuju malo (20-30g/denne). A osobne som sa vyhybala vsetkym syrom, ktore obsahuju tavne soli (typ Kiri, Vesela krava, karicka, bambino...) ale viem, ze su dost popularne medzi mamickami
@natalia_lowi Moj chce iba emental.
Starším dvom lucinu, eidam... Iné nechceli, najmenšej som začínala s lucinou a v 9m s parmezánom na cestoviny a teraz je z nej syrová kráľovná. Okrem leerdameru zje akykolvek.
Ja som začínala s mozzarellou či už to klasické v sáčku, alebo aj tehlu mozzarellu niekde mávajú....je tam menej soli ako v klasických.aspon mne to takmer išlo....😉
@natalia_lowi lucinu, tvaroh, babybel syr.
@natalia_lowi davala som.lucinu, cottage cheese a mozzarelu. Neskor ak tvrdy platkovy, ale malo.
@natalia_lowi chedar alebo mozarella. Tavene syry nebudem davat ... az ovela neskor.
lučinu a jemný tvaroh 🙂alebo raz za čas dám aj eidam alebo goudu 😉 veľa mamičiek, ktoré poznám dáva aj mozarellu ale tá mojim deťom nechutila 😀