Dajte nejaké tipy inšpirácie alebo nech sa zasmejeme že natom niesme tak zle :D 🙂
Naše majú 3 roky a 1,5 roka a už neviem čo variť aby to zjedli. (Odkedy je teplo nechcu jesť nič len jogurty 🙈)
Boloňske cestoviny a vyvar. A jogurt a banana.
@hruska91 nám 7 a 2 ročného.
Starší keď bol menší zjedol pečivo s maslom a šunkou, zemiakové placky, špagety,pudingy,jogurty,paradajkovú polievku... no teraz ani za svet😠
Mladší ten zje všetko okrem sladkého pečiva
Ale tak u nás fičia polievky,palacinky,pizza,lievance,rizoto,hranolky,opekané zemiaky,prívarky,rezance alebo šúľance s makom alebo tvarohom, párky,donuty,tousty...
Polievky zjedia všetky, potom palacinky, rybie prsty, potom šúľance so strúhankou, langoše, knedle ..kukurica je topka.
Joguety miluju. Aj polievky ale to zas nejem rada ja.. Ak vsetko mliecne a sladke. Aj ovocie zjedia aloro vsetko,hlavne malinke veci a velaaa. Chrumky vsakovake. Rizota. Cestociny. Menej masa,zeleninu a exotiku...ale ak spravne zapracujem alebo necham hladovat 4/5h,zjedia aj to. ;)
Naša 1,5 ročná miluje cestoviny na všetky spôsoby, len musia byt take že si ich vie chytiť do ruky, pri špagetách sa rozčuľuje 😅, potom rizito, banánové lievance, žemľovku, jogurty, parky, šunku, pečivo, ovocie (najnovšie fiči na ribezliach priamo z krička 😋) zje aj rôzne polievky ale robí drahoty a tým že chce jesť sama s lyžicou tak väčšinou to skončí nervami a plačom 🤷♀️
4 rocna- Palacinky, lievance, paradajková polievka, domáce burgre, domácu pizzu, parene buchty. A miluje šaláty, činska kapusta+paradajka+uhorka+kukurica pokvapkana olivovým olejom(a rôzne kombinácie). Najobľúbenejšie jedlo sú zemiakové placky🙄 to nerobím často. Ona sa toho nevie dojest. Keď nemám nápad a spýtam sa jej tak odpoveď -nalesniky. (Tie placky)🤦
@hruska91 moji v tom veku žili len na mäsku s ryžou a slizikovej polievke, teraz je to už lepšie, obľúbené u nás sú aj palacinky, špagety, guláš a snicle 🤪
@nikpa ako keby som čítala jedálniček môjho dieťaťa 🤣🤣🤣
Ešte zje aj palacinky a v škôlke krupicovu kašu, ale len bez masla a granka, len tak samotnú...
@magdalenkad no, aspoň sa moc nenavarime 🤷 čo ma teda v tomto prípade neteší ale tak časom sa to snáď zmení
@hruska91 v decembri celodenne vysnivane menu medovnik, a teraz zase krupicova kasa na ranajky, obed aj veceru. Ale ma tu smolu, ze nedovolim 😅
Co zje vzdy - kuracie stehno s ryzou, kompotom, bryndzove halusky, cuketove placky, parene buchty, ovocne gule, kysnute kolace, cestoviny s vajickom, chleba vo vajicku, biely jogurt s ovocim ci piskotami.. Ale varim roznorodo, aj jedla, ktore nema zrovna megaoblubene. Ale take, ktore viem ze 100% jest nebude, ale s manzelom mame na ne zrovna chut, kombinujem s polievkou, ktoru urcite zje. Ma rad karfiolovu.
@nikpa to veru nie, nenavarime..z polievok len vyvar a paradajkovú...že mu to nejde hore hrdlom ešte, sa čudujem 😁
No časom...ale kedy? Vraj v škôlke sa to zmeni, mi tvrdili...moje dieťa je výnimkou 🤣
Si sadne na stoličku a pozera na ostatné deti ako jedia 😄
Ovocie a obed špenát
Spagety slizikova polievka ryza a langose 😂
@hruska91 lievance z kyslého mlieka alebo banánové lievance. To je topka u nás. Ale môj zje všetko,takže asi tak. Skús cez horúčavy robiť ľahké jedlá, ovocný šalát s jogurtom,