Aké produkty/značky pri alergii na mlieko?

23. sep 2022

Ahojte maminy, malému (2,5) zistila doktorka z krvi zvýšené hodnoty v rámci alergii na mliečnu zložku a ešte vyššie v ramci intolerancie laktózy. Testy sme dali robiť kvôli žihľavke, ktorá sa objavila zo dna na deň. Okrem toho žiadne tráviace problémy nemá. Najskôr máme úplne vysadiť mlieko a uvidíme ako dalej. Viete mi poradiť aké produkty a značky teda môžeme kupovať? Mlieka viem, ze rastlinné, dopĺňať bielkoviny zeleninou. Na soju su v súčasnosti dosť kontroverzné názory. Cim nahradiť jogurty? Maly zbožňuje čistý biely smotanovy jogurt. Klasické maslo by som nahradila zeleninovymi natierkami. Niečo miesto smotany existuje? A sú nejaké značky, ktoré nie su až také drahé? Dakujem za rady

katkine_terapie
23. sep 2022

Maslo Naturli (maju aj v Tescu), jogurty kokosove Plantum (Lidl), smotana na varenie - pouzivam mandlovu z bioobchodu a mlieko rastlinne (ryzove, kokosové , mandľové) z DM. Su aj ine, samozrejme, ale tieto nam chutia najviac.

tamvtme
23. sep 2022

V dm maju od Alpro smotanu sojovu aj ryzovu, v Lidli zas kokosovu, aj vegan syry som tam videla, aj ked uorimne, zlozenie som nepozerala

stormie
23. sep 2022

Pri mliekach pozor na obsah cukru, ja si preto vyrabam doma mandlove a makove (uplne jednoducho a cenovo vyhodnejsie), syry kupujem Nurish, maslo Aslan a smotanu rastlinnu v Kauflande, jogurty si dibrr v Lidli

autor
23. sep 2022

Ďakujem baby krásne za všetky tipy, idem to popozerat 🙏🙏

lamara55
23. sep 2022

Bio rastlinné mlieka kúpite v Lidli, DM, Billa, Kaufland. Vyrobiť si ho však viete oveľa lacnejsie doma.Odporúčam kokosové. Najlepší pomer cena a kvalita je kokosový jogurt z Lidla. Celé regále s veganskými potravinami máte v Kauflande a Tescu. Dajte si webovú stránku vegapo.sk a tam nájdete konkrétne potraviny a v konkrétnych obchodoch 🙂 teraz už ale v každom väčšom obchode nájdete takéto potraviny. Jednota, Kraj, Billa....