Ahojte maminy, malému (2,5) zistila doktorka z krvi zvýšené hodnoty v rámci alergii na mliečnu zložku a ešte vyššie v ramci intolerancie laktózy. Testy sme dali robiť kvôli žihľavke, ktorá sa objavila zo dna na deň. Okrem toho žiadne tráviace problémy nemá. Najskôr máme úplne vysadiť mlieko a uvidíme ako dalej. Viete mi poradiť aké produkty a značky teda môžeme kupovať? Mlieka viem, ze rastlinné, dopĺňať bielkoviny zeleninou. Na soju su v súčasnosti dosť kontroverzné názory. Cim nahradiť jogurty? Maly zbožňuje čistý biely smotanovy jogurt. Klasické maslo by som nahradila zeleninovymi natierkami. Niečo miesto smotany existuje? A sú nejaké značky, ktoré nie su až také drahé? Dakujem za rady
V dm maju od Alpro smotanu sojovu aj ryzovu, v Lidli zas kokosovu, aj vegan syry som tam videla, aj ked uorimne, zlozenie som nepozerala
Pri mliekach pozor na obsah cukru, ja si preto vyrabam doma mandlove a makove (uplne jednoducho a cenovo vyhodnejsie), syry kupujem Nurish, maslo Aslan a smotanu rastlinnu v Kauflande, jogurty si dibrr v Lidli
Ďakujem baby krásne za všetky tipy, idem to popozerat 🙏🙏
Bio rastlinné mlieka kúpite v Lidli, DM, Billa, Kaufland. Vyrobiť si ho však viete oveľa lacnejsie doma.Odporúčam kokosové. Najlepší pomer cena a kvalita je kokosový jogurt z Lidla. Celé regále s veganskými potravinami máte v Kauflande a Tescu. Dajte si webovú stránku vegapo.sk a tam nájdete konkrétne potraviny a v konkrétnych obchodoch 🙂 teraz už ale v každom väčšom obchode nájdete takéto potraviny. Jednota, Kraj, Billa....
Maslo Naturli (maju aj v Tescu), jogurty kokosove Plantum (Lidl), smotana na varenie - pouzivam mandlovu z bioobchodu a mlieko rastlinne (ryzove, kokosové , mandľové) z DM. Su aj ine, samozrejme, ale tieto nam chutia najviac.