Čaute baby.. Chcem sa spýtať.. Čakám prvé bábo, keď ste začínali s prikrmami, tak ste dávali také jedla načom sme boli vychovavany my alebo sa riadite novými internetovými novinkami ? Neukamenujte ma, len sa pýtam...🤣
Ťažko povedať kde je tá správna cesta ☺ dnes je to s tým všetky eko, bio, raw dosť prehnané ale zase ked si zmyslim, ze dedo mi ako pol ročnej dával na zabijacke prasacie kože z huspeniny 🙈😂 som síce tu živá a zdravá ale mojim deťom by som to nedala.
V prvom rade mas cas 🙂 moj drobec nechcel prikrmy skor ako v 8. mesiaci... a zalezi comu hovoris "stara" skola... ked som bola mala, pediatri kazali do kazdeho prikrmu lyzicu cukru, to by ma ani nenapadlo... ked som bola mala, mali sme domacu zeleninu a ovocie, ziadne mrkvy z Talianska a cukety zo Spanielska a podobne, ktore su prepchate hnojivami, takze ja som synovi ked sme zacinali s prikrmami kupovala bio zeleninu a ovocie... myslim si, ze veda pokrocila a su veci, ktore dnes vieme a kedysi sa nevedeli, takze napriklad nesolila som, nekorenila nic... ale nesla som ani podla toho, ze jeden prikrm 3 dni a podobne... snazila som sa volit nejaku strednu cestu so zdravym rozumom. ale zase ja napriklad pouzivam spaldovu muku roky rokuce. No nebranim sa ani bielej, proste sa snazim robit najlepsie ako viem, ale nie za kazdu cenu.... maly mal obmedzene mnozstvo bielkovin, pretoze to dietatu nerobi dobre... takze tvaroh a tvarohove vyrobky sli hodne neskoro, lebo maju vysoky podiel bielkovin, ale ked u babky dostal tvarohacik cokoladovy (mal rok) a s chutou zjedol, tak som s tym ziaden problem nemala...
Treba nájsť zlatu strednú cestu. Žiadny extrém nie je dobrý. Treba sa riadiť zdravým rozumom.
Mna nikto nepresvedčí, že nejaká strava z obchodu je zdravšia ako doma urobená. Alebo že nejaká zelenina či ovocie ktoré pricestovalo pol sveta je lepšie ako to naše
Ale zas sa nezblaznim ak babka dá dieťaťu kus koláča z obyčajnej muky s obyčajným cukrom a ani sa nezblaznim ak dieťa na oslave zje čokoládu.
Proste treba sa riadit zdravým rozumom
@pribinak jediny argument, ktory som bola ochotna akceptovat, pri tych uplnych zaciatkoch, bolo ze v pyré v sklicku je kontrolovane mnozstvo dusicnanov, co Ty doma neodkontrolujes. Ale zase ked si pozries zlozenie 2/3 toho co kupis tak 😢 tam je tiez pestra zmes... aj ked sa tvaria ze "ciste"
Nenazval by som to internetovými novinkami len sa proste zistilo že to čo bolo kedysi bežne, lebo ľudia nemali informácie, nie je pre dieťa zdravé. Napríklad od 4. Mesiaca dávať vývar, kašu poriadne prisladit cukrom lebo veď aby to malo chuť a ďalšie hlúposti. Myslím že pri malom bábätku je skôr na osoh ako na škodu keby kupuješ potraviny v bio kvalite. Takže ja som skôr za tie "internetové novinky" ( rozumej overené informácie od odborníkov)
Zlata stredna cesta. Normalne zacat hlavne tym , co vies kupit relativne cerstve a niekde od nas. V lete sa to robi lahko. Teraz treba improvizovat. A potom to rozsirovat ten Jedalnicek.
Teraz si už vyberá on :D ale ja som prešla všetkými fázami, od zhrozenia sa nad ovocnou výživou, že koľko to má cukru po "JBMT" že obhrýza suchý chlieb, čo našiel pod gaučom zo včera a nejak sa vyhol vysávaču, len nech konečne je :D ja som za takú zlatú strednú cestu.
To záleží na tebe ktorou cestou sa vyberieš. Ja som sa riadila starou školou. 😊