Aké príkrmy dávate bábätkám?

11. aug 2021

Prosím vás.. Neukamenujte ale ma, mam prvé bábo a ideme začať s prikrmami a vôbec neviem co a ako mam dávať.. Kukala som aj rôzne tabuľky co sa od kedy môže ale ja som z toho debil..... Začneme mrkvou, zemiakom a co také ešte môžem a koľko krát denne a kedy môžem dávať viac krát denne?
Môže piť UM aj do cca 6 mesiaca a do vtedy len tak po troške dávať skúšať iné papaničko?
Chcem také niečo načom sme vyrastali my... Ďakujem

nelca0510
11. aug 2021

Pozri,nieco ti musel povedat pediater. Je tu o tom x diskusii...kup si nejaku kniju ktorou sa budes riadit. Dokonca je tu aj poradna a v jednej je odpoved aj na tvoju otazku.

autor
11. aug 2021

@nelca0510 kde by som našla tu poradňu prosím

alzbeta311
11. aug 2021

Ahoj, ja som zacala prikrmovat ked mala 4 a pol mes, boli sme na UM. Napisem ti ako sme to mali my. Zacina sa len obedom. Rano doobeda, mlieko, na obed zeleninku (mrkvu, kalerab, zemiak, brokolicu, karfiol, cuketa, tekvica, perzlen) olovrant, vecera, vnoci zas stale len mlieko. Mala by si davat 3 dni jeden druh zeleniny aby sa zistila pripadna alergicka reakcia. Napríklad 3 dni mrkvu, keď z nej nič nebude, po 3 dňoch pridať napriklad k mrkve kalerab. A zas 3 dni. Vravi sa, ze z mrkvy zapeka, malej nerobila zle, robila jej zle tekvica, tak sme ju prestali davat, skusila som opat o mesiac, nekakala mi z nej. Po 2 tyzdnoch, mozes k zelenine pridat mäsko (kuracie, telacie, morcacie, zajacie). Keď budeš davat prikrm uz s maskom, mozes dat aj vajecny zltok. My sme robili 6 dni s masom, 1 den so zltkom. Vajce uvaris natvrdo, zo zltka polovicu das do zeleninoveho prikrmu. Ak ti bude mala pekne papat, po 2 tyzdnoch mozes pridat na olovrant ovocie (jablcko, banan, broskyna, marhula, hruska) ovocie som davala formou presnedavok od Hipp, Sunaru, Hamé, na kazdej kapsicke je napisane od akeho mesiaca to mozes babatku ponuknut. Po 4 tyzdnoch, ked bude mat zavedenu zeleninu na obed a ovocie na olovrant mozes zacat pridavat kasu na veceru alebo na ranajky.

s_a
11. aug 2021

namiesto zemiaku obyčajného skús batat..

nelca0510
11. aug 2021

Ked si rozkliknes ponuku kde vsade na MK mozes ist. Pani dr. je mila a odpovedala aj na tuto otazku.